Kegel-gyakorlatok a potenciára, merevedésre

A legtöbb férfi valószínűleg már hallott a Kegel-gyakorlatokról. A medencefenék izmainak az erősítésére és feszesítésére kifejtett hatásairól. Ezeket a gyakorlatokat eredetileg nők számára tervezték, hogy a szülés után segítségükkel szűkíthessék a hüvelyt. A jó hír az, hogy ezek a gyakorlatok a férfiak számára is előnyösen alkalmazhatóak. A medencefenék rendszeres edzésének az eredménye mindenképpen megéri a fáradtságot.

Arnold Kegel

Dr. Arnold Kegel – a Kegel-gyakorlatok szülőatyja

A medencefenék izomzata – az egészség és a szexuális teljesítmény kapuja

A medencefeneket izomcsoport alkotja. Ezek az izmok az emberi szervezet számára egyfajta „fogaskerék“ szerepét töltik be. Néhány fontos funkcióval rendelkezik. A felső testrészt elválasztja az alsótól. Ha jó formában van, akkor biztosítja a test hosszúságát és rugalmasságát. Az erős medencefenék biztosítja a helyes testtartást, a záróizmok jó állapotát, valamint visszatartja a vizeletet vagy az ondót.

A medencefenék legismertebb izma az úgynevezett PC-izom (pubococcygeus). De a medencefenék erősítésekor nem csak ezt izmot tornáztatjuk. Mellette az IC- és a BC-izmot is megmozgatjuk. Az egyszerűség kedvéért a cikkben továbbra is a PC-izom kifejezést fogjuk használni.

Gyakorláskor fontos megállapítani a medencefenék pontos elhelyezkedését. Hogyan lehet ezt az izmot a legegyszerűbben megtalálni? Amikor a legközelebb vizelni fog, egy pillanatra tartsa vissza a vizelet folyását. Az izmok, amelyeknek a segítségével ez sikerül, éppen azok a medencefenék izmai.

A medencefenék feladatai

 • A medencefenék a férfiak és nők életének nagyon fontos részét képezi.
 • A medencefenék izmai tartják egyben az összes belső szervet. Ők felelnek a helyes testtartásért. Amíg erőteljesek, az eredmény a szép és kiegyenesedett testforma. Ezen a megfigyelésen alapul például a „Pilates“ gyakorlatok módszere is.
 • A medencefenéknek három izomcsoportja van (PC, IC, BC). Rétegekben rendeződnek el és összmunkájuk révén folyamatosan lezárják a medence tájékát.
 • A medencefenék biztosítja a megfelelő mértékű hasűri nyomást és ennek eredményeképpen a gerincet támogatja a medence tájékán.

 Hogyan erősítsük a medencefenék izmait?

A szakértők a jógát és a meditációs technikákat ajánlják. Az összes jóga mester nagy tisztelettel övezi a medencefenék tájékát. Azt tartják, hogy éppen ezen a részen fekszik az úgynevezett „kígyózó energia“. Filozófiájuk szerint a medencefenék az életerő és vitalitás központja.

Proerecta a Merevedés.com ajánlásával

Összességében elmondható, hogy bármilyen mozgástevékenység hozzájárul az erősebb medencefenékhez. A Kegel-gyakorlatok egyértelműen a legjobb, valamint kipróbált lehetőségei a medencefenék izmainak az erősítésére. Ráadásul nagyon egyszerűek. Mindenki képes elsajátítani ezt a technikát pár perc leforgása alatt.

A régi mondás úgy tartja „gyakorolj vagy gyengülj“. Sok igazság van benne. A nemi élethez kapcsolódó izmok ugyanúgy működnek, mint a test többi más izma. Ha rendszeresen nincsenek terhelve, elkezdenek gyengülni!

Az önkielégítés nem rossz, de igazából nem vehetjük számba a nemi izmok tornáztatásakor. Nem edzi eléggé a medencefeneket és a PC-izmot. Talán a kielégülés valamennyire, főképpen a nőknél. De a szexuális atletizáláshoz több munkára és igyekezetre van szükség.

OLVASSA MÉG EL: A szexuális erőnlétre jó hatással van az önkielégítés

A gyakorlás megerősíti az állóképességet és a szexuális erőnlétet

Alapvetően két izomcsoportra kell összpontosítani a figyelmet, hogy jobb teljesítményt nyújtson az ágyban:

 • A medencefenék izmai – lehetővé teszik az orgazmus mélyebb átélését és a késleltetik a magömlést
 • A törzs izmai – has-, kar- és segédizmok. Az erős hasizmok biztosítják a szex közbeni ritmust a fáradtság jelei nélkül.

