Tesztoszteron – nem vagyunk nélküle férfiak?

A tesztoszteron a legfontosabb férfi hormon, amely erőteljesen befolyásolja a férfi potenciát. A herékben képződik, pontosabban az úgynevezett Leydig-féle sejtekben. A Leydig-féle sejtek, a herék sejtjei vagy a laza kötőszövetes sejtek termelik a férfi nemi hormont, főleg a tesztoszteront. Termelését az agyalapi mirigy elülső lebenyének egyik hormonja serkenti, az LH. Hiánya, és az ebből következő tesztoszteron-hiány a férfiaknál súlyos problémákat okoz. Befolyásolja a libidót, a nemi szervek méretét és növekedését, valamint a nemi jegyek kialakulását a serdülőkor és a férfiak felnőtté válásának az időszakában.

A herékben találhatók az ondó csatornácskák, ahol a Sertoli-féle sejtek helyezkednek el, amelyek a hímivarsejtek kifejlődését serkentik. Az ondó csatornácskák között találhatóak a Leydig-féle sejtek, amelyek azt a bizonyos tesztoszteront termelik. Amennyiben az a terület pang, nem fog férfinak kinézni, nem mélyül el a hangja és az izomzata sem fog fejlődni. A hormon alacsony szintje nagymértékben befolyásolja a lelki állapotot is. Így aztán a férfiból hiányzik az alapvető erőteljesség, versenyképesség, harciasság és a kellő vadság.

Tesztoszteron hiány

Tesztoszteron hiány esetén depresszió, szétszórtság, fáradtságérzet és merevedési problémák tapasztalhatók

Az alacsony tesztoszteron szinttel rendelkező férfiak ehhez hasonló problémákkal találkozhatnak, így aztán vége is a mókának. Amint egy férfi többé már nem férfi, elveszíti a szilárd talajt a lába alól. Nem képes saját magával megbirkózni és amint elveszíti a nők csodálatát és tiszteletét, megette a fene.

Tesztoszteron tabletták, elsődleges férfi ügy

Az nagyon nem jó, ha már a tükörbe sem tud nézni. A férfiaknak jól áll az ősz haj, a ráncok vagy a kopasz fej. Sebhelyek díszítik, nyomot hagy rajta az élet. Ha a tükörben a férfi az éretté válás nyomait látja, ne aggódjon, a nőknél ez bejön. Viszont, ha izomveszteséget, nőies vonásokat tapasztal és a tükörhöz is csak ernyedten mászik el, akkor azonnal próbálja ki a tesztoszteron tablettákat.

TUDTA, HOGY a Primulus tabletták a tesztoszterontermelés serkentésének köszönhetően képesek a férfiasságot megerősíteni, a merevedéssel és libidóval együtt?  

A férfiak számára minden fontos vitamin és ásványi anyag ebben a dobozban van elrejtve. Próbálja ki és ismerje meg a csakis természetes összetevőkből álló készítmény erejét. A multi vitaminok gyakran egysíkúak és a különféle összetevőket csak elenyésző mennyiségben tartalmazzák, valamint hatástalanok. Itt az idő a változásra. Szerezze be az egyértelműen férfiaknak szánt legfontosabb vitaminokat. Naponta 2 tabletta elegendő, reggel és este. A tesztoszterontabletták az okosan átgondolt összetevőiknek köszönhetően jelentősen támogatják az immunrendszert és segítik a kedvező tesztoszteronszint megtartását. Legyen végre férfi.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

A tesztoszteron tabletták

 • képesek növelni a tesztoszteron szintet
 • leküzdik az állandóan kínzó fáradtságot
 • végre visszanyeri elveszett életerejét
 • erősítik az immunrendszert és távol tartja a visszatérő betegségeket, mint a megfázás és a nátha
 • gyorsítják az izomtömeg gyarapodását
 • lelki állapotát rendbe rakják és hozzájárulnak hangulata javulásához
 • hozzájárul a libidó felélénkítéséhez és a szexuális működőképesség javulásához
 • befolyásolják a merevedést és annak az időtartamát
 • serkentik az ondótermelést
 • megtartják a férfi szőrzetet
 • segítenek a szívbetegségek és a csontritkulás megelőzésében
 • növelik a térbeli tájékozódást
 • hatással vannak a férfi dominanciára

