Férfiklimax hogyan ismerjük fel és kezeljük?

Idősebb korban férfiak is átélik a férfi változókort – az andropauzát. Csak erről nem beszélnek annyit. Olvassa el, hogy hogyan kell felismerni, hogy vajon ez a változó kor érinti-e Önt is.

Ahogy a reklámban halljuk: „A férfiaknál is jelentkeznek azok a bizonyos nehéz napok.“ A férfiaknál is van férfiklimax. A változókor időszakában a szervezetben lelki változások, a nemi tevékenység, valamint a nemi hormonok szintjének változásai lépnek fel. Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is ez a nehéz időszak több bonyodalmat okoz a normális életvitelben.

Férfiklimax

A férfiklimax együtt jár a fáradtsággal, az ingerlékenységgel és a depresszióval

Férfiklimax avagy az öregedő férfi tünetegyüttes

A férfiklimax megnevezésére gyakran az andropauza kifejezést használják, de a valódi andropauzától – ami a férfi nemi hormonok termelésének a teljes leállása – ez az időszak a szó szoros értelmében nagyon messze van. Elvégre egy fokozatosan kialakuló folyamatról van szó, amelyen még sokat lehet dolgozni.

A férfiaknál ebben az életszakaszban jelentkezik a nemi hormonok termelésének a fokozatos csökkenése, de nem zajlik le olyan hirtelen, mint a nőknél. Itt ugyanis a férfi nemi hormonok szorosan összefüggnek a termékenységgel, ami a férfiaknál viszonylag idős korig megmarad. Manapság a férfiklimaxot gyakrabban jelölik pontosabb kifejezéssel, az úgynevezett öregedő férfi tünetegyüttessel.

TUDNIA KELLENE: Mindent a tesztoszteronról – a hormonról, amely férfiasságáért felelős

A férfiklimaxot elősegítő tényezők

A férfi változókor első jeleinek a megjelenését általában különféle tényezők befolyásolják.

 • genetikai tényezők
 • túlsúly és táplálkozás
 • dohányzás és alkohol
 • különféle jellegű stresszhelyzetek
 • a testmozgás
 • az évszakoknak megfelelő ingadozások
[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]
Cigaretta csikkek

Magyarország a negyedik helyezett a dohányfogyasztásban! Ezért is jelentkezik nálunk a férfiklimax olyan korán

Az első tesztoszteroncsökkenést a harminc éven felüliek tapasztalják. A szintcsökkenés a férfiaknál fokozatosan jelentkezik. A tesztoszteron-hiány tünetei rendszerint az 50. és 55. életév között jelennek meg. Ez természetesen egyéni és a férfiklimax tünetei, valamint a tesztoszteronszint a férfiaknál nagymértékben különböznek.

A tüneteket csak a férfiak elenyésző része veszi észre, sokan közülük tüneteiket szívesebben tulajdonítják más okoknak. Egyértelműen ne várjon sokáig és kezdje el a megelőzést még időben.

A férfiklimax tünetei

A férfiklimax tüneteit három csoportra osztjuk

 • lelki tünetek, ezek a feszültség, ingerlékenység, szorongás, levertség, lehangoltság, növekvő fáradtság, az aktivitás, vitalitás és életerő általános csökkenése
 • szomato-vegetatív tünetek, ezek a hőhullámok és az izzadás, gyakran bőrpírral párosulva, álmatlanság vagy épp ellenkezőleg, a növekvő alvásigény, csökkenő fizikai teljesítmény, izomveszteség, ízületi és izomproblémák, emlékezetkárosodás.
 • Szexuális tünetek, ezek a merevedések csökkenése, kevésbé kemény merevedés, a nemi aktus rövidebb időtartama, a refrakter periódus tovább tart, tehát a nem ingerelhető időszaktól a kielégülésig, a szex iránti vágy csökkenése, az orgazmus csökkent érzékelése és az ondó térfogatának a csökkenése.

A férfiklimax és a lélek

Más szóval, ha nem volt problémája a rövid időn belüli ismételt érintkezéssel, az idő múlásával már annak is örül, ha legalább egy nemi aktust be tud fejezni. Főleg azok a merevedési problémák hatnak a férfiakra valóban pszichikailag kedvezőtlenül, amikor a szexuális étvágy nem is csökken.

Gyakran ötvöződik a szexuális kudarc a férfiaknál az élet valamennyi területét érintő kudarccal. Felvetődnek saját képtelenségének és férfiassága elveszítésének az indokolatlan érzései. Tény, hogy a nők ebben teljesen különbözőek. A szexuális élet számukra nem az életük alfája és ómegája. Képesek túltenni magukat rajta és az élet egyéb örömeinek hódolnak.

Kétségek

A férfiklimaxot a kisebbrendűségi érzés valamint a gyenge önbizalom gyötrő érzése kíséri

A gyakran ismétlődő kudarc sokat ront a férfi lelki állapotán. Hiszen éppen a lelkiállapot nagy szerepet játszik a szexualitásban és így a férfi egy ördögi körbe kerül, ami gyakran komoly depressziós állapothoz vezethet. Ha ezt nem kezelik megfelelően, akár tragikus következménnyel vagy véggel is járhat. Máskülönben, egy elbaltázott merevedés még nem jelenti a teljes bukást, és ha férfi a talpán, akkor farkasszemet néz a problémával.