A gyakorlás egyaránt jár előnyökkel a férfiak és a partnernőik számára is. Más szavakkal a test középső és más részeire összpontosító egyszerű edzésprogram (elég naponta 10 – 15 perc) a Kegel-gyakorlatokkal együtt jelentősen növelik a szexuális élvezetet

A gyenge medencefenék tünetei

A gyenge medencefenék nem csak rosszabb szexuális élményt jelent. Azok a férfiak, akik nem erősítik ezt a testrészt, előbb vagy utóbb valószínűleg más problémákkal is küzdeni fognak. A nem megerősített medencefenék esetén a következő problémák bukkanhatnak fel:

Kegel-gyakorlatok férfiaknak

Olvasson tovább és mindent megtudhat, ami valaha is érdekelte a férfiak számára tervezett csodálatos Kegel-gyakorlatokról! Mik azok? Hogyan kell csinálni? Milyen gyakran? Hozzásegíthetnek-e a partnernő többszörös orgazmusához?

Mik is valójában a Kegel-gyakorlatok?

A gyakorlatokat Arnold Kegel találta fel 1940-ben, a nők megsegítésére, hogy a szülés után könnyebben szűkíthessék a hüvelyt. Mindenesetre a gyakorlatok nem csak a hölgyek számára hasznosak. Az urak is hasonlóképpen meríthetnek az előnyeiből.

A gyakorlatok végzése kiváló módszer a hímvessző összegészségi állapotának és merevedésének a javítására. Kéz a kézben, az ágyban való állóképesség növelésével. Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is a cél a PC-izom megerősítése (amint azt már említettük, a medencefenék izmairól van szó).

A medencefenék izmai a férfiaknál és a nőknél nagyon hasonlítanak egymásra. A farkcsonttól a szeméremcsontig húzódnak. Egyfajta izmokból alkotott alapot biztosít. A PC-izom támogatja a kismedence szerveit, tartja a hasi szerveket és támasztja a gerincet a test tartásánál.

A Kegel-gyakorlatok különböznek a többi tornagyakorlattól. Esetükben a vázizmokat erősítik. A belsőket, amiket nem lehet látni.

Mik a Kegel-gyakorlatok előnyei?

A PC-izmok erősítése előnyös férfiak és nők számára egyaránt a minőségi nemi élet felé tartó úton. Még ha nem is veszi sok férfi figyelembe az előnyeit. Egyszerűen azért, mert ezek a gyakorlatok nem növelik a hímvessző méretét.

Ez a gondolkodás nagyon szűk látókörre vall, mert jóval több előnnyel járnak a gyakorlatok. A további bónuszok közé tartoznak:

 • Az egészségesebb PC-izmok a Kegel-gyakorlatoknak köszönhetően jobb merevedést biztosítanak.
 • A merevedés tartósabb a hímvessző jobb vérellátásának köszönhetően.
 • A magömlés ereje és mennyisége nagyobb lesz.
 • A hímvessző közvetett nagyobbodása a jobb vérellátásnak köszönhetően.
 • A hasi feszültség feloldása – stressz inkontinencia.
 • A vizelet szivárgásának a megszüntetése prosztata- és húgyúti rendszer műtétje után.
 • Segítséget nyújt hiperaktív húgyhólyag esetén – éjszakai többszöri vécére járás.
 • A széklet visszatartásának a képessége – főként az idősebb korosztályra érvényes, bár az utóbbi időben a korhatár csökkenőben van.
 • A magömlés feletti uralom jobb állóképességet biztosít.
 • Egészségesebb prosztata. A Kegel-gyakorlatok sikeresek a prosztata fájdalmaikor a jóindulatú prosztatanagyobbodás esetén (BHP).
 • A gyakorlatok hatásosak a prosztatagyulladáskor fellépő fájdalmak esetén is.
 • A belső szervek a gyakorlatoknak köszönhetően megfelelően fognak elhelyezkedni.

Néhány orvos kimondottan tanácsolja a Kegel-gyakorlatokat. Szerintük ezek a legjobb „szex gyakorlatok“. Minden férfinak naponta kellene Kegel-gyakorlatokat végezni, vagy legalábbis minden másnap.

Hogyan végezzük a Kegel-gyakorlatokat?

A gyakorlás sok előnnyel jár a férfiak hímvesszője számára. A fentebb említett előnyöket hozzák magukkal, ráadásul a gyakorlatok bárhol és bármikor nagyon könnyen elvégezhetőek. Senki sem fogja sejteni, hogy éppen gyakorol! Hogyan csinálja?

