Erotomániás csillapíthatatlan szex függősége

Az erotomániás egy olyan férfi, aki szereti a nőket és nem habozik akár saját lehetőségei határait is túllépni, mert látva szépségüket heves vágy keríti hatalmába, hogy meghódítsa őket. Néha már a megszállottja szerelme tárgyának. Hisz a korlátlan odaadás viszonzásában.

Úgy gondolja, hogy a vágyának a tárgya feltétel nélkül szerelmes belé. Képzeletében elég hely jut a szexuális forgatókönyveknek, amelyek középpontjában az általa imádott nő áll.

Erósz a szerelem Istene

Az erotomán Erósz, a szerelem istenének neve nyomán lett elnevezve

Ki is az erotomán?

Rengeteg híresség saját magán tapasztalta az erotománokkal kapcsolatos élményeit. E-mail-ek, lufik, csokoládék, ajándékok és szerelmes üzenetek. Ezek mind egy szerelemre gyúlt erotomán kezdeti megnyilvánulásai lehetnek. A történetek néha akár viccesek is lehetnek.

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most!

A megszállottság nagyrészt szerelmes e-mail-ekkel folytatódik, aztán igyekeznek felvenni a személyes kapcsolatot az adott személlyel. Az erotománt annyira vonzza a vágy, hogy nem ismer határokat. Határozottan hisz benne, hogy szerelme viszonzásra talál. Arról is meg van győződve, hogy vágyának a tárgya érzéseit hevesen viszonozza.

Az erotomán úgy véli, hogy a nő egy titkos kódot használva beszél hozzá, amivel szerelmét kinyilvánítja. Mindezt azért, mert ezeknek az érzelmeknek valamilyen oknál fogva titokban kell maradniuk. Például, ha a nő megérinti a dekoltázsát vagy a haját. Ez már egyértelmű bizonyíték, hogy mit akar.

Ha egy erotomán meglát egy szép nőt, heves vágy gyúl benne. A szerelem istenének a neve Ámor vagy Erósz. Éppen ennek az istennek a nevéből született az elnevezés. Ezek a férfiak a szerelemnél is jobban keresik a szexet, vagy valakit, aki után szexuálisan vágyódhatnak.

Mi az a szatiriázis?

A pontos határt meghúzni az erotomán felfokozott érzelmei és a „normális“ szexuális tevékenység között nem éppen könnyű feladat. Hány szerelmes pillantás van még a normán belül és mennyi az, ami már sok? A határt a társadalom szabja meg. Tehát amit a társadalom jónak tart. Egy szám. Egy bizonyos társadalmi átlag. A mértéktelen szexuális vágy a férfiakat és a nőket is érinti. 

Régebben a szexuális mohóságot nevezték szatiriázisnak – a görög félisten, Szatír neve nyomán. Emberi teste volt, kecske fülei, farka és patái. A nőknél a nimfománia a megfelelője. Tudományosan a felfokozott szexuális vágyat hiperszexualitásnak nevezik.

A pszichológusok rámutattak a hiperszexualitás és az erotománia közötti jelentős különbségre. Az erotománia rendellenes nemi vágy, ami viszont nem jelent rendellenes szexuális tevékenységet is egyben. Az erotomán számára nem elsődlegesen a szexről vagy orgazmus formájában megnyilvánuló szexuális kielégülésről van szó. Léteznek olyan erotománok, akiknél a szexuális aktus jóformán nem is jöhet szóba.

hiperszexuális ember elsődleges tulajdonsága a szex utáni kielégíthetetlen vágy. Mindig és jóformán mindenhol. A nők orgazmusokkal elhalmozva zuhannak a karjaikba, mert a szex terén szerzett tapasztalataikat csak úgy senki sem tudja túlszárnyalni.

Főszerepben ismét a tesztoszteron

A hiperszexualitás a felfokozott szexuális vágy. De honnan is ered? Mi okozza? Régebben az volt az uralkodó nézet, hogy a rendellenes szexuális vágy okai pszichológiai jellegűek és a pszichoterápia segítségével leküzdhetőek.

A legutóbbi tudományos eredmények rámutatnak, hogy amíg a tiszta erotománia pszichológiai eredetű, addig a felfokozott nemi vágy a génekhez, valamint a tesztoszteron szintjéhez köthető. Ez a nemi hormon felelős a felfokozott szexuális vágyért és a teljesítményért is. A férfiak számára alapvető fontossággal bír szexuális étvágyuk növelése szempontjából.

