Jelqing a legnagyobb merevedés és méret

A Jelqing a hímvessző vérellátásának és a merevedés erősítésének az alaptechnikája. A hímvessző vérrel való felpumpálásának, méretének a növelése és a keményebb merevedés elérésének tökéletes és alapvető módszere. Könnyen elvégezhető. A cikkből sok mindent megtudhat a Jelqing-ről. Mi is az valójában? Hogyan csináljuk? Hogyan működik? Milyen mértékben növeli hímvesszője méretét?

Jelquing

A Jelqing a tehén tőgyének a fejésére emlékeztet. Viszont itt nem a tejről van szó, hanem a hímvessző alapos vérellátásáról

Jelqing a merevedés erősítésére

A szó eredete valószínűleg ismeretlen, de a pletykák szerint valószínűleg az arab nyelvből származik. Amerikában ez a módszer a 70-es évek óta ismert és fejést jelent. Mivelhogy ennek a módszernek a mozdulatai valóban a fejésre emlékeztetnek. És mire is szolgál ez a gyakorlat?

 • Gyakorlatok a hímvessző méretének a növelésére – A tapasztalatok alapján a hímvessző mérete hosszában és vastagságában is növelhető. Rendszeresen kell gyakorolni. Csak akkor várható eredmény!
 • A fejésre emlékeztető mozdulatok – a jelq-et a férfi 5-től 20 percig végzi, 2-5 alkalommal hetente
 • Biztonságos módszer – amennyiben a gyakorlatot megfelelően végzik, tehát a bemelegítéssel és a lazítással együtt és nem erőteljesen, akkor ez a módszer teljes mértékben biztonságos

Proerecta a Merevedés.com ajánlásával

Jelqing lépésről lépésre

 • A hímvesszőre vigyen fel elegendő mennyiségű síkosítót. Masszázs olaj is használható.
 • A hímvesszőnél 50 -75%-os merevedést kell elérni.  A hímvesszőnek nem szabad 100%-os merevedést elérnie, mert akkor a hímvesszőben a vér kevésbé hatékonyan oszlana el.
 • A hüvelyk- és mutatóujjat érintse össze és az ujjakból alkosson karikát (az oké kézjele). Ezt követően gyengéden fonja körbe a hímvessző gyökerét, minél közelebb a szeméremcsonthoz.
 • Gyengéden fogja körbe és lassú csúszkáló mozdulatokkal induljon el a makk felé. Találjon olyan fogást, ami nem fájdalmas, de azért a vér a hímvesszőbe nyomul.
 • A fogást közvetlenül a makk alatt hagyja abba (a makkot hagyja ki). Így megy végbe a jelq egy ciklusa. Minden ciklusnak 2-3másodpercig kellene tartani.
 • Amint befejez egy jelq ciklust, ismételje meg ugyanazt a folyamatot a másik kezével is. Aztán újra meg újra.

VIDEÓ ÚTMUTATÓ: A Jelqing hihetetlenül egyszerű és bármikor gyakorolható, ha a helyzet megengedi.

Hatékony módja a hímvessző vérrel telítettségének. De mi van a méret növelésével?

Sokan kíváncsiak rá, hogy a jelqing valóban működik-e. Többféle vélemény létezik. Sokan esküsznek erre a technikára és az interneten 2-től 10 centiméteres méretnövekedési eredményekről keringenek hírek!!! De ezeknek ne higgyen. A hímvesszőnek is megvan a maximális mérete és 10 cm-t valóban nem képes hozzátoldani semmilyen gyakorlat vagy tabletta. Legfeljebb 2 – 3 cm-es növekedéssel számoljon és azzal is csak akkor ha, ha ott tényleg méreten felül meg van áldva.

A jelqing a merevedés megerősítésére valóban kiváló, tehát ha a merevedése gyengébb, edzése az igazi az Ön számára. Viszont a legjobb a módszert a saját bőrén kipróbálni.

Merevedési probléma? Erre is érvényes a rendszeres gyakorlás!

Ebben a szakaszban részletesebben átvesszük, hogyan is kell az alapvető edzésprogramnak kinéznie. Valamint léteznek bővített módszerek a haladók számára a méretnövelés szempontjából. Addig is mi követjük a legalapvetőbbet.