 • Találja meg a rejtett izmait – Ez nagyon egyszerű. Ha legközelebb vécére megy, próbálja lelassítani vagy teljesen állítsa le a vizelet folyását. Az izmok, amelyeket erre a célra használ, pontosan azok, amelyeket a gyakorlat folyamán össze fog szorítani. Ne feszítse meg se a lábát, a hasát vagy a fenekét. Ehelyett a figyelmét összpontosítsa az egész medencefenék felemelésére. Mintha a végbélnyílással szeretne, mondjuk egy mentolos cukorkát felszippantani. Ne felejtsen el közben folyamatosan lélegezni. A pihentető mély lélegzet a legfontosabb. Ha képes megállítani vagy lelassítani a vizelet sugarát vizelés közben, akkor sikeresen rálelt és megfeszítette a PC-izmát. Gratulálunk. Ha még mindig problémát okoz, ez ugyanaz az izom, amelyik a végbélnyílást is összehúzza. Ha megtalálta, akkor készen áll a Kegel-gyakorlatok elvégzésére
 • Húzza össze a medencefenék izmait – a Kegel-gyakorlatok első lépése azon izmok megterhelése, amelyeket a próba során felfedezett.
 • A következő lépésben zárja össze az izmot és tartsa így – A következő szakaszban az izmot egy ideig összezárva kell tartani. Aztán majd addig, ameddig lehetséges. A legtöbb férfi az első alkalommal az izmot csak néhány másodpercig tudja összeszorítva tartani. És ez rendben is van így. Van, aki egyáltalán nem tudja összeszorítani. Minden a gyakorlat kérdése. A gyakorlat fokozatosan megerősíti ezeket az izmokat. Jegyezze meg, hogy Ön mennyi ideig bírta!
 • Engedjen a szorításon és ismételje meg – lazítson a szorításon és ismételje meg a gyakorlatot. Tízszer ismételje meg. Fokozatosan növelje az izom összeszorításának az időtartamát. Az Ön célja a 10 másodperces időtartam.

A gyakorlatok megfelelő elvégzésekor azt kellene éreznie, hogy a heréi enyhén felfelé emelkednek. Néhány férfinak ez egy darabig el fog tartani. De rendszeres gyakorlás esetén ide is eljutnak. A javulás igazából 4 – 6 héten belül már szemmel látható.

A legjobb dolog a Kegel-gyakorlatokban, hogy nincs szüksége semmilyen segítségre. Bárhol lehet gyakorolni, az irodai széken, a metróban, munkába menet vagy jövet, munka mellett vagy a sorban állva az üzletben.

Kegel vásárlás közben

Tegyük fel, hogy ön éppen bevásárol, de közben nyugodtan végezheti a Kegel-gyakorlatokat. Senki sem vesz észre semmit!

Milyen gyakran kell végezni a Kegeleket?

Mint minden más gyakorlatnál nem éri meg túlzásba esni. A lassú kezdet sokkal jobb és aztán fokozatosan kell növelni az adagot. Itt van néhány jó tanács a gyakorlatok elkezdésére, hogy jobb legyen a szexuális erőnléte.

 • Az első pár héten: Minden nap végezzen 50 gyakorlatot. Minden összeszorítás 1-től 5 másodpercig tartson a PC-izma erejének a függvényében. Az első szakaszban valószínűleg nem fog bírni többet 1 – 2 másodpercnél. Minél többet fog gyakorolni, annál erősebbek lesznek az izmai és tovább fognak kitartani.
 • Az első szakaszban: Gyakorlatába több ismétlést építsen be. A gyakorlatnak öttől tíz percig kellene tartani. Körülbelül négyszer hetente. Nem kellene, hogy ez gondot okozzon, mert a Kegel-gyakorlatok nagyjából bárhol elvégezhetőek. A gyakorlat több követője ezt a rendszeres medencefenék-erősítést reggel végzi. De ez Öntől függ. Viszont egy idő után az érdekesség kedvéért megpróbálhatja a medencefenék terhelését időben addig kitolni, ameddig lehetséges.

Segítenek a Kegel-gyakorlatok fokozni az orgazmust?

