BDSM – A SZEXUÁLIS ELTÉVELYEDÉSEK listája 1.

Sokszor van róluk szó és még többet írnak róluk. Sokan ábrándoznak arról, hogy a varázsát kipróbálják. Akkor is, ha fáj. A BDSM rövidítés a Bondage (kikötözés), Diszciplína (fegyelmezés), Szadizmus és Mazochizmus szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A BDSM-et gyakorló emberek különféleképpen tekintenek rá: ártatlan szexuális életet feldobó játszadozásoktól egészen a szexuális orientációig, akár az életstílusig.

Mi az a BDSM?

A BDSM alapját a szereplők képezik. A szadista, aki fájdalmat okoz és a mazochista, aki ellenben elviseli a fájdalmat. Ezen két ellenpólus nélkül az egész BDSM elveszíti az értelmét. Céljuk a szexuális izgalom elérése a fizikai vagy lelki megaláztatás által.

TUDTA, HOGY a szadizmus kifejezést de Sade márki nevéből származtatják? A mazochizmus nevét pedig az íróról, Leopold von Sacher-Masoch nevéről kapta. Életük során mindketten különféle szexuális tevékenységeket űztek.

A bondage

A kikötözés az emberiséggel már a régi idők óta kapcsolatba hozható. Különféle célokat szolgált, főképpen az erőszakosakat. Gyakran végződött a kikötözött ember megölésével.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Viszont a hálószobaajtókon belül teljesen más jelentéssel bír. A résztvevők felveszik a szerepeiket. Az első a domináns, amelyik kikötözi a másikat, az alárendelt egyedet. Éppen az ilyen fajta szabadságkorlátozás tesz hozzá egyfajta erotikus töltetet.

A kezdetekben ajánlatos enyhébb kikötözést alkalmazni. Ezek lehetnek különféle kendők, övek vagy bilincsek. A későbbiek folyamán egy kis gyakorlás után rafináltabb kikötözési technikák után lehet nézni, amelyek akár a végtagok és nemi szervek megkötözését is jelenthetik. Az ilyen  technikák terén a legtovább egyértelműen a japánok jutottak.

BIZTONSÁGI TIPP: Kikötözése során a hímvesszőben a vér megáll. Ezért nem lehet túlságosan sokáig megkötözni, legfeljebb 15 – 20 percig. Máskülönben fennáll a hímvessző elhalásának a veszélye. 

Bandázs

A kikötözésnél az egyik mindig a fogva tartó, a másik a fogoly

A fegyelem

A BDSM további fontos része. Nem sokban különbözik a kikötözéstől. A lényeg ismét a korlátozás vagy valamilyen tiltás. A domináns szabályokat állít fel, amelyeket az alárendelt egyednek a hétköznapi helyzetekben is be kell tartania.

Képzelje el, hogy az ételhez egy meghatározott mennyiségű zöldséget kell tennie. Mondjuk borsót. A szabályok különfélék lehetnek. A képzelőerején múlik. A szabály megszegésekor kerül sor a büntetésre, ami fizikai vagy pszichikai formában is megtörténhet. A szabályok, büntetések és a fájdalomokozás ilyesféle körforgása mindkét félnek rendkívüli élvezetet okoz.

Szado-mazo

Félelem, fájdalom, szenvedés, kimerültség, kínzás …. a BDSM közösség együtt örül!

A szadizmus és a mazochizmus

Ez a két kifejezés a BDSM alfája és omegája. Alapjában véve kifejezik, miről is szól ez az egész. Tehát a fájdalom okozásáról és elviseléséről.

A szadizmus sötét indítéka abban rejlik, hogy a partnerének fájdalmat okozzon. A fizikai formája a verés, ostorozás és hasonlók. A tapasztaltabbak még sötétebb módszereket alkalmaznak. Ilyenek lehetnek az árammal való ingerlés vagy a fojtogatás. A pszichikai formája a szóbeli bántalmazás és a megalázás.

Az alárendelt mazochista ellenben elviseli a fájdalmat és minden szempontból élvezi. A megalázottság tudata és a helyzet feletti ellenőrzés lehetetlensége izgatja fel. Természetesen minden esetben szükséges határokat húzni, amit nem szabad túllépni. Előre mindig meg kell egyezni egy jelben vagy szóban, ami egyértelműen megállítja a másikat!

Péisz elektrostimuláció

Elektrostimulációs szonda, amit a BDSM ínyencek egyenesen a hímvesszőbe vezetnek

BDSM videók és történetek

A BDSM témájú videó filmek és történetek nagyszerű lehetőséget nyújtanak, hogy ihletet merítsünk. Viszont határozottan jobb fokozatosan belemerülni és nem azonnal nagy dolgokkal kezdeni. Első helyen mindig a szabályok és biztonság legyenek.

BDSM táskereső

Ha BDSM játékokra keres társat, az ismerkedő oldalon találhat domináns vagy alárendelt partnert. Kezdetben viszont a legmegfelelőbb professzionális szolgáltatást keresni. Így nagyobb esélye van arra, hogy problémamentesen lesz a titkokba beavatva.

VIDEÓ: Riport egy BDSM klubban. Elmegy megnézni?

Miért izgató a fájdalom és a megalázottság szex közben?

Miért izgat fel minket a fájdalom szex közben? Ez egy nagyon érdekes kérdés, amire a szakemberek is igyekeznek rájönni. A tesztek során néhány érdekes megállapításra jutottak. Például, a BDSM gyakorlása közben teljesen mindegy, hogy fájdalmat okoz vagy elviseli.

