Tesztoszteron tabletták a férfiak megmentői?

40 éves kor felett általában a férfiak alacsonyabb nemi hormon szinttel, tesztoszteronnal rendelkeziknek. Ez egyszerűen felismerhető. Nem vágyódik a szexre és hiányzik a szexuális kapcsolatok keresése. Hasonlóan csökken az energiája és a jókedve.

A jó hír az, hogy léteznek különféle módszerek a férfi nemi hormon szintjének növelésére. Ezek közé tartoznak a kémiai bázisú tesztoszteron gyógyszerek. Továbbá a természetes alapú gyógyszerek más néven étrend vagy táplálékkiegészítők.

A legtöbb gyógyszer, amely képes a tesztoszteron szintet megemelni, a hatóanyagainak és a hatásnak köszönhetően receptköteles. Más természetes alapú táplálékkiegészítők ezzel ellentétben vitaminokra, ásványi anyagokra és természetes gyógymódokra alapoznak.

A piacon több rengeteg módszerrel  találkozhat a férfihormon növelésére. Azonban csak kis részük igazán hatékony. Összegyűjöttük a lehetőségek közül a legáltalánosabbakat, melyekről az alábbiakban olvashat.

Tesztoszteron tabletta

A tesztoszteron szint növelésére szolgáló termékekből annyi van, hogy igazán nehéz köztük kiigazodni

Miért növeljük a tesztoszteron szintet?

Ha még nem tudja, a tesztoszteron és az ösztrogén szexuális hormonok. Mindkét nem viselkedését, a férfiakét és a nőkét is szexuális hormonok uralják. A férfit több tesztoszteron, a nőt több ösztrogén.

A férfi nemi hormon a tesztoszteron a puberta alatt felelős a pénisz növekedéséért. Szintén támogat további fizikai jegyeket, mint a mély hang, szőrzet növekedése, izmok fejlődése.

Továbbá a szexuális felfűtöttség és teljesítőképesség szorosan összefügg a tesztoszteron testben lévő mennyiségével. A hormon szint emelkedik és csökken a nap folyamán. A legtöbb férfi kora reggel van izgalmi állapotban, mivel ilyenkor a legmagasabb a tesztoszteron szin, szintje az éjszaka folyamán jelentősen emelkedik.

Proerecta a Merevedés.com ajánlásával

Mi is az a tesztoszteron tabletta?

A tesztoszteron tablettákat két fő csoportra oszthatjuk: az első csoportba tartoznak a receptköteles gyógyszerek, a másik csoport esetében az ún. természetes táplálékkiegészítőkről van szó. Némely ezek közül klinikailag tesztelt és a tanulmányok támasztják alá azok hatásait, míg mások még vizsgálatok tárgyát képezik.

Tesztoszteron tabletták és a hormonális terápiák közötti külömbségek

A tesztoszteron tabletták elsődlegesen szájon át történő használatra alkalmasak, nem olyan hatásosak, mint a hormonális terápia.

Hormonális terápia esetében az orvosok a hormont közvetlenül a testbe juttatják. Habár a kezelés nagyon hatékony, rövid időn belül megemeli a vér tesztoszteron szintjét több száz százalékkal, azonban nagyon drága és mellékhatásokkal jár.

Ebben az esetben határozottan a legjobbak a természetes étrendkiegészítők, melyen nem okoznak hirtelen hormonszint emelkedést, ezért hosszabb távon kevésbé viselik meg szervezetünk, továbbá áruk is kedvezőbb.

Előnyük, hogy gyakorlatilag nincs káros mellékhatásuk. Aránylag kedvező áron beszerezhető, biztonságos alternatívát mutatunk be a tesztoszteron szint növelésére.

Miért és mikor szedjünk tesztoszteron tablettát?

Az alacsony tesztoszteron szintnek első számú jele lehet a férfi szex utáni vágyának csökkenése. Leggyakrabban ez a kiváltó ok amiért a férfiak nagy része szeretné helyre állítani a nemi hormonszintjét. A tesztoszteron szintje az élet folyamán változik, általában a harmincadik év betöltése után elkezd csökkenni. A tesztoszteron szintjét növelő gyógyszerek legfőbb fogyasztói a negyven év feletti férfiak. Ők már jelentős mértékben észlelik a szex iránti vágy csökkenését, a kevesebb energiát és a merevedési problémákat.

Több étrendkiegészítő is képes a tesztoszteron szintjét újra a fiatalkori szintre juttatni. A férfi ezáltal képes lesz újra pozitív szexuális energiákkal feltöltődni. Ennek a hatásnak a legtöbb harminc éven felüli férfi is örülhet.

OLVASSON TOVÁBB: A fiatal férfiakra jellemző merevedési gondokról 

Kinél működik a tesztoszteron tabletta?

Egyéntől függ. Amennyiben olyan férfiről van szó, aki hypogonadizmusban szenved (a test nem képes saját tesztoszteront termelni), ebben az esetben sem a tesztoszteron tabletták, sem a kiegészítők nem elegendőek.