Ezt a módszert eleinte 2 – 3 alkalommal gyakorolja hetente. A következő napot jelölje ki pihenőnapnak. Fokozatosan eljut a célzott heti 5 gyakorláshoz. A gyakorlás menete a következő:

 • 0 – 5 perc = WarmUp – a hímvessző masszírozása és bemelegítés, hogy a szövetek lazábbak legyenek
 • 5 – 15 perc = maga a jelqing
 • 15 – 20 perc = Cooldown – lazító szakasz

Az erősebb merevedés jelenti azt, hogy a gyakorlás megfelelő! Az edzéssel a hímvesszője nagyobb és keményebb lesz. Ez azért van, mert a gyakorlással stresszhelyzetbe hozza, amihez az alkalmazkodik. Ahogyan az izmokra, úgy a hímvesszőre is vonatkozik: „Ha növelni akarja, növelni kell az adagot“.

Ha a merevedése és a hímvesszője növekszik, akkor lassan növelje a gyakorlás mennyiségét. Ellenkezőleg abban az esetben, ha a merevedés lankad és a hímvessző nem növekszik, vegyen vissza belőle. Biztosan nem akarja túltornáztatni a hímvesszőjét. Hallgasson a testére és a merevedésére.

Gyenge merevedés? Nem számít, a jelqing-nél ez eleinte inkább előny

A jelqing abban nagyszerű, hogy akkor is el lehet kezdeni, ha gyenge a merevedése. Ennél a módszernél a teljes merevedés ellentétes hatást vált ki. A vér nem jut oda, ahova kell. Az ideális az 50 – 75% körüli merevedés.

Az Európai urológiai szövetség alapján ilyen a merevedés fokozatainak a listája:

 • Level 1: A hímvessző vérrel telített, de nincs 100%-os merevedési állapotban
 • Level 2: Hámozott banán állapot. A hímvessző feláll, de a közösülés nem lehetséges
 • Level 3: Hámozatlan banán állapot. A hímvessző képes a közösülésre, de nem teljesen kemény
 • Level 4: A hímvessző 100%-ban merev és kemény, mint a kő.

Ne törődjön a százalékokkal. A jelqing-gel a 2-as és 3-as szintet fogja elérni. És ez elég. A lényeg, hogy a módszer használata közben ne érje el a teljes merevedést. A teljes merevedés a haladóbb gyakorlatok folyamán szükséges.

Miért is nem kell rögtön a teljes merevedést elérni? Egyértelmű, hogy azonnal nem fog a fitnesz szalonba sem szaladni és rögtön 150 kilóval kezdeni a súlyzózást. Ez itt is érvényes. Bár a jelqing esetében nem a kezei és a hátizmai fognak felmondani a szolgálatot.

Hogyan végezzünk bemelegítő, aztán lazító gyakorlatokat?

A testépítésben és más sportokban a lazító és a bemelegítő gyakorlatok nagyon fontosak. Ezeknek köszönhetően elkerülik a sérüléseket és az edzésből kihozzák a maximumot. A bemelegítésnek 5 – 10 percig kell tartania. Ezzel készíti fel a hímvesszőt a gyakorlat intenzívebb szakaszára. Néhány tippünk a hímvessző bemelegítésére:

 • Tekerjen a hímvessző köré meleg kéztörlőt vagy törülközőt
 • Vegyen forró fürdőt
 • Használjon melegítőpárnát
 • Vegye igénybe a vákuumpumpa segítségét

Hogyan telítsük meg vérrel a hímvesszőt és javítsunk a gyakorlás eredményén?

A megfelelő síkosító a rendszeres gyakorlás mellett 100 %-os hatást vált ki. Ugyanis csökkenti a súrlódást. Sokféle síkosító létezik, amit használhat. De soha ne használjon sampont vagy tusfürdőt. A hímvessző érzékeny bőre nem viseli jól.

A vizes vagy olajos alapú síkosítók a legmegfelelőbbek. Viszont, ha szeretné, hogy hímvesszője egészségesebb is legyen, szerezzen be aloe verát vagy E vitamint tartalmazó természetes síkosítót.

A megfelelő természetes síkosítók listája:

Síkosító

Előnyei:  

Hátrányai:

Babaolaj

bőrápoló, változatos

kevésbé folyékony

BIO olaj

vitaminban gazdag, bőrápoló, változatos

kevésbé folyékony, ár

Kókusz olaj

illatos, bőrápoló, változatos

kevésbé folyékony

Sikosító

Aki keni, annak megy és ez érvényes a jelqing-re is

Jelqing szárazon síkosítás nélkül

A száraz jelqing síkosítás nélkül is lehetséges, de vigyázzon a mellékhatással, amitől a bőr nyers lesz és irritált. Megfelelő technikának számít, amennyiben diszkréten csinálja, és nem szeretné mindenkivel tudatni, hogy mit is csinál. Tusolás alatt is végezhető, aminek az előnye, hogy utána nincs szükség hosszadalmas tisztálkodásra.