A tesztoszteron injekció

Tesztoszteron injekciót csak olyan férfinak lehet beadni, akinél teljesen leállt a tesztoszterontermelés, tehát idősebb korban. Az injekciós kezelés hosszú távú és ehhez időre van szüksége. Sajnos a havonta beadott tesztoszteronos férfi hormon injekció csökkenti a spermiumok számát. A szakértők azt állítják, hogy a tesztoszteron injekció átmenetileg leállítja a spermiumok termelését és alapvető változást okozhatnak a születésszabályozásban. A legújabb tanulmányok szerint körülbelül fél évvel a kezelés befejezése után a spermiumok száma visszatér a normális állapotba.

tesztoszteron injekció

A tesztoszteron ijjekció kizárólag azoknak ajánlott akiknél már teljesen leállt a tesztoszteron termelés

Ne kezdje a tesztoszteron injekciókat túl korán

Határozottan nem tanácsoljuk elkezdeni a 30 évnél fiatalabb férfiak tesztoszteron pótlását, mert fennáll a veszélye annak, hogy leáll a saját tesztoszterontermelésük. Ez aztán nagymértékű hatással lesz a spermiumok termelésére és szélsőséges esetben folyamatos képződésük teljesen leállhat. Azoknak a férfiaknak, akiknek valóban rendkívül alacsony a tesztoszteron szintjük, szükséges az injekció általi tesztoszteronpótlás. Ez a leggyorsabb módja. A hormonok bejutnak a véráramba, valamint az egész testbe, ahova kell.

Az injekciós hormonkezeléssel a rendszeres vérvétel és a prosztata vizsgálat jár együtt, ami néhány férfire valóban ijesztően hat. Az eredmény viszont megéri, mert javul a kedv, több az energia, kevésbé ingerlékeny, kevésbé fáradt és ideges, jelentősen javul az alvás, újra gyarapodnak az izmok, eltűnik a zsír és, ami a legfontosabb visszatér a szexuális étvágy. Valamiképpen vegyen magán erőt és menjen orvoshoz, mert megéri. A tesztoszteron injekciók mellett tanácsos a rendszeres mozgás, mert különben hízásnak indul, de sajnos nem az izomtömege fog gyarapodni.

VIDEÓ TIPP: Hogyan tudjuk természetes úton növelni a tesztoszteron termelését, nézze meg Orosz János fitneszedző javaslatait

Andropauza – milyen hatása van a tesztoszteron termelésére?

A csökkent tesztoszteron szintet gyakran nevezik Andropauzának vagy Férfi változókornak. Olyan negatív hatásokkal jár, mint a fáradtság, nehezebb összpontosítás, hangulatváltozások, hízási hajlam, az izomtömeg csökkenése, terméketlenség és csökkent libidó.

A tesztoszteron hatással van a spermiumok fejlődésére és a másodlagos nemi jellegre, mint például a nagyobb izomtömeg, erősebb csontozat, a szőrzet növekedése, a hang elmélyülése, erősebb és vastagabb bőr. Kapcsolatban áll az élénkebb libidóval, a férfi dominanciával és az agresszivitással is. Amennyiben ez a természetes tekintély, tisztelet és hevesség formájában nyilvánul meg, nem pedig az önbírálat és önreflexió nélküli hatalmaskodásban, akkor ezek azok megfelelő jegyek, amivel egy férfinak rendelkeznie kell.

A hormon jelentősen befolyásolja a központi idegrendszert és némely kognitív funkciót. Csökkenése nyomán romlik az emlékezet, az összpontosítás képessége, az információk elnyelése és elemzése és a térbeli tájékozódás. Néhány férfi esetében megjelenhet a sértődöttség, mély depressziós állapotok, más lelki problémák, esetleg alvási zavarok az álmatlanság miatt.

