Kitartó és ravasz ellenség – a hererák

A herék a férfi szaporodási rendszernek alapvetően fontos részét képezik. Ezekben a hím ivarmirigyekben jön létre az élet reprodukciós sejtek – ondó formájában. Kialakulásukért a csírasejtek a felelősek.

Ezek a herékben kanyargó csatornákat alkotnak, ahol ez a lenyűgöző folyamat megtörténik. A természet okos és mindent jól átgondol. Ezért van a férfiaknak kettő belőlük. Amennyiben az egyik here károsodik, legalább a másik tudja a küldetését beteljesíteni.

Fejlődésük már az anyaméhben megkezdődik. Aztán leszállnak a hasüregből a lágyékcsatornán keresztül végső helyükre – a herezacskóba. Serdülőkorig inaktívak, aztán megkezdődik a rohamos fejlődés.

férfi nemi hormon, a tesztoszteron irányításával megkezdődik az ondótermelés. Ez a folyamat megszakítás nélkül a halálig tart. Az ondó a herékben kb. 72 napig érik és már éretten a mellékherébe vándorol, ahol tettre készen várja a kezdést. Kialakulásához valamivel alacsonyabb hőmérséklet szükséges, ami megmagyarázza a herezacskók alsóbb elhelyezkedését.

Hererák

Hererák

A hererák nem ritka betegség

Úgy, mint a többi szervet, a heréket is megtámadhatják betegségek. A herék legismertebb betegsége a hererák. A statisztikák szerint Magyarországon körülbelül 4-500 férfi-t diagnosztizálnak évente ezzel a betegséggel. De ezek a számok csupán az új megbetegedések. Átlagosan százból egy a hererákos férfi, ami soknak számít. Az egészségtelen életmód, a stressz, a dohányzás, az alkohol és az ülő munka hozzájárulnak a betegség kockázatához.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Kit veszélyeztet a hererák a legjobban?

A következő probléma a hererákkal az, hogy leginkább a 20 és 35 év közötti férfiaknál jelentkezik. Tehát abban az időszakban, mikor a férfi ereje teljében van. Karriert épít, családot tervez. A hererák azonban kellemetlenül és teljesen váratlanul megváltoztathatja a terveket.

Mindig fontos a megfelelő megelőzés. Az időben felismert daganatnál 90 %-os esély van a gyógyulásra. Hogy egy férfi hererákos lesz-e, azt az életmódja és a genetikája is befolyásolja. Ha családon belül rákot diagnosztizáltak a múltban, akkor természetesen ennek a betegségnek a kockázata is nagyobb.

Rejtettheréjűség – a rák előjele?

A további gyakran vitatott kockázati tényező a rejtettheréjűség. Az egyik leggyakoribb rendellenességről van szó az újszülött fiúknál. Viszont a statisztika szerint ebben az összefüggésben a hererákos betegeknek csak a 10 %-át érinti. Nagy a szerepe a kornak, hogy mikor operálták őket és a herék elhelyezkedésének (a hasüreg vagy a lágyékcsatorna).

Jelenleg az orvosok találgatásokba bocsátkoznak olyan daganatokról, amelyek összefüggenek különféle más műtétekkel vagy a herék tájékát érő traumákkal. Ezek nem megerősített feltételezések. A fertőzések hatásai valamivel erősebbek.heregyulladás kifejezetten növeli a daganat előfordulását.

A modern civilizáció mérgező hatásai is hasonlóak: a gyomirtók és a mezőgazdasági növény védőszerek, a különféle sugárzások, a magas hőmérséklet és a nehézfémek. Nem léteznek egyértelmű bizonyítékok, de ezeknek a tényezőknek a hatását a kutatók néhány esetben közvetve bebizonyították.

Érdekes az a tény is, hogy a fehérek jobban veszélyeztetettek. És úgy tűnik, hogy minél világosabb valakinek a bőre, annál magasabb nála a kockázat. Legnagyobb mértékben az északiak a veszélyeztettek (Finnország, Svédország, Norvégia). Ezzel ellentétben a feketéknél a betegség megjelenésének az esélye 5-10-szer kisebb.