TIPP: A száraz jelqing alatt az ujjait kevésbé nyomja össze. Megelőzi ezzel a bőr kidörzsölését.

A hímvessző megfelelő dőlése

A hímvessző dőlési szöge attól függ, hogy a hímvessző melyik részét szeretné masszírozni. Ha a masszírozás alatt a hímvesszőt lefelé tartja, akkor a hímvessző ínszalagjait nyújtja meg (máskülönben ezzel a hímvessző hosszát növeli). Ajánlatos a szöget és a dőlést váltogatni. Így a hímvessző ínszalagjait minden oldalon nyújtja. Fel, le, balra és jobbra. Ezek a jelqing alapváltozatai.

A megfelelő gyakoriság

Kezdje az egy Jelq-re való 3 másodperces gyakorisággal. Amint elérte, lassan növelje az időtartamot az egyes ciklusoknál 5 és 10 másodperc közé. Így erőteljesebben fog masszírozni. A másik változat a gyors jelq. 2 – 1 másodperces ciklusok közötti gyakoriságon alapul. Célja az erősítéshez hasonlóan a hímvessző izmait megzavarni és új ingerekkel bombázni. Így jut el a méretnöveléshez.

A fogás változtatása

Hogy biztos lehessen benne, hogy a hímvessző minden részét átmasszírozza, ne habozzon változtatni az OK fogás helyzetén. Megváltoztathatja a szokásos fogást tenyérrel felfelé, a kéz a tenyérrel lefelé irányítva. Vagy forgassa a fogást az egész folyamat alatt.

Vigyázzon, hogy nehogy túltornáztassa

A túltornáztatás sérüléshez vezethet! Erre is gondoljon. Ha elmegy futni és csak néhány próbálkozás van maga mögött, aztán egyszerre akar 20 kilométert lefutni. Másnap szenvedni fog, mint egy állat. Vagy még rosszabb, kárt okoz a szervezetében!

Ez a hímvessző edzésére is vonatkozik. Nincs értelme sérülést szenvedni a túlságosan erőteljes és hosszadalmas gyakorlás miatt. Fenn áll a túltornáztatás veszélye akkor is, ha nem fektet hangsúlyt a pihenésre és a pihenőnapokra.

Ellenben fennáll a kevés gyakorlás veszélye is. Abban az esetben, ha a rendszeres gyakorlás túlságosan megszokott lesz a mozdulatok változatossága nélkül vagy az akarat hiánya és a terv sikertelen teljesítése miatt.

A klasszikus módszer változatai a merevedés erősítésére

Az oldalsó hatás

Az oldalsó jelq nagyszerű, ha nem akar görbe hímvesszőt. Lényege, hogy erősebben hat a gyűrűvel a görbe részen. Ezt a kb. 75 %-os merevedésnél (Level 3). Ez a módszer azoknak felel meg a legjobban, akik a vastagságot célozzák meg, vagy erőteljesebb gyakorlatot keresnek.

V betű

Ez a gyakorlat nagyobb hangsúlyt fektet a hímvessző oldalaira. Az ujjaikból font gyűrű helyett a mutatóujjból és a középső ujjból V betűt formáz tenyérrel Ön felé. Aztán folytatja a hímvesszőn felfelé a klasszikus mozdulatok szerint.

Egykezes alternatíva

A gyakorlottabb tanulók számára ajánlott. Két kéz váltakozása helyett csak egy kézzel végzi. A gyakorlat igényel egy kis kondíciót és nem ajánlott a kezdők számára.

Mini mozdulatok

A lényegük, hogy csak minimális mozdulatokat kell végezni. Ez a módszer az elgörbült hímvessző kiegyenesítésére is szolgál. A mozdulatot nem folytatja egészen a makkig, hanem csak a görbület helyén fejt ki hatást.

OLVASSA MÉG EL: A hímvessző görbülete és a Peyronie-kór

Meddig tart, mire eredmények lesznek?

Mindannyian mások vagyunk, és másmilyen akarattal rendelkezünk. Az eredmény tehát mindig is az igyekezetünk mértékén múlik, amit belefektetünk. Hasonló mértékű szerepet játszik a pszichológia is. Egyesek már pár héttel a gyakorlás elkezdése után eredményt mutatnak fel. Mások csak több hónapos igyekezet után.