A tesztoszteron hiánya cukorbetegséget vagy szívrohamot is okozhat. A tesztoszteron csökkenése negatívan befolyásolja a vércukor szintet, amely amúgy is hajlamos a növekedésre vagy a szövetek inzulin-érzékenységéhez hasonlóan, ami pedig ellenkezőleg csökkenhet. Növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.

Mikor kezd az andropauza megmutatkozni?

A kor előrehaladtával ezek a tünetek 40 év körül vagy ennek a kornak a határán várhatóak, 50 év körül bizonyosan, amikor a tesztoszteron férfi nemi hormon termelése csökken. Az ezt követő tünetek megjelenését nevezzük andropauzának.

Viszont létezik olyan, hogy a nemi hormonok a férfiaknál már a 30-as éveikben csökkenni kezdenek. A tesztoszteron szintje a 80 éveseknél 40 %-kal alacsonyabb, mint a 25 éveseknél. A problémák akkor jelentkeznek, ha a tesztoszteron szint a normális határ alá csökken. Az andropauza megjelenhet akár egy 35 éves férfinál, de lehet, hogy egyáltalán nem jelenik meg.

Az első tünetek leggyakrabban az ötvenedik életév után jelentkeznek és hasonlóak, mint a nőknél. A férfi ingerlékeny, ideges, szinte neurotikus, fáradékony és rosszul alszik. Ami viszont a teremtés koronáit a legjobban aggasztja, az a libidó elveszítése és a szexuális életben jelentkező problémák.

Az alacsony tesztoszteron szint tünetei

 • az állandóan ingerlékeny, rossz a hangulata és már nem szívdöglesztő
 • előfordulnak alvászavarok és álmatlanság
 • fáradékonyság
 • bőrszárazság és fájdalom
 • izomtömeg-csökkenés és izomsorvadás
 • a szexuális vágy és libidó elveszítése
 • merevedési zavarok
 • lelki panaszok
 • csökkent önbecsülés
 • képtelen megbirkózni saját férfiassága elveszítésével

Itt most nagyobb problémával kerülünk szembe. Ha az Ön mellett élő emberek állandóan szembe kerülnek ingerlékenységével, rossz hangulatával és azzal, hogy már nem szívdöglesztő, el fogja veszíteni a rokonszenvességét és az önbecsülését. A férfiak elkezdenek önpusztítóan viselkedni, ami a ketrecbe zárt hörcsöghöz hasonlít. Főleg a nőknek földi pokol az élet egy ilyen férfi mellett. Ebben a helyzetben össze kell szednie magát és férfiként viselkedni. Megragadni a problémát és megoldani. A sok dolog közül egy, amit a nők a férfiaknál ténylegesen ki nem állhatnak, az a közöny, a lemondás és a tétlenség.

Közönyös, egyáltalán nem érdekli, állandóan bosszantóan viselkedik, és mindent megtesz annak érdekében, hogy még rosszabb legyen. Ahelyett, hogy inkább elmenne a konditerembe és jól megtornáztatná magát, egy nagy adag proteinnel, inkább otthon ül és sír. Most pedig egy fontos megjegyzés – hagyja ki a szójafehérjét, mert az a női változókornál segít, Önnek ebben a helyzetben csak megnehezíti a dolgát. A savó vagy esetleg a borsófehérje, de a szója fehérje nem jó.

Az életet egy megkeseredett emberrel nem lehet hosszú távon kibírni. És a tétlensége még ijesztőbb. Össze kell szednie az erejét és rendszeresen kialudnia magát, ehelyett éjszakázik. Rendbe kell hoznia az egészségét, de Ön egyfolytában dohányzik és alkoholt iszik, mondván, már úgyis mindegy. Nem tartja be az ígéreteit, nem aktív, nem segít, csak saját magát sajnálja. Vigyázat uraim, ezt nagyon gyorsan abba kell hagyniuk! Hiszen Önök férfiak, harcoljanak!

