A prosztata megbetegedésének a tünetei

A prosztata vagy más néven dülmirigy a férfi nemi szerv nélkülözhetetlen része. Nagyjából dióméretű és a feladata az ondó életképességének a fokozása. A húgyhólyag alatt helyezkedik el és gyűrűszerűen fogja körbe a húgyvezetéket.

A szeméremcsont és a végbélnyílás közötti területen található. Az esetleges kivizsgálások szempontjából jó helyen van és a szexuális gyakorlatban is kihasználható.

Prosztata vizsgálat

A prosztatavizsgálat nem éppen kellemes, mindenesetre az állapota szempontjából szükséges. Főleg idősebb korban

A prosztata funkciója

Feladata annak a váladéknak a kiválasztása, ami magömlés előtt benedvesíti a húgyhólyagot, hígítja az ondót, növeli a spermák mozgékonyságát, serkenti a hüvely izomzatát és védi az ondót a hüvely túl savas környezetétől.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

A férfiak számára az egészséges prosztata alapvetően fontos. A legjobban az a tény jellemzi, hogy a problémák alattomosan kezdődnek. Az eleinte nem feltűnő, aztán fokozódó vizelési problémák apránként jelentkeznek. Ilyen módon növekszik annak a kockázata, hogy ezekhez a bonyodalmakhoz hozzászokunk, és nem tudatosítjuk problémaként.

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ UROLÓGIAI VIZSGÁLAT és hogy a prosztatán kívül az urológus mit vizsgál meg, ITT olvashatja el

Prosztata

Az egészséges felnőtt prosztata mérete a dióra vagy a gesztenyére emlékeztet

A prosztata problémák leggyakoribb tünete a fokozatosan romló vizeletfolyás. Esetleg kellemetlen érzések az ürítés során vagy közvetlenül utána, amelyet alhasi nyomás kísér, valamint olyan érzés, mintha nem ürített volna ki rendesen.

A vizelet-visszatartással is gondok vannak, amikor szó szerint „állandóan“ ki kell menni. A további problémák közé tartoznak a nehezen induló vizelés, a szakaszos vizelés, a gyakori vizelés, éjszakai vizelés, stb.

A folyamat általában lassú. El is felejtkezünk arról, hogy milyen is normálisan vizelni. Hagyjuk a dolgot lecsengeni és még orvoshoz se megyünk.  Lehet, hogy csak csekélységről van szó, de így nagy kockázatnak tehetjük ki magunkat.

VIDEÓ: Rövid dokumentumfilm a prosztata funkciójáról és megbetegedéséről.

Miért és hogyan nagyobbodik meg a prosztata?

A megnagyobbodott prosztatát orvosi körökben BPH-nak nevezik. Ez a kifejezés a prosztata jóindulatú megnagyobbodását jelenti, tehát nem rákos daganatról van szó. A prosztata központi részén történő sejtszaporodás révén alakul ki.

A 60. év betöltése után a férfiak 60 %-ának jelentkeznek az enyhe problémák. 28 %-uknál jelentkeznek nagyobb problémák a 70-es korhatár felett és 13 %-nak már a 40 – 49 éves kor között jelentkeznek nagyobb gondok. Van példa olyan esetekre is, amikor a problémák még fiatalabb korban jelennek meg.

A BPH eredményezi a fenti problémákat. Ez úgy történik, hogy a megnagyobbodott prosztata nyomja a húgycsövet és alulról a húgyhólyagot. Így okozza pontosan ezeket a nem kívánt problémákat.

A prosztata jóindulatú megnagyobbodása

nagyobbodásnak 3 szakasza van: mikroszkopikus, klinikai és tüneti. Az első kettőt nem ismerjük fel magunkon. De a harmadikat már igen.

A jó hír az, hogy a prosztatanagyobbodás eredményesen gyógyítható. Persze egyáltalán nem tanácsos a kezdeti tüneteket könnyedén venni, mivelhogy nincs szüksége időskori kellemetlenségre. Felelősségteljes hozzáállással elkerülhetjük a szükségtelen műtétet.

A megnagyobbodott prosztata műtétjének a SZIMULÁCIÓJA

És mi is az oka a prosztata megnagyobbodásának? Az érzékenysége a DHT-re (dihidro-tesztoszteron), amely a férfi nemi hormon, a tesztoszteron átalakulásával képződik. Közvetlen kapcsolatot az ilyen probléma és a prosztatarák között szerencsére nem találtak.

Arról is folynak spekulációk, hogy a prosztataproblémák mögött a medencefenék meggyengült izomzata áll. Ezt a területet gyakran kezelik nőknél, de minket is érint. Mostanában már sokféle módon lehet a medencefeneket erősíteni. Így lehet ezeket a problémákat enyhíteni, esetleg teljesen megszüntetni vagy teljes mértékben megelőzni.

MINDENRE TANÁCSOT ADUNK!

A prosztatagyulladás és a tünetei

A prosztatagyulladás a következő probléma, ami gyötörheti a dülmirigyet. A betegséget leggyakrabban baktériumok okozzák és főképpen a középkorú férfiakat érinti. Az antibiotikumos kezelés pár hetet vesz igénybe.

A gyulladással járó szövődmények, a lágyéki és alhasi fájdalmak, valamint a hőemelkedés. Ezt az állapotot sem tanácsos lebecsülni, nehogy a baktériumok az egész testben szétterjedjenek és kifejtsék a hatásukat, ami szélsőséges esetben akár vérmérgezés is lehet. A prosztatagyulladás a férfi meddőség egyik oka is lehet.