Az öregedő férfi tünetegyüttes alattomos kialakulása

Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is a hormonszint változásával érkezik, valamint olyan változások lépnek fel, amelyek huzamosabb idő után különféle komplikációkkal járnak, viszont az első pillantásra észrevétlenek maradnak.

A valójában a tesztoszteron teljes körű hatékonysággal rendelkező hormon. Nagy a jelentősége az összes emberi szövet kialakulásában és megújulásában. Részt vesz a férfiak szervezetének összes fehérje komponensének a megfelelő működésében. Itt fennáll a vörös vérsejtek csökkenésének a kockázata, az úgynevezett eritrociták termelése, vagy éppen a tesztoszteron áll az eritroprotein termelése mögött.

A diagnózis: férfiklimax

Ne várakozzon, amíg késő lesz, kezdje el a tünetek megelőzésének. Semmi sem helyénvalóbb a megelőzésnél. A diagnózist könnyedén fel lehet állítani a vér tesztoszteron szintjének laboratóriumi vizsgálatával. Viszont a férfiak nem hajlandóak panaszaikkal orvoshoz fordulni, főleg ha az kimondottan a merevedési zavar. Ezeket viszont a férfiak hamarabb tudatosítják.

MENNYIRE TERMÉKENY – POTENS ÖN? spermavizsgálat megvizsgálja a sperma minőségét és elárulja, hogy lesz-e apa Önből. 

Hol van a férfi nőgyógyász?

A nők rendszeres nőgyógyászati vizsgálatra járnak. De hova menjenek a férfiak? Nagyon nehéz olyan szakorvost találni, akihez nyugodtan lehet fordulni. Nagy rés tátong az orvos piacon és evvel arra tényre utalunk, hogy az teljesen természetes, hogy a nőknek van saját nőgyógyászuk, ahova úgy járnak, mint boltba a kifliért, de a férfiakkal való törődés borzasztóan hiányzik és nemcsak a változókorban.

Ez a társadalmi tabu a férfiaknak borzasztóan kellemetlen. A férfi önbizalmat nagyon megtépázza. Elsősorban a körzeti orvoshoz kell elmenni, aki javasolni fogja a szakember általi vizsgálatot. Ez persze sok férfi számára elképzelhetetlennek tűnik.

BIZALOMMAL FORDULJUNK AZ ORVOSHOZ! Az urológiai vizsgálat fájdalommentes és nagyon fontos.

Különféle szakterületen tevékenykedő orvosok gondoskodnak a betegekről. Ezek az urológusok, szexológusok, belgyógyászok, andrológusok, akik tehát a férfi meddőséggel és szexuális problémákkal foglalkoznak,egészen a körzeti orvosig. A nőkkel ellentétben ez sokkal kellemetlenebb, mert a férfiak egyáltalán nincsenek hozzászokva, hogy az intim életükről beszéljenek, az ezzel összefüggő nehézségeikről meg végképp.

Az orvossal meg egyáltalán nem. Sokkal több kell hozzá nekik a nőkkel ellentétben, hogy az óriási akadályokat magukban leküzdjék és belső harcot vívnak, mire végre eldöntik bármilyen szakorvos meglátogatását.

A férfiklimax kezelése és a tünetek csökkentése

A hiányzó hormont pótló hormonhelyettesítés-terápia kezelési módszerből van elég. A kezelés jótékony hatással van a hangulat javulására és a testi panaszokra. A hormonkezelés alkalmazása után már 3-6 héttel megjelennek a javulás első jelei.

A tesztoszteron helyettesítő terápia nem mindenkinek felel meg. A daganatos, prosztatarákos és férfi mellrákban szenvedő betegeknek ki kell hagyniuk. Továbbá nem ajánlatos az érrendszeri megbetegedéseknél, ödémáknál, máj- és vesebetegségeknél vagy cukorbetegség esetén. Ennél a kezelésnél a tesztoszteron gátolja az ondótermelést. Amennyiben még gyermekeket szeretne nemzeni, szintén nem tanácsos

A férfiklimax megelőzése – minek is van hatása valójában?

A kezelés mellett nagyon fontos az egészséges életmód. Nem dohányozni, korlátozni a zsiradékokat, rendszeresen mozogni és sportolni, az étrendet szelénnel, kalciummal és káliummal bővíteni. Az említett mozgásnak és az izomtömeg növelésének nagy hatása van. Aki edz, annak jobbak az eredményei. A jobb fizikai állóképesség és az izomzat a nemi szervek működését is támogatják. A fizikai megterhelés segíti a tesztoszteron természetes kialakulását, valamint önbizalmat ad.

Férfiklimax megelőzés

Mozogjon, táplálkozzon egészségesen, szórakozzon és szeresse a partnernőjét. Ezek is hatásos módszerek a férfiklimax lelassítására. Csatlakozik?

A megelőzés tehát az egészséges életmód, súlycsökkentés, a rendszeres és megfelelő mozgás, kevés alkohol és a dohányzásmentesség. A táplálék kiegészítők segítenek bepótolni a hiányzó energiát és hormonokat. Olyan készítményeket válasszon, melyek méhpempőt, polleneket és ginzenget tartalmaznak. Próbálja ki a fehérjéket, de a szójásat hagyja meg a nőknek. Rengeteg más fajtája létezik, a tejsavóson kívül. Aki nem dolgozik, ne is egyék. Ha nem akar a nemi életéről lemondani, akkor ezt vegye kihívásnak és keresse meg a probléma megoldását!

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]
5/5 - (1 vote)