A magasabb hormonszinttel rendelkező férfiak gyakrabban gondolnak a szexre és több szexuális kapcsolatuk van. És nagyobb százalékban hajlamosak a hűtlenkedésre. Az alacsonyabb hormonszint ellenkezőleg a szex iránti kevesebb érdeklődéshez és a merevedés csökkenéséhez vezet. Ezeken kívül még csontritkuláshoz és a fiatalabb korban bekövetkező halandósághoz is vezethet.

harmincadik év betöltése után kezd el csökkenni a szintje. Ennek a férfi nemi hormonnak a szintjének a növelésére különféle módszerek szolgálnak.

A felfokozott libidó és a gének

Ami a géneket illeti, a felfokozott szexuális vágy mögött a D4-nek nevezett gének kombinációja áll. Ezek a gének befolyásolják az idegközpont reakcióját a boldogsághormonra, a dopaminra. A kölcsönös kombináció meghatározza, hogy a férfi szexuálisan visszafogottabb vagy nagyobb érdeklődést mutat a szex iránt.

Így lesz nagyobb az ingerelhetőség és a szexuális magatartás feletti ellenőrzés rosszabb. A gének határozzák meg, hogy néhány férfi többet gondol a szexre és nagyobb jelentőséget tulajdonít neki. Mások nem tartják annyira életük fontos részének. Az erotománia így lett újonnan és tudományosan alátámasztva.

A szex függőség

A hiperszexualitás szélsőséges szex függőséget jelent. Annak ellenére, hogy képviselői kiváló szeretők és szeretni fogják a nőket, legbelül mégis szenvednek. Amíg az erotománia alapvetően ártalmatlan, addig a túlzott szex függőség bonyodalmat okozhat az életben.

Olyan összetett problémáról van szó, ami a normális működésben zavart kelthet és problémákat okozhat. A férfi alapvetően szex függő. Magatartásának túlnyomó része nagyon hasonlít a függőséghez

Ahogyan az alkoholista vágyódik a következő ital után, és azt mondogatja magában: „A következő pohár után képes leszek abbahagyni az ivást. Csakis a saját akaratomnak köszönhetően!“ Hasonló módon vélekedik a hiperszexuális férfi is. Hisz benne, hogy a következő nő kielégíti szexuális késztetését és a vágya egy darabig mérséklődik.

A szexet pajzsként használja az érzelmi stressz és a konfliktusok ellen. Elindul ezen az úton és keresi a további szexuális kalandokat. Az összes többi függőséghez hasonlatosan, ez is fejlődési szakaszokon megy át. Viszonylag ártalmatlanul kezdődik. Például gyakori önkielégítéssel a pornó nézése közben. Idővel az éhsége növekszik. Olyan tevékenységekre tevődik át a figyelme, amelyek egyre merészebbek.

A hiperszexuális férfi számára a szerelmi kalandok tele vannak mámorral és heves érzelmekkel. A szex csak ideiglenes levezetés. Amint az izgalom alábbhagy, a körforgás újból kezdődik.

FIGYELEM! A rendszeres szexben nincs semmi rossz, épp ellenkezőleg! Olvassa el a cikket, hogy Mennyi a túl sok szex?

Tiger Woods erotomán

A médiákból ismert erotomániás például Tiger Woods, a golfozó

Hogyan nyilvánul meg a hiperszexualiás?

A szex függő hiperszexuális magatartása különféle lehet, attól függően, hogy mit részesít előnyben. Vannak, akik számos szerelmi kalandban vesznek részt, mások gyakran veszik igénybe prostituáltak szolgáltatásait. Megint másoknak a telefonos szolgáltatások kedveznek vagy erotikus chat-szobákat látogatnak.

Itt a szex-megszállott erotomániás leggyakoribb tulajdonságainak a listája:

 • Gyakori önkielégítés, egy nap akár 20-szor is! – A függőség első jelei közül az egyik. Ezt a tevékenységet gyakran más ingerekkel is kibővítik. Telefon szex vagy pornófilmek nézése.
 • Szex általi megszállottság – Olyan mértékben, hogy a hétköznapi élet menetét megzavarhatja.
 • Az ideje nagy részét szexuális élete megtervezésével tölti – A drogfüggő és más függőségben szenvedő emberekhez hasonlóan, az erotomán is elég sok időt szán arra, hogy bebiztosítsa a következő „adagot“.
 • Pornográfia gyakori nézése – Pornóoldalak, erotikus chat-szobák, videók, szexuális tevékenységek megfigyelése kamerán keresztül és egyéjszakás szexet keresők ismerkedő oldalainak a gyakori megtekintése.
 • Szex több partnerrel – több szexuális partner talonban, vagy csoportos szex.
 • Gyakori alkalmi szex – Egyéjszakás akció külföldiekkel vagy prostituáltakkal.

