A férfiaknál szex közben jelentkező fájdalom

szex számunkra általában kielégülést és extázist jelent. Viszont a valóságban nem mindig megy minden simán. A fájdalom szex közben képes az egész élményt tönkretenni. Vége a szórakozásnak és az óhajtott orgazmus eltűnik a láthatáron. Létezik néhány ok, hogy miért is érezhet fájdalmat szex közben. Ne hagyja, hogy elrontsa az örömét és az élvezetet. Olvassa el a szex közbeni fájdalom leggyakoribb okait és annak megoldásait.

Férfi fájdalomban

Általánosan érvényes, hogy ha valami fáj, akkor el kell menni orvoshoz. Az intim fájdalmakra ez duplán érvényes

A szex közben megjelenő fájdalom 6 leggyakoribb oka

#1. A Peyronie-kór – a túlságosan görbe hímvessző fájhat és megakadályozza a szexet

Peyronie-kórt a hímvessző szövetének a hegesedése okozza. Ez okozza azt, hogy meggörbül és fájdalmas a merevedés. A statisztikák szerint leggyakrabban a 30 éves kor feletti férfiakat érinti. A korral az előfordulásának a gyakorisága növekszik. A betegnek jelentős testi és lelki fájdalmat okozva.

Minden férfi hímvesszője formájában és méretében is különbözik egymástól. Némi görbület még normálisnak számít. Nem kell azonnal orvoshoz szaladni. Viszont némely férfinél a görbület szélsőséges és fájdalmas. Ez a szexuális élet és a merevedési képesség végét jelentheti. Ezt követi a stressz és a szorongás.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

A férfiak minimális százaléka gyógyul meg kezelés nélkül. A legtöbb esetben szükséges a sebészi beavatkozás.

A Peyronie-kór okai

 • A hímvessző ismételten előforduló sebesülése (sport, vad szex, balesetek)
 • Öröklődés
 • Kor

A Peyronie-kór tünetei

 • Heges szövet – a hímvessző bőre alatt kitapintható  (csomók, kemény bőr)
 • A hímvessző nagymértékű elgörbülése
 • Merevedési zavar
 • A hímvessző rövidülése
 • Fájdalom

Valójában mikor is kell orvoshoz menni?

A legjobb azonnal, amint felfedezi a tüneteket. A fájdalom vagy a merevedési képtelenség arra kéne ösztönöznie Önt, hogy minél hamarabb orvoshoz menjen.

Kevésbé súlyosabb esetekben ki lehet kezelni különféle készítményekkel és gyógyszerekkel, változatos eredménnyel (E vitamin, Q10 koenzim, interferonok, pentoxylifin, stb.). de ezeket az orvosnak kell felírnia. Ne akarja őket az internetről beszerezni!

A betegség előrehaladott formái csak sebészetileg kezelhetőek. Ennél az operációnál fennáll annak a veszélye, hogy a merevedés funkciója károsodik és a hímvessző érzékenysége megváltozik, akár az érzékenység és a merevedés teljes elveszítése is előfordulhat.

TIPP: A vérbőség serkentésére hatásos táplálék-kiegészítőt ajánlunk. Kattintson és olvassa el részletes értékelésünket!

#2. A szűk fityma nem engedi át a makkot

Szaknyelven fitymaszűkületnek nevezik. A hímvesszőn a fityma túlságosan összeszűkült, annyira, hogy a makkot nem lehet áthúzni rajta.

Ennek a betegségnek az egyik változata a parafimózis. Ebben az esetben a túlfeszített fityma a makk mögé szorul, és nem lehet visszahúzni.

Mindkét említett probléma szex közben fájdalmat okozhat.

A fitymaszűkületet gyermekkorban ki lehet kezelni, műtét nélkül, az érintett területre alkalmazott szteroidos kenőccsel.

Torz pénisz

Az eltorzulás mindkét esetében a fitymán nem lehet rá- vagy áthúzni a makkot

A probléma megoldása

Felnőtt korban sajnos nem tehet annyit, mint gyermekkorban. Viszont ha nem akar problémákat vagy fájdalmakat, akkor jobb, ha a műtét mellett dönt. Ebben a helyzetben a legjobb megoldás a körülmetélés.

RÉSZLETESEN A KÖRÜLMETÉLÉSRŐL: Minden, amit tudnia kell a körülmetélésről

#3. A prosztatagyulladás annyira fájdalmas, hogy a szex az eszébe se jut

Vizelés közben fájdalmat, duzzanatot, égető érzést vagy alhasi fájdalmat tapasztal? Figyeljen oda ezekre a dolgokra, mert ezek a prosztatitiszre jellemző tünetek, tehát a prosztata-gyulladásra. A mirigy közvetlenül a húgyhólyag mögött helyezkedik el és a fájdalom megnyilvánulhat vizeléskor és szex közben is, de a leggyakrabban magömléskor.

Hogyan bánjon el a gyulladással?

A feladat egyszerű. Menjen el a körzeti orvosához vagy az urológushoz! Az orvos antibiotikumot fog felírni a gyulladásra. Az antibiotikumos kezelés mellett sokat segíthet a megfelelő folyadékbevitel és a forró ülőfürdő. Merüljön el a forró gyógyfüves fürdőben. Ezzel enyhítheti a feszültséget a begyulladt prosztatában és jobban lesz.

A nap folyamán ne üljön sokáig egy helyen, mert a tünetek rosszabbodhatnak. A legjobb a sok séta és a testmozgás.