A túlnyomó többség látható eredményt az első hónap után mutat fel. Ha 2 – 3 hónapon belül nincs eredmény, akkor valahol hiba van. Ez esetben forduljon egy hivatásos személyhez. A mi földrajzi szélességi körünkön a legjobb választás egy jó referenciákkal rendelkező tantra szalon. Az internetes fórumok nem egészen hitelesek.

VISZONT HA A MEREVEDÉS ÉS A HÍMVESSZŐ JÓL MŰKÖDIK, akkor a legjobb urológushoz menni. Hogyan történik a kivizsgálás az urológusnál

A Jelqing eredményei tartósak?

Jó hír! Az eredmények tartósak. Az igyekezete által kialakult új szövet megmarad az eredményekkel együtt. Élvezze.

Ez azért van, mert bármikor, amikor merevedése van, akkor a hímvesszője egy kicsit erősödik. Így a felszedett tömeget formában tartja, és nem esik össze olyan hamar, mint a klasszikus erősítésnél. Ezért jó időnként a gyakorlatot megismételni és jó, ha gyakran van merevedése. Amire odafigyel, azt nem veszíti el.

A hímvessző vérrel telítettségének biztonsági szabályai

A legalapvetőbb, hogy figyeljünk oda a testünkre és ne edzzük magunkat túl. Tehát be kell tartani a bemelegítést a gyakorlat előtt és a lazítást a végén.

Vigyázat. Ahogy más tornagyakorlatoknál is, néha érezhet kevésbé kívánatos mellékhatásokat, amíg a technikája nem lesz megfelelő. Ha nem végez bemelegítést, túl gyakran ismétli a mozdulatokat, túlságosan erőteljesen vagy intenzíven gyakorol felkészülés nélkül.

A Jelqing mellékhatásai:

 • A baseballütő hatás
 • A fánk hatás
 • Vörös foltok a hímvesszőn vagy más elszíneződés

A baseballütő hatás

Ennek olyan hatása van, hogy a hímvessző baseballütő alakú lesz. A hímvessző csúcsa sokkal vastagabb lesz, mint a töve. Ezt a hatást a legjobb úgy megakadályozni, hogy a gyakorlást megfelelően végezzük el. Ez a mellékhatás gyakran jelentkezik a kezdőknél.

A megoldás egyszerű. Csak végezze a gyakorlatot a fent említettek szerint. És a gyakorlatot a hímvesszőn egészen a végéig kell végezni. Nemcsak a felső részen. A hímvessző tövénél kell kezdeni és közvetlenül a makk alatt kell befejezni.

A fánk hatás

A fánk hatás jelentkezhet hosszadalmas vagy intenzív gyakorlás után. Ez alatt az idő alatt a vér a makk felé tolódik és gyűrű alakban a hímvessző csúcsa alatt gyűlik össze. Ami végül fánkformát ölt. Olyan, mint az amerikai (donut), amelyik úgy néz ki, mint egy kövér gyűrű. A nem körülmetélt férfiaknál ez bőrduzzanatot jelent. Semmi komoly dologról nincs szó.  A következő pár órában a duzzanat lelohad.

Vörös foltok vagy más elszíneződés

A leggyakoribb mellékhatás. Ezek a vörös foltocskák a gyakorlás alatt a bőr hajszálereinek az elpattanását jelentik. 48 órán belül eltűnnek ezek a foltok. Azonban ez annak a jele, hogy a hímvessző nem ment keresztül a gyakorlás előtti bemelegítési szakaszon, vagy nagyon erőteljes volt a gyakorlás. Lassan kezdje el és nem lesz semmi baj.

A Jelqing-nek rendszeresnek és biztonságosnak kell lennie

Sok férfi számára életcél a hímvesszője méretének a növelése és az egészsége. A rengeteg gyakorlat közül éppen a jelqing az, amiről újra és újra bebizonyosodik, hogy ezen cél elérésének a legmegfelelőbb eszköze. Nem létezik semmilyen csodamódszer, ami azonnali eredményeket biztosítana. De ha lesz elegendő kitartása, az eredmény megérkezik.

A TOVÁBBIAKBAN OLVASHAT MÉG: Minden a medencefenék izmait erősítő Kegel-gyakorlatokról.

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

4.2/5 - (4 votes)