VIGYÁZAT! A szex megszállottja és gyakran váltogatja partnernőit? Vigyázzon a nemi úton terjedő betegségekkel. A betegségek teljes listája itt

Az erotománia előnyei

Annak ellenére, hogy az erotománia megnehezítheti az életet, vannak azért előnyei is. Amennyiben az enyhébb fajtájáról van szó, nem közvetlenül a függőségről, akkor több előny is származhat belőle. A szexuális életet gyakrabban élő emberek egészségesebbek és jobb lelki állapotban vannak. A további előnyök közé tartozik:

 • Életképesebb herék, hímvessző és prosztata – a rendszeres tevékenységnek köszönhetően megedződnek és javul az állapotuk
 • Jobb minőségű ondó és magömlés – a herék rendszeres kiürítésével a szervezet jobb minőségű anyag termelésére kényszerül. Ennek köszönhetően a magömlés egészségesebb és az ondótermelés erőteljesebb
 • Nagyobb lelki nyugalom – a szex során dopamin szabadul fel, amit más néven boldogsághormonnak neveznek. Előnyeit az ágyon kívül is élvezhetik, amikor az ember sokkal boldogabb

Az erotomán és a segédeszközei

Nincsen nála hozzáértőbb ember, aki ne sorolná be szívesen a repertoárjába a szex játékokat. Ennek az embernek a gondolatai egyfolytában a szex és partnernője kielégítése körül forognak. Azokban a pillanatokban is, amikor nem lehet, szexuális játékokra és a partnernő kielégítésére vágyik. Sokféle módon juthat el a kielégítéshez a játékszereken és más technikákon keresztül, vagy a kéz és száj segítségével. A következő játékszerek közül választhat:

 • Vibrátorok
 • Mű hímvessző
 • A közösülés vibrációs eszközei
 • Péniszgyűrű
 • Vénusz-golyó

A hiperszexualitás kockázatai

Az erotománia sok jót hoz az adott szereplőknek. De bizonyos kockázatokkal számolni kell. A szex függőség szélsőséges fajtája esetén lehetséges az érzelmi ellaposodás. A nagy függőségben lévő erotománok érzelmileg eltávolodnak a partnereiktől.

Így aztán nem képesek normális érzelmi kapcsolat kialakítására. Ezek az érzések néha kapcsolatban lehetnek a gyűlölet és a szégyen mélyen gyökerező érzéseivel. Nem kizárt, hogy a szex függők nem akarnak a partnereiktől már semmit, miután vége lett a szexuális tevékenységnek.

A következő vitán felüli hátrány a nemi úton terjedő betegségek kockázata. A szex függőség több esetben vezethet felelőtlen viselkedéshez, valamint védekezés nélküli szexhez. Ez azért van, mert a szex utáni vágy erősebb, mint az esetleges következmények tudomásul vétele.

Az erotománok további kockázatai közé tartoznak:

 • Olyan szexuális magatartás, ami ellentétben áll az emberi értékekkel vagy a vallással
 • A számukra nem elérhető partner iránti megszállottság – követés, szexuális zaklatás, kísérlet nemi erőszakra
 • Részvétel rendhagyó szexuális praktikákban – BDSM, kukkolás
 • Képtelen abbahagyni, a következményekre való tekintet nélkül

Hogyan szabaduljunk meg a túlzott szex függőségtől, ha az már kellemetlen?

Amíg az erotománnak, mint olyannak az élete tele van energiával és életörömmel, addig a hiperszexualitás szélsőséges fajtája gondot okozhat. A társadalom tagjai még mindig komolytalan ügynek tartják. Ezen a véleményen van egy sor szakértő is.

Ez egy nagy tévedés. A túlzott függőség valódi orvosi látlelet. Abban az esetben, ha valaki a szex függőség szélsőséges fajtájának a tüneteit mutatja, itt az ideje a szakorvosi segítségnek. Ilyen módon megelőzhetőek a felmerülő problémák, valamint a további kockázatos magatartás következményei.

A szex iránti ellenőrizhetetlen vágyat a férfiaknál pluszként kezelik. A társadalom számára sem probléma. Így volt ez az olyan hírességek esetében is, mint Tiger Woods vagy Russel Brand. De a tényen nem változtat, hogy ez egy betegség, amely szélsőséges esetben nem okoz sok örömöt. Hamarabb gondokat. Az emberek abba az illúzióba esnek, hogy vágyaik ellen tehetetlenek. Ami szerencsére nem igaz.

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most!

Kezelhetőek a kognitív terápiával és antidepresszánsokkal. De nemcsak ezek lehetnek segítségére. Amennyiben egy ilyen személyt olyan emberek veszik körül, akik a betegség elleni küzdelmében támogatják és bízni fognak benne, ennél nincs is jobb terápia.

4/5 - (1 vote)