Kizárólag egy olyan kezelés lehet hatásos, amikor a hormont közvetlenül a szervezetbe juttatják injekciós tűvel, vagy egyéb hasonló módon. A tabletta elsősorban ott segít, ahol a hormoncsökkenés az idő múlásával alakult ki.

A hormontabletta használatának kockázatai

A természetes kiegészítők többnyire nem jelentenek nagyobb kockázatot. Mellékhatások gyakorlatilag nincsenek, mivel a kiegészítő csupán természetes anyagokból tevődik össze.

A mesterséges tesztoszteron tabletták már kisé eltérnek. Szteroid hatású gyógyszerekről és anabolikumokról van szó ezek közel sem természetes módon működnek. Különféle szív-,máj-, veseproblémákkal kapcsolatos kockázataik vannak.

A The New England Journal of Medicine –ben közzétett tanulmány megemlíti, hogy némely 65 év feletti férfinél szívpanaszokat jegyeztek fel a tesztoszteron gél használata után, amely a hormonális kezelés egy bizonyos formája. A mesterséges tesztoszteron tablettáknál időszakosan vehető észre, a mellékhatások azonban enyhébbek lesznek.

Későbbi tanulmányok kimutatták, hogy 65 évnél fiatalabb férfiak is veszélyeztetve vannak. A mesterséges tesztoszteron kezelés tehát nem veszélymentes. Minden tablettás, vagy hormonális kezelés előtt konzultáljon a kezelőorvosával. Sose vásároljon ilyen gyógyszereket feketén vagy nem visszakövethető forrástól!

Testosteron injekciók

Ezeket általában az orvos írja fel, de számos mellékhatással rendelkeznek

Hogyan működik a tesztoszteron tabletta?

Alapvetően csak néhány módszer létezik a tesztoszteron növelésére a szervezetben:

 • tesztoszteron tabletták (szteroidok és gyógyszerek)
 • tesztoszteron kezelés (injekció, gél, implantátum stb.)
 • étrendkiegészítők a tesztoszteron szint támogatására (természetes alapanyagokból)

Ezek a módszerek mind a hormonszint növekedéséhez vezetnek. A leghatékonyabb a tesztoszteron kezelés, amely azonban több mellékhatással is jár.

További változat a szteroid alapú gyógyszerek, melyek a nemi hormon megnövekedést elősegítő hatóanyagot tartalmazzák. Esetlegesen tesztoszteront tartalmaznak, amely az emésztőrendszeren keresztül jut el a szervezetbe.

Az étrendkiegészítők az utolsó változatai a tesztoszteron növelésének. Hatásuk hosszabb távon alakul ki mint a többi változatnál, de szinte mellékhatás nélkül.

A hormon szint tesztoszteron tabletta nélkül is növelhető

Amennyiben természetes úton, mesterséges tabletták használata nélkül szeretné tesztoszteron szintjét növelni, létezik járható út. Ez a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag kiegyensúlyozott étrenden alapul. Egészséges életstílus a tesztoszteron szint növelésének legbiztosabb kulcsa.

Ez a természetes étrendkiegészítőkkel együtt a férfi nemi hormon növelésének nagyon erős kombinációja. Ezt a véleményt vallja az orvosok és az táplálkozás szakértők többsége.

A szabad tesztoszteronok növelése

Hozzávetőlegesen a férfitest tesztoszteronjának 60% globulinhoz kötődik. Amint kötötté válik, a tesztoszteron elveszi anabolikus hatását és ezáltal megszűnik a hatása a férfi libidóra. Némely tesztoszteron tabletta direkt úgy tevődik össze, hogy fokozza a vérkeringésben a szabad tesztoszteron mennyiségét.

Az ösztrogén csökkenése

A férfi teste ún. aromatáz enzimet tartalmaz. Ez felelős az ösztrogén termelésért. Bizonyos tesztoszteron tabletták olyan anyagokat tartalmaznak, melyek ezt az enzimet elnyomják. Az ösztrogén csökkenésével a testben megnő a tesztoszteron aránya.

Tesztoszteron tabletták fajtái

Először tekintsük meg a mesterséges alapú tablettákat. Hatásukat gyakran felhasználják a testépítők a tesztoszteron szint gyors megemeléséhez. Habár hatásfokuk magas, de mellékhatásaik és az egészségre gyakorolt erősen káros hatásuk miatt az átlagos ember számára nem jöhetnek számításba.

Methyltesztoszteron

Az első szájon át alkalmazható szteroid. Az orvosok azok számára a férfiak számára írják fel, akik oligozoospermiában szenvednek (spermahiány). A szint megemelkedéssel egyidőben a libidó és a szexuális energia is megemelkedik.

A szájon át történő alkalmazás hátránya, hogy az anyag nagy része a májon történő áthaladáskor metabolizálódik és deaktivizálódik. A vérbe így csupán maximum 5-10% hatóanyag kerül.

 • Adagolás – ajánlott adagolás 3 – 8 tabletta naponta az orvos előírása szerint
 • Mellékhatások – az egyik fő mellékhatás az agresszivitás fokozódása. Ezt a hatást használják fel a sportolók a testépítő és küzdő sportoknál.