OLVASSA EL: Részletesen a prosztata valamennyi súlyosabb megbetegedéseiről

#4. A húgyúti fertőzések közvetlenül a hímvesszőben okoznak égető érzést

Amíg a nőknél köztudott, hogy gyakran szenvednek húgyúti betegségekben, addig a férfiak esetében ezt a problémát ritkán emlegetik. Pedig ugyanúgy szenvedhetnek tőle.

A húgyúti fertőzés vizelés közben égető és szúró fájdalommal jelentkezik. A thehealthsite.com weboldal szerint a fertőzést jellemző szag kíséri, valamint a magömlés is fájdalmas.

A hímvessző hegyén jelentkező viszkető és égető érzés gombafertőzésre utal.

Hogyan kezeljük a gyulladást?

Ezekre a fertőzésekre az orvosok szintén antibiotikumot fognak felírni. Persze rövidebb időre, mint a prosztatagyulladásnál. Ha viszont szexuális játszadozásokba kezdene, abban az esetben mindenképpen használjon óvszert. Így nem veszélyeztet egy másik személyt egy kellemetlen fertőzéssel.

Biztosan mossa meg a hímvesszőjét közösülés előtt is és utána is. Főleg a fityma alatt. Igyon elegendő folyadékot (se kávé, se alkohol), hogy a szervezetéből eltávolítsa a kelletlen baktériumokat.

OLVASSA EL: A nemi úton terjedő betegségek listája és az elsődleges megnyilvánulásaik

#5. Az érzékeny bőr és az allergiák egész nap viszketnek

A férfiak a lenti részeiken néha nagyon érzékenyek. Ilyenkor a kémiai anyagokkal és illatokkal telített krémek és szappanok ingerelhetik a hímvesszőt és gyulladást okozhatnak. Ez a jelenség gyakori a körülmetélt férfiaknál.

Hogyan nyugtassuk meg a bőrünket?

Elsősorban ne is próbálkozzon bármiféle új szappannal, amelyet nem ismer. Ha már a gyulladás és a viszketés elvette a kedvét a szextől, legalább a szerelmi előjátékkal próbálja megmenteni és az éjszaka további részében fenntartani a megfelelő hangulatot.

Ne próbáljon szeretkezni addig, amíg a tünetek teljesen el nem múlnak. Vagy teljesen meg nem gyógyult. Ellenkező esetben az állapota rosszabbodhat, esetleg megfertőzheti a partnernőjét.

#6. A nemi herpesz – a leggyakoribb nemi úton terjedő betegség

A herpesz a nemi úton terjedő betegségek egyik fajtája. Ha Önnek van, akkor az a szexuális kalandjait nagyon fájdalmas élménnyé változtathatja. Ezen felül nagyon gyorsan fellép a fertőzés továbbterjedése. A fertőzésre jellemző a fájdalom és az érintésre fájdalmas pattanások a hímvesszőn.

Legyen felelősségteljes

Ha azt gyanítja, hogy nemi herpesze van vagy más nemi úton terjedő betegsége, nem szabadna szeretkeznie még óvszerrel sem. Kerülje a szexuális kapcsolatot és lépjen kapcsolatba az orvosával vagy az urológussal. Ha újra formában lesz, folytathatja a szexuális kalandozásait. Csak legyen óvatosabb!

A hímvessző és a herék sérülése véget vethet a játéknak

A vadabb szex során bekövetkezhet az, hogy a hímvessző eltörik. A törés következménye rendszerint a Peyronie-kór – a görbülés. A hímvesszőben nincsen csont, tehát legfeljebb a finomszövetek elszakadása következhet be. A sérülés fájdalmas, vérzik és a merevedés lelankad. Ebben az esetben azonnal keresse fel az urológust.

Az állapot helyreállításához némi időre lesz szüksége, tehát ebben a lábadozási időszakban ne is gondoljon a szexre!

TUDJA, HOGY mi a menete egy szokványos megelőző kivizsgálásnak az urológusnál? 

A fájdalom lelki okai

Abban a pillanatban, amikor az orvos kizárja a fájdalom bármiféle más testi okát, akkor valószínűleg lelki, esetleg érzelmi szintű problémáról lesz szó. Persze ez nem jelenti azt, hogy a fájdalma nem valós! A „fantomfájdalmat“ a stressz, szorongás vagy érzelmi probléma okozhatja.

A fájdalmas közösülés némely esete a szorongásnak tudható be. A fájdalmat, mondjuk akkor érzi, amikor fél a szextől vagy az intimitástól. Ezt valami múltbeli rossz emlék is okozhatja.

Hogyan nézzünk szembe a szextől való félelemmel?

Ha lelki fájdalmakkal küzd, akkor nagyon fontos, hogy ne egyedül szenvedjen. Beszéljen a partnernőjével a fájdalomról. Keressen fel egy szakértőt, akivel nyíltan megbeszélheti a problémáit. A pszichoterápia segíthet túltennie magát a belső korlátain és felújítani az elveszett szexuális töltetet.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Ne küzdjön egyedül

Teljesen mindegy, hogy mi okozza a problémáit. Ne legyen szégyenlős, kérjen segítséget. Akár a partnernőjétől, akár az orvosától. Nincs értelme egyedül szenvedni és a problémák csak fokozódni fognak, ha szégyell segítséget kérni. Elszigeteltsége még erőteljesebb lesz.

Inkább fogja fel a problémát egy egésznek és igyekezzen felfedni az okait! Igyekezzen az egész probléma forrását felkutatni!

OLVASSA MÉG EL: A magömlési zavarok 6 leggyakoribb oka  – a sperma termelésének és kiválasztásának a problémái

5/5 - (1 vote)