A tesztoszteron csökkenés az öregedéssel jár

A tesztoszteron a legfontosabb férfi hormon, ez nem kétséges. Mivel mindenhol sminkes szoknyás nőies manökenek képeit láthatjuk a mólókon, az ehhez hasonló izomszegény megjelenés a legtöbb nő számára határozottan nem az erős alfa hím jele, ezért is fontos egy kicsit figyelni, hogy a tesztoszteron szintünk ne csökkenjen.

A következő férfi típus a jól megtermett, de inkább zsírral, azaz túlsúlyos. Számukra különösen fonstos vigyázni, hogy ne vesszen ki belőlünk a karizmatikus kisugárzásuk és az önbizalmuk, ehhez pedig állandó és megfelelő mennyiségű tesztoszteron termelése szükséges.

Öregember

A tesztoszteron szintje a férfiaknál jellemzően ötven éves koruk után, a 20.-ik életévükkel összevetve a felére csökken

A nem kívánt tesztoszteron csökkenés a férfiaknál

A tesztoszteron hatással van az izomtömeg felépülésére, gyorsítja az anyagcserét, általa gyorsabban ég el a bőr alatti zsír, hatásra keményebb az erekció, megnő a libidó és a szexuális teljesítmény.

Képes hatni a motivációra, egészséges fölérendeltségre, jókedvre, az egészséges szívre és az erős csontokra. A tesztoszteron csökkenés elkerülése érdekében tehát mindenképpen szükséges lenne valamit tenni.

Amennyiben ön férfi, és jól érzi magát a bőrében, azonban gyakran hall a tesztoszteron csökkenésről, illetve, hogy a korosztályában milyen gyakori, akkor önnek sem árt megismernie, hogy mit kell tennie, hogy ez önnel ne történjen meg.

EGYSZERŰ ALAPELV: Ajánlott a sport, a kiegyensúlyozott és egészséges étrend, speciális élelmiszerek, szuper élelmiszerek és kiegészítők, és főleg minél több szex.

A Tesztoszteron szintje generációról generációra csökken

A mai férfiak számtalan tekintetben nagyon mások, mint például 100 évvel ezelőtt. A tesztoszteron hiány manapság nagyon gyakori. Minden évben az egészséges férfiak átalgos természetes tesztoszteron szintje kimutathatóan csökken.

Aktuálisan az optimális határ 300 – 1000 ng/dl között mozog. Egyúttal érdekes, hogy éppen 100 évvel ezelőtt az átlagos szint 800 – 2000 ng/dl között mozgott, amely valóban jelentős különbség.

A férfiak, akik 100 éve alacsony tesztoszteron szinttel rendelkeztek, ma magas tesztoszteron szinttel lennének elkönyvelve.

A kényelmes életmód a fő kiváltó ok, hogy rengeteget ülünk a számítógép előtt, mindenhová autóval megyünk, fizikai munkával pedig szinte alig foglalkozunk. Az élelmiszerek már nem olyan jó minőségűek, gyakran tömjük magunkat nulla tápértékű gyors ételekkel, ráadásul gyakran tetőzzük ezt káros szokásokkal. Ezek eltömítik az ereket, és gyengítik a merevedést. 

Miként nyilvánul meg a tesztoszteron hiány?

A tesztoszteron hatására a férfiaknál izomtömeg gyarapszik, gyorsabban és erősebben nő a szőrzet, a szakáll és megvastagodik a hang. Ezek a férfiasság jelei, még a válogatósabb nők számára is.

Általában a 30. életév betöltése után a hormonszint évente 1 – 2 % -al csökkenni kezd. Amennyiben eddig a hölgyeket egy oroszlán sármjával vette le a lábáról, most el kell kezdenie igyekezni!

A férfiak fáradtságot kezdenek érezni, gyakori hangulatváltozásaik lesznek, depresszióban szenvednek, elveszítik a libidójukat és a szexuális vágyukat, problémájuk lehet az egészséges merevedés elérésével, ami akár terméketlenségbe mehet át.

Összességében elveszítik a korábban kedvelt aktivitások iránti érdeklődésüket, beleértve a szexet is, majd lassan a testük is elkezd változni. Habár ez az élet természetes velejárója, mégis szükséges ellene harcolni. Amennyiben ez valamennyire megnyugtatja, a nők a depresszióval, elhízással, szexuális vággyal a múló évek során sokkal rosszabbul állnak.

Először is szükséges megakadályozni a tesztoszteron csökkenését és általában gyökeresen megváltoztatni az életmódot, amely az egyik legfontosabb fontos tényező.

Fel kell kelni és mozogni! A mozgás a tesztoszteron termelést fokozza

Többnyire le kell győzni azt a fokozódó akadályt, amelyet úgy hívnak lustaság! Amennyiben ez a harmincas évei után még nem fenyegeti, a negyvenes után már szinte biztos, hogy küzdeni fog vele.

  • ügyelni a változatos és egészséges étrendre
  • rendszeres mozgás
  • sport
  • kerti munka
  • ne használjuk a liftet, lépcsőzzünk
  • ne hanyagoljuk el a szexet, még ha nem is szórakoztatja annyira mint rég

Testünk a mozgásra van kialakítva, nem pedig a számítógép vagy a TV előtti ücsörgésre. Ha még nincs állandó partnernője, és nem egy vadász típus, prostituáltakra sincs pénze, próbálja ki az erotikus társalgást az interneten, vagy legalább maszturbáljon.