Hogyan gyógyítják a gyulladást?

 • A kezelést segíthetik a gyulladás gátló fájdalomcsillapítók, amik enyhítenek a fájdalmon
 • Gyógynövényes ülőfürdő
 • Prosztatamasszázs – közvetlen (a végbélnyíláson keresztül) vagy közvetve (a gáton keresztül)

VIDEÓ (tanítsa meg partnernőjét) – Prosztatamasszázs a nagyszerű orgazmusért

ÉS EZ NEM MINDEN! – ITT talál tippeket, tanácsokat és további trükköket a prosztatamasszázsra

Prosztatarák

A prosztata ilyen daganatos megbetegedése az összes daganatos megbetegedésnek körülbelül a 4 %-át teszi ki Magyarországon. A betegség 100 000-ből körülbelül 60 férfit támad meg. Ez azt jelenti, hogy minden tízedik férfi éppen evvel a betegséggel küzd. Ez a szám átlagban megegyezik a nyugat-európai férfi lakosságéval.

Nálunk viszont ez a rákos daganat a statisztikák szerint egyre gyakrabban jelenik meg. A kilencvenes évekkel összevetve az esetek száma 70%-kal nőtt! Leginkább a 70 és 80 év közötti férfiak a veszélyeztetettek. De növekszik a fiatalabb betegek száma is, így a jövőben tervezik a lakosság megfigyelését.

A rák kockázata a korral növekszik. A 45 évnél fiatalabb férfiaknál 100 000-ből durván 1 esetet jelentenek. 80 év felett ez már 100 000-ből 735 esetet számlálnak. A statisztika szerint tehát a 90 éves kort megért férfinak nagy valószínűséggel daganata lesz. Viszont lehet, hogy nem is fog tudni róla, mert tünetmentes lesz.

A következő tényező a rassz. A feketéknél a daganat kockázata kétszer nagyobb és a fiatalabb egyedek is megkaphatják. Tehát nagy szerepük van a géneknek is.

Prosztatarák

Gyönyörű és ijesztő is egyúttal – a prosztatadaganat mikroszkóp alatt

A prosztatarák tünetei

Ami a tüneteket illeti, a betegség első szakasza tünetmentes. A következő szakaszra jellemőzek a vizelési problémák. A férfiak egyre gyakrabban és rövidebb időközönként mennek ki. Vagy épp ellenkezőleg késztetést éreznek arra, hogy visszatartsák a vizeletet, mert a vizelés nehezükre esik és fájdalmas. Vér a vizeletben ritkán jelenik meg.

Az előrehaladott szakaszt fájdalmak jellemzik, amikor a betegség kiterjed a csontokra. A fájdalom a leggyakrabban a hát, a csípő és a végtagok tájékán jelentkezik. Ha átterjed a gerincvelőre, mozgásproblémákat okozhat.

Az általános tünetek olyanok, mint a többi daganatos megbetegedéseknél, étvágytalanság, fáradtság, fogyás és legyengülés.

Némely daganattípus kevésbé agresszív. Lassan fejlődnek és nincsenek áttételek. Ebben az esetben biztatóak a lehetőségek. Viszont ellenkező esetben a daganat növekszik és gyorsan terjed. Leggyakrabban a csontokba, tüdőbe és a májba, néha a vesébe vagy a mellékvesébe.

Ezt a betegséget is meg lehet előzni. Itt is létezik eredményes megelőzés. A rendszeres szex és a sok mozgás az alapja. Ami a szexet illeti, nem kell aggódniuk az egyedülálló férfiaknak sem. A rendszeres önkielégítés is hasonlóan hatásos.

A testmozgások közül a legjobbak a gyors és erőteljes gyakorlatok. A megelőzés elveinek a betartásával a kockázat a felére csökkenhet.

FIGYELMÉBE AJÁNLJUK: 

Ez jó hír azoknak a férfiaknak is, akik már küzdenek a betegséggel. Ezek a technikák segíthetnek, ha az adott helyzet megengedi, jelentősen javítani a betegség folyamatán és a kezelésén.

 A prosztata és a hát fájdalma

A hátfájásnak számos oka lehet. Sokan nem tulajdonítanak a hátfájásnak jelentőséget, vagy szokványosnak és normálisnak tartják. Ez a kór a civilizációs betegségek közé tartozik és az életük folyamán az emberek 80 %-ának fáj a háta.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Az esetek negyede komolyabb problémához köthető. Konkrétan a csontokba való átterjedéshez, ami gyakoribb, mint maga a csontrák. A csontokba való átterjedést leggyakrabban a tüdő- és a veserák okozza vagy a fent említett prosztatarák. Ezért kérjük Önöket, hogy ne becsüljék alá ezt a tünetet, és ha a kockázati csoportba tartoznak, tanácsos ezt a tünetet komolyan venni.

Ne üljenek otthon!

A legjobb minden esetben intim problémáit megosztani az orvosával!  A problémáknak különféle okai lehetnek és az interneten nagyrészt horrorfilmbe illő dolgokról olvashat. Vizsgáltassa ki magát!

A TOVÁBBIAKBAN OLVASHAT AZ ANDROPAUZÁRÓL – a korosodó férfi tünet együttesről. Hogyan kell megelőzni? 

Rate this post