Így vagy úgy, de egy megváltozott tudatállapotba kerül, amely a mély meditációhoz hasonlít. Ebben a megváltozott tudatállapotban a test a fájdalomra kedvezően reagál. Amennyire szex közben kevésbé fájnak a kaparások és harapások. A BDSM tevékenységekre ez kétszeresen érvényes.

Mazochizmus

A szakeéberek megvizsgálták az agy azon részét, amelyik a fájdalomérzetért felelős. Ugyanaz, ami az örömérzetért is

A BDSM kockázatai és hátrányai

Szükséges a szerződésírás

Ha úgy döntött, hogy kipróbálja a BDSM-et, mindig kössön róla írásos szerződést. Így saját magát is védi és a partnerét is. Lehet, hogy úgy gondolja, hogy minek bármit is aláírni. Ennek az oka az, hogy az ilyen játszadozások során nem megy mindig minden terv szerint.

Abban az esetben sem, ha az illetőt szereti, és eszébe nem jutna bántani őt. Balesetek naponta történnek különféle helyeken és megeshetnek a BDSM során is. Védje magát és a többieket is!

A legkockázatosabb területek

Az ilyen területek rövid listáját olvashatja el itt, amikor a helyzet kicsúszhat a kezünkből. Persze evvel nem akarjuk Önt lebeszélni. A BDSM során történő balesetek nagy része az alapelvek megszegéséből és az emberi tudatlanságból erednek. A szabályok betartásával és a fegyelemmel elkerülheti a sérüléseket.

 • fojtogatás
 • az előzetesen helytelenül felállított korlátok
 • szexuális játékszerek tisztasága és megosztása
 • véres játékok
 • anális játékok
 • ostorozás, csapkodás
 • a nemi szervek kínzása

A BDSM pszichológiai hatásai

Általában a pszichikai hatás pozitív. Csak kivételes esetben történik meg, hogy az egyik szereplő lelki sérülést szenved. Akár a játék tökéletesen menete során is.

FIGYELMEZETÉS: Mégiscsak a másik feletti hatalom és kontroll hatásáról van szó. Előbukkanhatnak a múltból különféle traumák. Például, ha az alárendelt partnernő a múltban erőszak áldozata volt, az erőszakot szimuláló játék ezt az élményt visszahozhatja.

Az embereket gyakran meglepi az érzések széles skálája, ami először éri őket. A domináns egyedet meglepheti a saját agressziója és durvasága a partnere iránt. Abban az esetben is, ha erről a másik fél nem tudott. Aztán jön a lelkiismeret furdalás és az undor a tetteik miatt.

Az alárendelt egyedek úgy érezhetik, hogy kihasználták és megerőszakoltál őket. Annak ellenére, hogy tudták, mibe mennek bele. Az adott pillanatban nem képesek kezelni a helyzetet és a felettük uralkodóra hárítják a felelősséget.

VIDEÓ: Megalázás, testi sértések és szexuális rabszolgaság. Ön ezt kibírná?

A BDSM előnyei és pozitív hatásai

1. előny – Jobb kommunikáció

A BDSM-et űző pároknál jobb a kommunikáció. Az is közrejátszik benne, hogy biztonsági szavakat használnak és játszadozásaik során lefektetett szabályaik vannak. Világosnak kell lenni számukra, hogy mikor van játékról szó és mikor a hétköznapi helyzetekről. Ebben is különböznek a hagyományos pároktól, akik csak néha beszélgetnek egymással. Például konfliktus esetén vagy veszekedéskor.

2. előny – Megnövekedett bensőségesség

Az ilyen párok között történő dolgok magasan a megszokott felett állnak. Nagyon fontos a kölcsönös bizalom, ugyanis több tevékenység rendkívül veszélyes.

3. előny – Támogatja a hűséget

Egy BDSM kapcsolat megtartása sokkal nagyobb erőfeszítést igényel, mint egy szokványos kapcsolaté. Az ilyen kapcsolatban lévő partnerek mindketten sokkal több érzelmi energiát fektetnek a kapcsolatukba és sokkal bensőségesebbek. Sokkal nagyobbak a korlátok és így sokkal nehezebb befejezni azt.

4. előny – Jobb lelki erőnlét

Nemrégiben még a BDSM-et az erőszakkal, az agresszióval és az eltévelyedéssel hozták kapcsolatba. A legújabb kutatások azonban a szakértők ezzel nem értenek egyet. Az ilyen játékokat űző emberekkel végzett tesztek alapján megállapították, hogy sokkal együtt érzőbbek, érzékenyebbek, nyitottabbak a másik felé és sokkal fogékonyabbak.

A szakértők rájöttek, hogy a BDSM során a stressz hormon szintje jelentősen csökken. És ez érvényes a szorongásra is.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Kipróbálja, hogy éjszaka milyen lehet egy csipetnyit bűnösnek lenni?

A BDSM vitathatatlan pozitívuma az a terület, amely megnyitja az ember fantáziájának a kapuját. Hirtelen a titkolt vágyak valósággá válnak. Az emberi tudat a sokféleségre vágyik.

A megfelelő partnerrel és a helyesen felállított határokkal az ember megvalósíthatja a legtitkosabb fantáziáit és így a zárt hálószobaajtón belül is szabad lehet. Nyugodtabban és sokkal kiegyensúlyozottabban térhet vissza a mindennapokba.

OLVASSA EL: A második részt, ahol részletesen taglalom a BDSM egyes tevékenységeit

3.7/5 - (3 votes)