Ne törődjön azzal, mit gondolnak mások! Önmagáért, a saját egészségéért és önbizalmáért teszi. A folyadék fogyasztás nagyon fontos, a legjobb a szénsavmentes víz, amely a szénsavastól eltérően nem köti magához a zsírt és nem tartalmaz kalóriát. Az alkohol lassítja a metabolizmust, a dohányzás eltömíti az ereket, ezért a merevedés számára sem előnyös.

Kiegészítők a tesztoszteron szint növelésére

Megfelelő megelőzésként ajánljuk a tesztoszteron támogatásra szolgáló kiegészítők beiktatását. Primulus, Erexan, Proman Plus, Terez Ultragold, Testomax és társaik. A választék hatalmas.

Ha használni fogja, biztos lehet abban, hogy tesztoszteron szintje változatlan marad. Szinte minden esetben megváltoztatható, vagy legalább javítható a tesztoszteron szint.

Ne hagyja, hogy a testében növekedni kezdjen az ösztrogén női hormon szintje, amely önből egy elnőiesedett, nem attraktív férfit teremt. Higgye el, hogy a világon több ezer nő van, akik kétségbeesve kiáltanak: Nekem pasi kell! A legyen öné a váll, amelyre oly gyakran megtámaszkodnak!

A tesztoszteron hiány főbb okai

Rögtön több oka is lehet, hogy miért nőiesedtek el a mai férfiak. A mai modern kor sajnos tele van aggasztóan bomló műanyagokkal, peszticidekkel, nehézfémekkel, tartósítószerekkel, stabilizátorokkal, emulátorokkal, sok E-vel és egyéb förtelemmel, melyeket fogyasztunk. Ezek jelentősen károsítják az endokrin rendszerünket, amely természetesen negatív hatással van a tesztoszteron szintre.

Étkezési szokásaink katasztrofálisak, gyakran menet közben eszünk, gyorséttermekben vagy erősen zsíros és édes ételt eszünk. Sokszor nem is tudjuk, mit eszünk. Ha elolvassa a nagy gyorsétteremláncokról készített őszinte tanulmányokat, többé valószínűleg be sem teszi oda a lábát.

Ez közvetlenül összefügg a mikrotápanyagok hiányával, többek között hiányoznak az A, D, C vitaminok és több ásványi anyag, mint például a cink vagy a magnézium. A mozgás hiánya, valamint az ülőmunka azt eredményezik, hogy a modern életmódunknak köszönhetően nincs elegendő természetes aktivitásunk.

Tesztoszteron szint vizsgálata

Amennyiben most azon gondolkodik, miként lehet megtudni a tesztoszteron szintet, főleg ne essen pánikba. Ha biztos abban, hogy elegendő tesztoszteronnal rendelkezik, a hormonszint vizsgálatot leggyakrabban egyszerű alkari vértétel mintából végzik, hagyományos hétköznapi módon.

A 40 év feletti prosztata betegségben szenvedő férfiaknál és azokban az esetekben, amikor a családban prosztata betegség fordul elő, szükséges a prosztataspecifikus antigén vizsgálat elvégzése is.

Ezen eredmények alapján az orvos megfontolja az esetleges további vizsgálati eljárásokat. Manapság a vizsgálatok ambuláns vizsgálatok, és szinte teljesen fájdalommentesek. Az eredmények kiértékelése után mindig van lehetőség gyógymódra.

A rektális tesztoszteron szint vizsgálat

Prosztata vizsgálatról van szó végbélen keresztül. Amennyiben megrémült, nyugodjon meg! Aki már csinált hagyományos tantrikus prosztata masszázst tudja, hogy ez fenomenális élményt nyújthat. Amennyiben attól fél, hogy közben merevedést tapasztal, ne aggódjon! Ez csupán annak a jele, hogy még mindig igazi férfi.

Amennyiben nem, ez az elegendő önkontroll jele. Mindig indokolja meg úgy, hogy az önbizalma növekedjen, és ne csökkenjen. A vizsgálatnak jelentős szerepe van az 50 év feletti férfiak szűrésében.

Négykézláb, behajlított térdekkel történik a vizsgálat, amely a mutatóujjat kesztyűben, géllel történő síkosítás segítségével a végbél nyílásba történő bevezetlését jelenti. Ez egy kíméletes és fájdalommentes, nagyon rövid vizsgálat, nagy valószínűséggel azok is áteshetnek rajta, akik hemoroidokkal küszködnek.

Talán 2 legyet is üthet egy csapásra, és még azt is megoldhatja. A prosztata a végbélen keresztül jól kitapintható, az orvos meg tudja határozni nagyságát, alakját és jellegét. A prosztata gesztenye méretű, szimmetrikus, elasztikus, sima, a környezetétől jól elhatárolható, vizsgálata fájdalommentes.

Kihez forduljunk férfi problémáinkkal?

Forduljon az urológiai szakemberhez, ők azok akik a férfi húgyutak, nemi szervek és a prosztata problémáira összpontosítanak.

Diagnosztikával és hormonális problémák kezelésével az endokrinológia foglalkozik. Alapvető információkkal és beutalókkal a háziorvosa is szolgálhat.

5/5 - (1 vote)