A powerlifterek, vagy a súlyemelők ezt a készítményt előszeretettel használják edzés és verseny előtt. A hatás már egy óra múlva is mutatkozik. Jelentős mértékben nő az agresszivitás, önbizalom és a szexuális libidó.

Az androgén hatás azonban egy sor mellékhatást is magában hordoz. Használat után hajhullás, pattanások kialakulása, dülmirigy megnagyobbodásának veszélye fenyeget, továbbá a máj szintén kritikusan veszélyeztetve van. A készítmény hosszantartó alkalmazása káros lehet. Maximális szedése 6 – 8 hétig ajánlott. Ez után legalább egy ugyanilyen hosszúságú szünet beiktatása ajánlott.

Tabletták ára

Methyltesztoszter – GENESIS, 100 tabletta 25 mg kb. 10000 forint

Methyltesztoszter – HUBEI, 50 tabletta 10 mg kb. 5000 forint

Undestor

Egy puha, ovális, fényes bevonatú kapszula. 40 mg tesztoszteroni undcanoas hatóanyagot tartalmaz. Ez az anyag a testben tesztoszteronná alakul. Ezt a gyógyszert az orvosok olyan férfiak esetében alkalmazzák akiknél alacsony, esetleg nulla a tesztoszteron szintje (ún. hypogonadismus).

 • Adagolás – 3-4 kapszula naponta az első 2-3 hétben. Ezt követően az adagolása 1-3 kapszulára csökken. A készítményt étellel szükséges bevenni. A kapszulát egészben kell lenyelni. Elegendő vízmennyiséggel szükséges bevenni. Az adagolást szét kell osztani napszakokra, tehát egy reggeli és egy esti.
 • Mellékhatások – A férfiaknál felléphet a termékenység elvesztése, mivel a készítmény csökkenti a spermatermelődést.

Ár, elérhetőség

Az Undestor egy gyógykészítmény, csak orvosi receptre vásárolható meg.

A csomagolás 60 puha kapszulát tartalmaz körülbelül 4000 forintért cserébe.

Clomiphene Citral

Ezt a készítményt a férfi meddőség gyógyítására és a tesztoszteron fokozására használják. Képes nagyon jól harmonizálni a férfi nemi hormon termelését. Átlagosan 10 – 14 nap alatt.

 • Mellékhatások – Nagyon elrettentőek… Erős látászavarok, gyomorfájdalmak, hányás, testsúlynövekedés, hőhullámok és májkárosodás alakulhat ki tőle.
 • Adagolás – A napi adag 50 és 100 mg körül mozog, a készítmény maximum egymást követő 5 napon át szedhető, ezt követően az adagot csökkentjük. Végül a készítményt teljesen elhagyjuk 10 – 14 nap után.

Ár és elérhetőség

A csomagolásban tablettánként 25 vagy 50 mg-os adagok vannak körülbelül 5000 forint/doboz áron.

Cyclofenil

Egy nagyon gyenge ösztrogénról van szó, amely feladata az ösztrogén receptorok összekapcsolódását biztosítani más erős ösztrogénekkel. Ez az anti-ösztrogén védi az ösztrogén szint növekedését a testben, és ezáltal a tesztoszteron szint növekedéshez kedvezőbb feltételeket hoz létre. A készítmény legfőbb ereje a férfi nemi hormon növelésén alapú. A készítmény használata után a férfi libidója, erőnléte és energia szintje is megnövekedik.

 • Mellékhatások – A többi gyógyszerrel ellentétben minimálisak. Néha enyhe pattanások keletkeznek, esetlegesen hőhullámokat tapasztalnak.
 • Adagolás – Napi adag 100 – 200 mg között mozog naponta 4-6 héten át. Ez idő alatt a hatása csökken. A legnagyobb hatékonyságot akkor mutatja, ha a napi adag két részre van osztva. Az elsőt reggel éhgyomorra, a másodikat közvetlenül alvás előtt vesszük be.

Ár és elérhetőség

A tabletta elérhető 100 mg vagy 200 mg kiszerelésben.

Természetes tesztoszteron tabletták

Amint az cikkünkből is kiderült, a mesterséges tabletták nem éppen veszélytelenek. A tesztoszteron növekedés ténylegesen megtörténik, de nem folytatható hosszútávon a kezelés az egészségünket károsító kihatások miatt. Ezért véleményem és tapasztalataim szerint a természetes kiegészítők a legmegfelelőbbek a tesztoszteron szint növelésére.

Hosszútávon alkalmazhatók komolyabb mellékhatások nélkül. A természetes összetétel, az előző nemzedékek által igazolt gyógynövények, az alapvető ásványi anyagok és vitaminok a gyártás során a laboratóriumi körülményeknek, a kiegészítőket megfelelő és elsősorban biztonságos férfi hormon forássá teszik.

Nincs is jobb annál az érzésnél, mint amikor a testünk úgy működik, mint évekkel ezelőtt, a férfiasság visszatértét is beleértve.

Proerecta a Merevedés.com ajánlásával

3.5/5 - (26 votes)