Hogyan alakul ki a heredaganat?

daganat gyakorlatilag olyan sejtcsoport, amely ellenőrizetlenül szaporodni kezd és az immunrendszer erre a rendellenességre nem reagál. Ezeket az ellenőrizetlen sejteket nem pusztítja el és a képződmény tovább burjánzik.

Nem minden daganat szükségszerűen rosszindulatú (jóindulatú). Tehát nincs mindig szó rákról. A jóindulatú daganat leggyakrabban a heréken található egyértelműen körülhatárolt és a többi szövettől elkülönülő csomóról ismerhető fel.

A tünetek hasonlóak a rosszindulatú daganatéhoz és nem lehet csak tapintással megkülönböztetni egymástól őket. A legésszerűbb urológushoz menni, aki javasolja a továbbiakat. A folytatásban gyakran következik a műtét és a szövettani vizsgálat, hogy az orvosok megállapíthassák, hogy a daganat rosszindulatú-e vagy ellenkezőleg. A jóindulatú daganatok gyakoriak a fiúknál 5 éves korig.

OLVASSA EL: Hogyan történik az urológiai vizsgálat és mit fognak Önnel csinálni? 

A rosszindulatú daganattípusok az esetek többségében a herék ivarsejtjeiből származnak. Valóban nagyon fontos a korai kórkép, mert az elhanyagolt rosszindulatú daganat tovább terjed a vérkeringéssel meg a nyirokrendszeren keresztül és újabb gócpontokat képeznek – az áttétet.

Ezek viszonylag gyorsan kialakulnak, akár egy vagy két hónapon belül is. Az áttétek a leggyakrabban a májban, tüdőben, a hasi nyirokcsomókban alakulnak ki. A csírasejteken kívül az áttétek a heréket beburkoló szöveten is kialakulhatnak, valamint a kötőszövetben. Gyakran keletkeznek rendkívül rosszindulatú daganatok, főleg a serdülőkorban és a felnőtté válás időszakában.

Fájdalomérzet a herékben – máris rákra utal?

Ha egy férfi a here tájékán fájdalmat érez, ez már a figyelmeztető jelek közül lehet az egyik. Természetesen nem kell rögtön a rákra gondolni, de fő az óvatosság. A kezdeti szakaszban a heredaganat nem fájdalmas, és amíg a heréket rendszeresen tapintással nem ellenőrzi, nem is kell tudnia a daganatról.

Idővel tompa fájdalom és a herék elnehezülése jelentkezik. Az éles belenyilalló fájdalom nagyrészt más problémára utal. Szóba jöhet a herecsavarodás (a herék saját tengelyük körüli megfordulása), a gyulladás, a here infarktus (a szerv elégtelen vérellátása és ereinek az összeszűkülése).

A fájdalmas tüneteket a férfiak többsége szívesen figyelmen kívül hagyja. Mindenesetre, ha a tünetek egy hétnél is tovább tartanak, akkor ideje orvoshoz menni. Néha a tüneteket has és hátfájás is kíséri. Főként a medence tájékán, abban az esetben, ha az áttétel a nyirokcsomók felé terjed.

A hererák megelőzése

A megelőzés ennél a típusú daganatnál nehézségekbe ütközik. Olyan kockázati tényezők vannak, amelyek veleszületettek és nem lehet őket befolyásolni (a fehér faj, a rejtettheréjűség újszülött korban vagy az öröklődés). Sok férfi nem tartozik egyik kockázati csoportba sem, mégis kialakulhat náluk a daganat.

Az egyetlen valódi ismert védelem ellene a még gyermekkorban elvégzett rejtettheréjűség műtétje. És még akkor nem is említettük a 2-3 %-os kockázatcsökkentést. Az önvizsgálati módszer valójában nem számít megelőzésnek, de a betegséget még korai szakaszában felfedheti, ami szinte megfizethetetlen.