Hogyan növeljük a tesztoszteron szintet – tanácsok, tippek, eljárások

Be kell biztosítani az elegendő cink mennyiséget, amiről azt mondják, hogy a férfiak ásványi anyaga. Az elegendő cink az étrendben nagyon jó hatással van tesztoszteronszintjére. Tehát iktassa be a PRIMULUS elnevezésű készítményen kívül  a cinket tartalmazó élelmiszereket is.

Ezek elsősorban a hús, a tenger gyümölcsei, a máj, a tojássárgája, a tej, a kefir, a sajtok, a hüvelyesek, minden dióféle és magvak, a minőségi fekete csokoládé legalább 90 %-os kakaótartalommal. Ha nem ízlene, már a 85 %-ost is meg lehet enni. A cink napi adagja nem haladhatja meg a 40 mg-t. Ezért nem kell a cinket marékszámra enni. Vegye be a tesztoszteronos PRIMULUS tablettákat és emellett állítsa be az étrendjét.

TIPP: A 10 legmagasabb cinktartalmú élelmiszert itt találja

Hagyjon fel a fogyókúrával, ne hallgasson a reklámokra, hanem kezdjen el mozogni. Felejtse el az alacsony zsírtartalmú élelmiszereket. A tesztoszteron termeléséhez nagyon fontos az A vitamin, amit a tejben és a tejtermékekben, a húsban és a tojásban találhat meg. Az alacsony zsírtartalmú élelmiszerekben nagyítóval sem lehet megtalálni.

A tesztoszteron termelését elősegítő élelmiszerek

A zöldség a következő kulcsfontosságú élelmiszer. Természetes úton a tesztoszteron szintet a fodros kel, a kelbimbó, a brokkoli, a káposzta és a karfiol növeli. Csökkentik az ösztrogénszintet, és ha még a fokhagymát is beiktatja allicin forrásként, akkor nagyban hozzájárul a tesztoszteron szint emelkedéséhez. Ha nem ízlene, vagy nincs jól tőle, akkor vegyen fokhagyma tablettákat.

A zöldpetrezselyem elengedhetetlen a K vitaminhoz. A szervezet nem képes előállítani. Kevesebb mennyiségben olyan zöldségekben fellelhetők, mint a spenót, brokkoli, karalábé vagy a saláták. Egyen olyan levest, amiben zöldpetrezselyem főtt, frissen tegye salátába, kenőbe vagy kenyérre. Hozzá fog szokni az ízéhez.

A tesztoszteron termelését elősegítő gyógynövények

Nagy hasznát veszi a görögszénának, a Trigonella foenum-graecumnak, amely növeli a DHEA és a lutropin kioldódását és hozzásegít a tesztoszteron termeléséhez. A Tribulus Terrestris segíti a lutropin felszabadulását a vérben és növeli a tesztoszterontermelést, tágítja az ereket, így több vér jut az izmokba. A Panax ginseng, illetve a gyökere a központi idegrendszerre hat, erősíti a merevedést és növeli az izomtömeget. Az Eurycoma longifolia befolyásolja a tesztoszteron termelését és nagyon gyakran előfordul a táplálék-kiegészítőkben.

TIPP: A telített zsírok legalkalmasabb forrásait itt találja.

A férfiak szervezetének szüksége van telített zsírokra, akár az állati, akár a növényi eredetűekre. Megtalálhatóak a húsban, tejtermékekben, tojássárgájában, a kókuszban, a kókusz vagy olíva olajban és az olíva bogyóban, az összes diófélében, magvakban és az avokádóban. Ehhez még elegendő napfény szükséges és megfelelő kinti testmozgás, hogy a D vitamin felszívódhasson. Ez is növeli a tesztoszteron szintet és elengedhetetlenül fontos a spermiumok és számuk egészséges fejlődéséhez.