A válasz természetesen igen. A férfiak számára feltalált Kegel-gyakorlatok segítenek ezt a célt is elérni. Amennyiben a PC-izom eléggé erős, képes lesz a magömlést is megállítani. Hogy erre képes legyen, a medencefeneket legkevesebb 10 másodperces időtartamig kell összeszorítva tartani. Ha erre képes, akkor megpróbálhatja az orgazmus késleltetésének ilyen módszerét:

 • Még azelőtt szorítsa össze a PC-izmot, mielőtt eléri a magömlésnél a „csúcspontot“ – az a pillanat, amikor az ondó elkezd kilövellni a hímvesszőjébe és a magömlést már nem lehet visszatartani.
 • Tartsa az összeszorított izmokat 10 másodpercig
 • Ha már a magömlési inger elmúlik, engedje ki az izmokat.

A folyamat legnehezebb része az olyan erős izomzat létrehozása, ami megakadályozza a magömlést. Ez a tanulási időszak heteket, hónapokat akár éveket is igénybe vehet. Több férfi is állítja, hogy a „csúcspont“ felismerése annyi időbe telik, mint magának a medencefenék izmainak az erősítése.

Egyszóval sokat kell gyakorolni és sokszor kell próbálkozni. Ez az igyekezet a jövőben meghozza a gyümölcsét. A férfi többszörös orgazmusának tehát az alapja az erős medencefenék.

OLVASSA EL: A magömlés 6 leggyakoribb zavara

VIDEÓ: A legjobb gyakorlatok szexuális állóképességének javítására

Néhány extra tipp a medencefenék hatékony erősítésére

 • A Kegel-gyakorlatok más gyakorlatokkal együtt – Ha a férfi például még a Jelqing-et (a hímvessző jobb vérellátásának a gyakorlata) is gyakorolja, akkor a Kegel-gyakorlatok segíthetnek a hímvessző hatékonyabb vérellátásában. Az egyes gyakorlatok támogatják egymást és növekszik a hatékonyságuk. Azon a ponton, amikor a férfi biztosnak érzi magát az egyik gyakorlatban, hatékonyan hozzákapcsolhatja a másikat. Ez az ideális módszere a medencefenék megerősítésének és a szexuális teljesítmény növelésének.
 • A Kegel-gyakorlatokat a férfiak és a nők egyaránt használhatják – mindkét nem végezheti ezeket a gyakorlatokat. Ha a társak ezeket a gyakorlatokat a repertoárjukba közösen is besorolják, az csak jót tesz. Mindketten növelik az egymás iránti vágyat. Ha a nő összeszorítja a PC-izmát közösülés közben, a hüvelye szűkebb lesz. Ez még több élvezetet jelent a résztvevők számára!!!
 • A Kegel-gyakorlatok és a korai magömlés – „Istenem, már kész vagyok.“ Ezt a mondatot a partnernő nem akarja hallani. És a férfi sem akarja ezt sokszor kimondani. Néhány férfi a gyakorlás elején azt veszi észre, hogy a magömlés sokkal gyorsabban érkezik. Ez azért van, mert a közösülés folyamán a PC-izom nem enged ki eléggé. Ez nem tudatosan történik. Aztán az izom elernyed. Ha fáradt, akkor a kicsúcsosodás hamarabb érkezik. Szerencsére ez a jelenség pár hét leforgása alatt eltűnik. Aztán megérkezik a jutalom a hosszabb állóképesség alakjában. Minél erőteljesebb a medencefenék, annál hosszabb ideig tart ki. Csak néha türelmesen kell várni.

Kegel-gyakorlatok férfiak számára, a túlgyakorlás megtörténhet… 🙂

Ahogyan semmilyen edzésnél sem, a hímvessző esetében sem szeretné a túlgyakorlást. Vonzó lehet, hogy annyi gyakorlatot végezzen, amennyit csak bír, hogy minél tovább kitartson. Ne tegye! A gyors eredmény álomképe néhány embert motivál, de ez butaság és ellenkező hatást fog kiváltani.

A testépítőkhöz és más élsportolókhoz hasonlóan, legyen a lassú folyamat híve. A túlgyakoroltatott izom elpang. Fájni fog és lehetetlenné válik a további edzés és ezt biztosan nem akarja. A túlgyakorlással több kárt okoz, mint hasznot!

Hallgasson a testére. Az izmoknak szükségük van erejük visszanyerésére. Maguktól tudják, hogy mikor kell abbahagyni. Adjon nekik esélyt a gyógyulásra és az erejük visszanyerésére. Haladjon lassan és learat minden dicsőséget szexuális partnerénél.

TOVÁBBÁ OLVASSA EL: Miért csökken a szexuális libidó és hogyan élesszük fel újra?

Proerecta a Merevedés.com ajánlásával

Rate this post