A heregyulladás nem ugyanolyan, mint a rák

gyulladást néha kínosan éppen a hererákkal keverik össze. Manapság ez a betegség viszonylag csak kevéssé van elterjedve. Ennek ellenére nagyon fájdalmas és kellemetlen. Kialakulása nem annyira alattomos, mint a ráké.

Gyorsan kezdődik, és erős fájdalom jellemzi, amit magas láz kísér. Magömléskor vér is megjelenhet az ondóban és a vizeletben is. A herék megnagyobbodnak, megduzzadnak és a herezacskó az érintett területen bevörösödik. A gyulladás helye érezhetően melegebb. Kísérő jelenségnek számít még a hányinger. A súlyos gyulladással együtt jár az ondótermelés csökkenése, aminek eredményeképpen a férfi termékenysége is károsodhat.

OLVASSA EL: A magömlés 6 leggyakoribb zavara

A gyulladás leggyakoribb oka a mumpszból származó vírusos fertőzés. Ez egy olyan kellemetlen megbetegedés, amely cseppfertőzéssel terjed. A betegség a nyálmirigyeket támadja meg, ami fájdalommal és duzzanattal jár. A gyulladás helye duzzadt és forró. Szerencsére a mumpsz mostanság nem jelent problémát az országos oltásoknak köszönhetően.

Heregyulladást baktériumok is okozhatják, amelyek a nemi úton terjedő betegségekkel terjednek. Ezek közé például a Chlamydia, kankó és szifilisz tartoznak. Ezek esetében a 19 és 35 év közötti férfiak csoportja van kockázatnak kitéve, akiknek több szexuális partnernője vagy partnere van.

OLVASSA EL: Átfogó áttekintés a nemi úton terjedő betegségekről

Csomó a herén

A herék előnye, hogy jól kitapinthatóak. Az esetleges problémákat viszonylag könnyű felfedni. Létezik néhány tünet, amelyek daganatra utalhatnak:

 • A here méretváltozása. Legtöbbször megnagyobbodásról van szó, de lehet méretcsökkenés is.
 • Csomó vagy púp. A szerv felszínének bármilyen változása.
 • A here természetellenes megkeményedése
 • Fájdalom, nyomás és feszítő érzés a herékben.

Daganat van a herémen – mit tegyek?

A herék sebészi úton történő eltávolítása

A heredaganat a gyógyítható daganatok közé tartozik. A kezelési eredmények az utóbbi 10 évben markánsan javultak. Előrelépés történt a kórkép felállításában és a kezelésben is. Az utóbbi időben a hererákos betegek több mint 85 %-át kigyógyítják előrehaladott szakaszban is, vagy akár áttétek esetén is. Ennek ellenéra a betegek 15%-án nem lehet segíteni.

Az alapkezelésnek a műtét számít. A sebész a  herét teljesen eltávolítja. A műtét folyamán ellenőrzik, hogy rossz- vagy jóindulatú változatról van szó. A mostani időszakban a sebészek a műtétet a lágyékcsatornán keresztül végzik, tehát a nemi szerven nem lesz semmilyen sebhely. A bemetszést a sebészek néhány centiméterrel a lágyék felett ejtik a hímvesző tövéhez közel. Csupán a gócpont eltávolítása nem szokványos eljárás, mert fennáll a veszélye annak, hogy nem sikerül teljes mértékben eltávolítani a daganatot.

Ezt követi a szövettani vizsgálat, amikor a laboratóriumban meghatározzák, hogy a daganat milyen mértékben van elhatárolva a környező szövetektől, valamint a méretét és a típusát. Ez alapján határozza meg az orvos a következő kezelési eljárásokat.

A daganatok megsemmisítése kemoterápiával

A fiatalok és serdülők esetében az alapvető kezelési eljárás a kemoterápia. A daganat fajtája határozza meg a gyógy ciklusok kombinációját és számát. A kemoterápia folyamán citosztatikus szereket alkalmaznak (cito – sejt, sztatika – megállít). A citosztatikus szerek úgy működnek, hogy egy bizonyos időre leállítják a sejtek életciklusát.