OLVASSA EL, HOGY: Mi is az a spermiogram és mit árul el jövőbeli apaságáról

A tesztoszteron és az egészséges életmód

Az a bizonyos testmozgás az alfája és omegája mindennek, mozogjon! A tesztoszteron felszabadulása után szükség van mozgásra. Bármilyen torna vagy sport megfelel. Találja meg azt, ami Önt érdekli. Legjobb, ha hetente 4 – 5 alkalommal tornázik. Soknak tűnik? Váltogassa a tevékenységeket, szerezzen be kerékpárt vagy görkorcsolyát. Kapálja be a kertet, építsen házat és ültessen fát. Ne liftezzen, fusson a lépcsőkön vagy a parkban, másszon fel a legközelebbi dombra, egyszóval ne üljön otthon. Szüksége van mozgásra. Viszont ha nap közben fizikai munkát végez, iktasson be feszítéseket, lassú nyújtó gyakorlatokat, pihenjen a pezsgőfürdőben vagy a szaunában.

Futás tesztoszteront termel

A rendszeres testmozgás kivállóan segíti a tesztoszteron termelést

Nagymértékben jót tesz a megfelelő testsúly megtartása. A nagyobb zsírmennyiség növeli az úgynevezett aromatáz enzim tevékenységét, amely a tesztoszteront ösztrogénné alakítja. A zsír ott fog lerakódni, ahol a nők esetében, tehát főleg a csípőn, combokon, néha a melleken.

gyakoribb szex is szükséges. És itt a probléma. Ha elveszett a szexuális vágy vagy merevedési zavar jelentkezik, akkor csapdába esett. Még jobban állítania kell az étrenden, mozogni és harcolni, azért, hogy visszatérjen. Ha már a vágy visszatért, de nincs kivel, az önkielégítés is megfelel. Mindenhol vannak képmutatók, de ne is törődjön velük, és ha Önnek ez így tetszik, akkor csak csinálja. A gyakoribb szex magasabb tesztoszteron szintet biztosít, és ha növekszik a tesztoszteron szint, gyakrabban lesz szex is.

A tesztoszteron és az alvás – gyógyít és egészségesebbé tesz

Elegendő alvásra van szüksége, mert ha nem piheni ki magát, akkor a szervezetében csökken a növekedési hormon és a tesztoszteron szintje. Naponta legalább 7 – 8 órát kell aludni. Néha toldja meg még egy órával. Igyekezzen a stressz szintet a minimumra csökkenteni. A mostani időkben ez szó szerint emberfeletti feladat. A stressz növeli a kortizol szintet, amely gátolja a tesztoszteron hatásait, növeli a zsírlerakódást és a tesztoszteront ösztrogénné alakítja át.

Ha valóban szeretné növelni a tesztoszteron szintet a szervezetében, egyszerűen ne idegeskedjen annyit! Hogyan kell csinálni? Csak olyan problémákat oldjon meg, amelyeket meg is tud. Összpontosítson önmagára, barátnőjére, a gyerekeire, családjára, a munkájára, a hobbijaira és a barátaira. Mások problémáit nem kell megoldania és ne is foglalkozzon velük. Ez nem önzőség, hanem önvédelem. Például ne dühöngjön az idióta autóvezetők miatt, mert ettől nem lesz belőlük kevesebb. Csökkentse alkoholfogyasztását! A tesztoszteront ösztrogénné alakítja és ez így nem fog menni.

6 tipp a tesztoszteron-termelés növelésére

A megfelelő tesztoszteron szint növeléséhez és megtartásához az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott változatos étrend szükséges. Nincs alkohol, cigaretta vagy más drog, minimális stressz, elegendő rendszeres mozgás a friss levegőn, a napfényben.

