A pénisz rövid kantárja valóban – szükséges?

A kantárt az orvosok frenulumnak nevezik. Ez egy bőrdarab, amely fitymát és a makkot köti össze. Ez az anatómiai képződés nem csupán a péniszen található. Megtalálható például a szájban, és a test egyéb részein.

Normális esetekben a férfi a kantár jelenlétét észre sem veszi. Addig a pillanatig, amikor túl vastag, vagy rövid. Ekkor egészségügyi gondok léphetnek fel. A rövid fék mutációja néha komolyabb betegségek jele is lehet.

Rövid fék a péniszen

Milyen előnyökkel jár a rövid fék a péniszen?

A RÖVID FÉK FŐ CÉLJA

rövid féket a pénisz egyik legérzékenyebb részének tartják. Az érintésre nagyon gyorsan reagál. Némely férfinél ennek stimulálása elegendő az orgazmus eléréséhez. Más férfiaknál gerinc baleset és bénulás után részben megőrződik-e a rész élet érzésének képessége, és nem bénul le.

A rövid fék méretével egyedül egy célra szolgál. Ez ugyanis a pénisz egyik legfőbb része, amely az orgazmust és a szexuális kielégülést szolgálja.

Frenulum

Frenulum a péniszen

VIGYÁZZON A RÖVID FÉK SÉRÜLÉSÉRE

A rövid fék az esetleges megszakadásnál nagyon erősen vérezhet. Főleg amennyiben kisebb artériát is tartalmaz. A rövid fékhez hasonló szerkezet a nőknél is megtalálható. Elősegíti a klitoriszhoz közeli és a hüvelybemenet szerkezetének megőrzését. Ezek szintén gazdag vérellátással rendelkeznek.

Proerecta a Merevedés.com ajánlásával

A RÖVID FÉK SZEREPE A KÖRÜLMETÉLÉSNÉL

A körülmetélés a fityma eltávolításában és maga a rövid fék megszakításával jár. Manapság az orvosi közösségben egy ellentmondásos eljárásról van szó. Néhány orvos úgy véli, hogy a körülmetélés a pénisz bizonyos betegségeinek megelőzésére szolgál.

Mások azt vallják, hogy ez a természetes védelem eltávolítása. Egyedüli jelentősége csupán a vallásos rituálékban és a kozmetikai módosításokban rejlik.

A rövid fék további sebészeti módosításai a következők:

  • A rövid fék bemetszése (frenulotómia)
  • A rövid fék meghosszabbítása (frenuloplastika)

A VÉDŐFAL TÁMASZA

A rövid fék feladata a fityma olyan helyen tartása, hogy az védje a makkot. A fityma alatt elhelyezkedő makk a fertőzésektől és a baktériumoktól védve van.

A fedett makk további előnye, – hogy nem veszti el érzékenységét. Azok a férfiak, akik körül vannak metélve, néha az érzékenység fokozott csökkenésére panaszkodnak. Ez azonban nem mindig van így, és némely esetben az körülmetélés remek védelem az korai magömlés ellen.

TIPP: Hogyan lehet visszatartani a korai magömlést, illetve a lehető legtovább kibírni

MI TÖRTÉNIK, HA A PÉNISZ RÖVID FÉKJE BEREPED?

Vad szex alatt a rövid fék berepedhet. Esetlegesen, amennyiben jó vérellátással rendelkezik, azonnali orvosi beavatkozás is szükséges lehet. A rövid fék berepedésekor a férfi további jellemzői is veszélyeztetve vannak:

  • a makk csökkent érzékenysége
  • gyulladás a repedés helyén
  • rövid fék deformáció

A rövid fék berepedését követően néha nem kerül sor vérzésre. Ez a helyzet orvosi beavatkozás nélkül is megállja a helyét. A rövid fék önmagától összeforr. Hátránya, hogy némely fent említett tényező veszélye áll fenn.

Az összeforrás után azonban deformálódhat. A rövid fék egész egyszerűen nem úgy forr össze, ahogy azelőtt volt. Ebben az esetben egy kisebb sebészeti beavatkozás szükséges. Ez által a sérült külső helyreállítható.

A RÖVID FITYMAFÉK GONDOT OKOZHAT

Milyen veszélyek állhatnak fenn, amennyiben a fitymafék rövid:

  • az ilyen rövid fék nagyon érzékeny és korai magömléshez vezethet
  • a fitymát nem lehet egészen hátrahúzni, továbbá a makkot lefelé irányban mozdítja el = nagyon kellemetlen és fájdalmas érzés

Problémás magömlés kezelése

A RÖVID FÉK MŰTÉT NEM BONYOLULT

Ezt a gondot az orvostudomány gyors ambuláns beavatkozással oldja meg. A műtét helyi anesztézisben pár percet vesz igénybe. A műtét elvégzése még a szexuális élet megkezdése előtt ideális.

VIDEO: A rövid fék ambuláns megszakítása.

A megrövidült fityma azért is furmányos, mivel normális állapotban nem okoz semmiféle problémát. Ez csupán a merevedés és a szex során lép fel. Illetve az esetleges maszturbáció során. Amennyiben ez a probléma korlátozza a férfi kényelemérzetét, az műtéti úton egyszerűen megszüntethető.

Proerecta a Merevedés.com ajánlásával

Jelenleg az a többség véleménye, hogy az invazív beavatkozás nem feltétlenül szükséges. Létezik gyógyszeres megoldás is. Még jobb megoldás a gyógyszerek szedésénél a természetes étrendkiegészítők, melyek a korai magömlés késleltetésére. Semmiféle mellékhatásuk nincs, és mindenképpen megér egy próbát.

3.7/5 - (7 votes)