A rákos sejteknek rövidebb az életciklusa, tehát egy bizonyos idő után elhalnak, amíg az egészséges sejtek szintén leállnak, de ha túlélik, akkor reprodukálhatják önmagukat. A citosztatikus szereket intravénásan kanülön keresztül juttatják a vénába. Általában három különböző citosztatikus szer kombinációjáról van szó. Egy kemoterápiás blokk 3 – 5 napig tart és a blokkok közötti időtartam rendszerint 21 – 28 nap.

Sugárkezelés

A sugárkezelést az orvosok egy bizonyos daganat fajtánál alkalmazzák (az úgynevezett szeminománál), ami fiatal korban nagyon ritka. Kialakulása a 35-től 45 éves korig terjedő korosztályra jellemző. 50 éves kor után ugyancsak ritka.

Amennyiben a daganatok és az áttétek nem reagálnak az adott kemoterápiára, a terápia agresszívebb formája alkalmazható. Az úgynevezett 2. vonalba tartozó citosztatikus szerek másfajta kombinációja. Ha lehetséges, akkor helyénvaló műtétileg eltávolítani az áttéteket is. Hogyha a műtétet nem lehet elvégezni és az áttétek megmaradnak, vagy új gócpontok keletkeznek, a kemoterápia nagyon agresszív formája adagolható.

Fontos az a tény is, hogy az időben felállított kórkép a betegség kisebb kiterjedését jelenti a szervezetben. Ezért a korai felismerés esetén a kezelésnek nem kell annyira invazívnak lennie. A szabványos adag a nem áttétes esetekben 2-3 blokk. A betegség előrehaladott formáinál a szokásos adag 6 blokk.

 A hererák-kezelés mellékhatásai

A kemoterápiának ártalmas hatásai vannak az emberi szervezetre. A mellékhatások közé sorolhatjuk az embernél a következőket:

 • Kedvezőtlenül hat a keringési és az immunrendszerre
 • Ideg- és izomrendszerre
 • Emésztési zavarok
 • A bőr, haj és köröm rossz minősége
 • Rosszabb minőségű szaporodó képesség
 • A vesék és húgyhólyag rosszabb állapota
 • A csontok rosszabb minősége
 • Az érzelmi és lelki egyensúly

Éljen egészségesen és valószínűleg elkerüli a rákot

A kemoterápia hatással lehet a hormonegyensúlyra. A férfiaknál fennáll a hibás ondó termelése vagy csökken a mennyisége. Valamint az időszakos vagy a teljes terméketlenség fenyeget. A további mellékhatások a fáradtság, szorongás és a hormonális egyensúly felborulása. A tesztoszteron mennyisége csökken, mint ahogy az ondótermelés is.

Ennek az eredményeként csökken a libidó és a szexuális vágy. Ilyen hatása van a félelemnek a külső megjelenés romlásától, a haj kihullásától. Pedig a kezelés alatt is lehetséges teljes értékű szexuális életet élni. A megfelelő étrend megválasztásával és táplálék kiegészítőkkel jelentősen meg lehet előzni a fent említett panaszokat és a szervezetet hozzásegíteni természetes rendeltetéséhez való gyorsabb visszatéréshez.

Az egyes táplálék kiegészítők és készítmények a merevedés erősítésére huzamosabb ideig tartó használata javíthatják és jobbá tehetik az ondó termelését. Elősegítik a tesztoszteron természetes kialakulását és így a nemi vágyat és az ondó minőségének a javulását. Főképpen a hosszú távú használat és a természetes összetevők az erősségei. A herék és az egész szaporodási rendszer számára ezek képviselik az ideális tápanyagfajtákat, és ez által egy jobb élet válik lehetővé.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Visszajelzéseink szerint ezek a készítmények e célból a legjobbak:

 • Vimaxminőségi merevedés, hosszabb szeretkezés, erősebb libidó
 • Maxatinerősíti a merevedést, a libidót és növeli az ondó mennyiségét
 • Xerex hosszú távon erősíti a merevedést és a szexuális teljesítményt
4.5/5 - (2 votes)