 • ételeit készítse extra szűz olíva olajjal, igazi vajjal vagy gheevel (tisztított vaj)
 • fogyassza a tenger gyümölcseit, tengeri halakat, főleg lazacot, marhasültet és pecsenyét
 • hozzá leveles zöldséget, spenótot, zöldpetrezselymet, brokkolit, fodros kelt és karalábét
 • kerülje az alacsony zsírtartalmú élelmiszereket, fogyasszon félzsíros vagy savanyított termékeket
 • iktassa be a túrót, tejet, a hagyományos tejtermékeket és a vajat is
 • kerülje az alkoholt és a dohányzást

Ne féljen az edzéstől, ezt a lépést csak ajánlani tudjuk. Egy rendes pasi nem henyélhet, mert így elveszíti a férfiasságát, vonzerejét és az önbecsülését. Reggel nyitott ablaknál kezdje az edzést, menjen el futni, de ha még eddig nem edzett, akkor kezdje lazán és szerezzen be megfelelő öltözéket, hogy nehogy megfázzon.

Hogyan nyilvánul meg a magas tesztoszteron szint a férfiaknál?

A tesztoszteron adja meg Önnek a harci szellemet, bátorságot és a kockázatvállalási kedvet. Nagy hatással van az agy fejlődésére, a viselkedésére és a pszichére. Serkenti a férfiaknál a legendás harci szellemet, bátorságot, kockázatvállalási kedvet és egy halom más nagyszerű férfias tulajdonságot, viszont néha agresszivitásra is ösztönözhet. Nem kell közönségesnek lennie, mert azzal inkább elriasztja a nőket.

A tesztoszteron határozza meg a dominanciát és az önérvényesítést. A sikeres férfiaknak magasabb a tesztoszteron szintjük. Máskülönben érvényes az ellenkezője is, miszerint a siker növeli a tesztoszteron szintet. Magasabb a tesztoszteron szintjük a sikeres sportolóknak, a sportversenyek győzteseinek és a győztes csata után a katonáknak. A magasabb tesztoszteron szint teszi őket sokkal agresszívabbá. A férfiak jobban követik a célt, egyenesen a céljaik felé haladnak és nem okoz gondot nekik céljaikat a világon a legfontosabbnak tartani.

VIDEÓ TIPP: Robert Sapolsky beszél a tesztoszteron és a szex kapcsolatáról

A sok tesztoszteron árthat

De a tesztoszteron lehet az oka több közúti balesetnek, szexuális devianciának és a promiszkuitásnak. Magasabb tesztoszteron szinttel több az ereje, az energiája, életkedve és a nyerési vágya. Amikor a férfiak nagy üzletet kötnek, ennek a hormonnak szintje emelkedik. A magas tesztoszteron szinttel rendelkező férfiak kockázattal járó foglakozásokat keresnek, bankárok, befektetési tanácsadók vagy pénzügyi igazgatók lesznek.

A megfelelő tesztoszteron szinttel rendelkező férfiak kielégítően győzik mindkettőt, a szexet is és a munkát is. A magasabb tesztoszteron szint a férfi kinézetén is látszik, sokkal keményebb, izmosabb és jelentősebb szőrzettel rendelkezik. Nem hormonokkal és bogyókkal felpumpált izmokról van szó. Manapság a férfiak is borotválják a testüket, tehát első pillantásra néha nem könnyű felismerni. Viszont az utóbbi 20 évben a férfiaknál jelentősen esett a tesztoszteron szint.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Mi mindenre képes a tesztoszteron?

Életerősebbnek érzi magát és újra megjelenik az a csodálatos szikra a szemében. Jobb lesz a kedve és nagyobb lesz a szexuális étvágya. Azok a férfiak, akik gyógyszereket kezdtek el szedni a nagyon alacsony szintű férfi nemi hormonra, a tesztoszteronra, szinte ragyognak. Az igazi férfinek, akinek magas a tesztoszteron szintje, szikrázik a szeme és jól áll neki, legyen akár 20, akár 80 éves. A nők imádják a tesztoszteront, tehát ne dobja be a törülközőt és kezdjen el harcolni!

5/5 - (1 vote)