Állandó erekció – pénisz veszélyes állapota

A permanens erekció egy aránylag ritka állapot, amikor a pénisz folyamatos merevedés állapotában van. Ez több óráig is eltarthat, és gyakran erős fájdalmak kísérik.

A szakemberek ezt priapizmusnak nevezik. Oka lehet nem megfelelő gyógyszer, sérülés vagy betegség.

Ez a zavar a szexuális vággyal nincs összefüggésben. Nem szexuális izgalom hatására hasonló módon keletkezik, ahogy a normális erekció során vér áramlik a péniszbe. Ebben az esetben azonban nem távozik el, mint a normális erekció esetében.

A pénisz továbbra is kemény marad, míg a pénisz hegye puha. Amennyiben nem történik időben beavatkozás, a péniszen hegek maradhatnak, valamint az erekció helyes funkciója is veszélyeztetett.

Állandó merevedés

A „kőkemény erekció“ nem mindig jó dolog

Hogy keletkezik a permanens erekció?

Ez az állapot a merevedési szerv vérellátásának zavara esetében keletkezik. Némely esetben a péniszben fokozottabb vérellátás jön létre, mely által a merevedési szerv túltelik. Másik esetben a péniszből távozó véráramlás elégtelen.

Ezt az állapot különféle megbetegedések okozhatják. Közéjük tartoznak például:

 • a szervezet intoxikációja – kokain, nagy mennyiségű alkohol fogyasztásának következménye
 • vérbetegségek – sarlósejtes vérszegénység, leukémia
 • sérült gerincvelő
 • neurológiai megbetegedések

Priapizmust okozó gyógyszerek

További ismert esetek, amikor a priapizmus gyógyszerek hatóanyagával összefüggésben fordult elő:

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Okozhatja szintén injekció az erekció gyógyítására. Legfőképpen ha azt nem szakember adja be, vagy amikor a felhasznált anyag eredete kétséges. Az ehhez hasonló ügyeket minden esetben helyénvaló szakemberrel tanácskozni.

A permanens erekció diagnózisa

A helyes diagnózishoz fizikai kivizsgálás, valamint részletes tesztelések szükségesek. Ezek a tesztek ennek nem kívánt helyzetnek az mélyebb okait képesek feltárni.

 • Doppler ultrahang
 • nukleáris tesztelés

Mit jelent a Doppler kivizsgálás?

Ez egy hagyományos ultrahangos kivizsgálás. Ez a módszer olcsó és gyors. Ennek köszönhetően a pénisz egész vérhálózatát képesek vagyunk megjeleníteni, és rájönni annak esetleges anatómiai hibáira. Az orvos néhány perc után képes az eredmény kijelentésére.

Mi az a nukleáris szkenner?

páciens testébe az orvosok nukleáris anyagot visznek be. Ezt befecskendezik, vagy szájon át adják be. Egy speciális berendezés ezt követően ezen anyag jelenlétét a vérben felfedi.  Az anyag vérben való jelenlétének köszönhetően a pénisz anatómiája nagy pontossággal vizsgálható meg. Az anyag rövid időn belül lebomlik, tehát nem marad sokáig a szervezetben.

Priapizmus gyógyítása

Alapjában három fő gyógymód létezik. A leghatékonyabb a gyógyító anyag közvetlenül a péniszbe való befecskendezése. Ez a vér kiáramlását okozza, mellyel megkönnyebbülést okoz.

További mód a jeges borogatás.  Részben okozhatják a folyamat enyhülését, azonban 8 óra után már nem hatékony.

A legkritikusabb esetekben kerül sor a tűre. Ezzel beleszúrnak a péniszbe, hogy a vér elfolyhasson. Előtte javasolt a szövetek fiziológiai oldattal, vagy tű segítségével higított gyógyszerekkel való átöblítése. Amennyiben ezek a módszerek sikertelenek, sebészeti beavatkozás elvégzése szükséges.

Milyen veszélyekkel jár a permanens erekció?

Amennyiben az orvosok az első 12-24 órában jár el, gyakorlatilag semmiféle tartós károsodással nem jár. A kritikus idő túlhaladását követően impotencia veszélye fenyeget. A magas nyomás hosszan tartó hatása ugyanis a pénisz merevedési szervének szöveteit megrongálhatja, amely ezt követően elhal.

Priapus Freskó

Az állandó erekció már a középkorban is megörökített probléma volt

Priapizmus megelőzése

Sarlósejtes vérszegénység esetében ez a helyzet gyógyszerek segítségével megakadályozható (hydroxyurea).

Amennyiben a férfi gyógyszert szed, szükséges az orvos tanácsát figyelembe venni és elkerülni a saját meggyőződés szerinti gyógyszervásárlást. Ez főleg azoknak az erekciót elősegítő gyógyszereknek az esetében érvényes, ahol a névtelen vásárlás szükségességét érzik. Amennyiben a névtelenségről van szó, először jobb a természetes étrendkiegészítőket kipróbálni.

Vákuumpumpa és priapizmus

A merevedési test károsodása némely esetben a vákuumpumpa felelőtlen felhasználóinak a lelkiismeretét terhelik. Nem tartják be a használatának alapelveit, melynek során problémák lépnek fel. A használat maximális ideje 20 perc! A vákuumpumpákról részletesen olvashat itt.

Mikor lépjünk kapcsolatba az orvossal?

Orvosával a következő esetekben lépjen kapcsolatba:

 • amennyiben a merevedés több mint 4 órája tart
 • amennyiben a merevedés kevesebb, mint 4 órája tart, azonban fájdalom kíséri azt

Ezekben az esetekben nem éri meg halogatni. A tét a pénisz egészsége és a maradandó következmények gyönge merevedés, vagy a pénisz deformációjának formájában.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]
5/5 - (1 vote)