Erotomániás csillapíthatatlan szex függősége

Az erotomániás egy olyan férfi, aki szereti a nőket és nem habozik akár saját lehetőségei határait is túllépni, mert látva szépségüket heves vágy keríti hatalmába, hogy meghódítsa őket. Néha már a megszállottja szerelme tárgyának. Hisz a korlátlan odaadás viszonzásában.

Úgy gondolja, hogy a vágyának a tárgya feltétel nélkül szerelmes belé. Képzeletében elég hely jut a szexuális forgatókönyveknek, amelyek középpontjában az általa imádott nő áll.

Erósz a szerelem Istene

Az erotomán Erósz, a szerelem istenének neve nyomán lett elnevezve

Ki is az erotomán?

Rengeteg híresség saját magán tapasztalta az erotománokkal kapcsolatos élményeit. E-mail-ek, lufik, csokoládék, ajándékok és szerelmes üzenetek. Ezek mind egy szerelemre gyúlt erotomán kezdeti megnyilvánulásai lehetnek. A történetek néha akár viccesek is lehetnek.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

A megszállottság nagyrészt szerelmes e-mail-ekkel folytatódik, aztán igyekeznek felvenni a személyes kapcsolatot az adott személlyel. Az erotománt annyira vonzza a vágy, hogy nem ismer határokat. Határozottan hisz benne, hogy szerelme viszonzásra talál. Arról is meg van győződve, hogy vágyának a tárgya érzéseit hevesen viszonozza.

Az erotomán úgy véli, hogy a nő egy titkos kódot használva beszél hozzá, amivel szerelmét kinyilvánítja. Mindezt azért, mert ezeknek az érzelmeknek valamilyen oknál fogva titokban kell maradniuk. Például, ha a nő megérinti a dekoltázsát vagy a haját. Ez már egyértelmű bizonyíték, hogy mit akar.

Ha egy erotomán meglát egy szép nőt, heves vágy gyúl benne. A szerelem istenének a neve Ámor vagy Erósz. Éppen ennek az istennek a nevéből született az elnevezés. Ezek a férfiak a szerelemnél is jobban keresik a szexet, vagy valakit, aki után szexuálisan vágyódhatnak.

Mi az a szatiriázis?

A pontos határt meghúzni az erotomán felfokozott érzelmei és a „normális“ szexuális tevékenység között nem éppen könnyű feladat. Hány szerelmes pillantás van még a normán belül és mennyi az, ami már sok? A határt a társadalom szabja meg. Tehát amit a társadalom jónak tart. Egy szám. Egy bizonyos társadalmi átlag. A mértéktelen szexuális vágy a férfiakat és a nőket is érinti. 

Régebben a szexuális mohóságot nevezték szatiriázisnak – a görög félisten, Szatír neve nyomán. Emberi teste volt, kecske fülei, farka és patái. A nőknél a nimfománia a megfelelője. Tudományosan a felfokozott szexuális vágyat hiperszexualitásnak nevezik.

A pszichológusok rámutattak a hiperszexualitás és az erotománia közötti jelentős különbségre. Az erotománia rendellenes nemi vágy, ami viszont nem jelent rendellenes szexuális tevékenységet is egyben. Az erotomán számára nem elsődlegesen a szexről vagy orgazmus formájában megnyilvánuló szexuális kielégülésről van szó. Léteznek olyan erotománok, akiknél a szexuális aktus jóformán nem is jöhet szóba.

hiperszexuális ember elsődleges tulajdonsága a szex utáni kielégíthetetlen vágy. Mindig és jóformán mindenhol. A nők orgazmusokkal elhalmozva zuhannak a karjaikba, mert a szex terén szerzett tapasztalataikat csak úgy senki sem tudja túlszárnyalni.

Főszerepben ismét a tesztoszteron

A hiperszexualitás a felfokozott szexuális vágy. De honnan is ered? Mi okozza? Régebben az volt az uralkodó nézet, hogy a rendellenes szexuális vágy okai pszichológiai jellegűek és a pszichoterápia segítségével leküzdhetőek.

A legutóbbi tudományos eredmények rámutatnak, hogy amíg a tiszta erotománia pszichológiai eredetű, addig a felfokozott nemi vágy a génekhez, valamint a tesztoszteron szintjéhez köthető. Ez a nemi hormon felelős a felfokozott szexuális vágyért és a teljesítményért is. A férfiak számára alapvető fontossággal bír szexuális étvágyuk növelése szempontjából.

A magasabb hormonszinttel rendelkező férfiak gyakrabban gondolnak a szexre és több szexuális kapcsolatuk van. És nagyobb százalékban hajlamosak a hűtlenkedésre. Az alacsonyabb hormonszint ellenkezőleg a szex iránti kevesebb érdeklődéshez és a merevedés csökkenéséhez vezet. Ezeken kívül még csontritkuláshoz és a fiatalabb korban bekövetkező halandósághoz is vezethet.

harmincadik év betöltése után kezd el csökkenni a szintje. Ennek a férfi nemi hormonnak a szintjének a növelésére különféle módszerek szolgálnak.

A felfokozott libidó és a gének

Ami a géneket illeti, a felfokozott szexuális vágy mögött a D4-nek nevezett gének kombinációja áll. Ezek a gének befolyásolják az idegközpont reakcióját a boldogsághormonra, a dopaminra. A kölcsönös kombináció meghatározza, hogy a férfi szexuálisan visszafogottabb vagy nagyobb érdeklődést mutat a szex iránt.

Így lesz nagyobb az ingerelhetőség és a szexuális magatartás feletti ellenőrzés rosszabb. A gének határozzák meg, hogy néhány férfi többet gondol a szexre és nagyobb jelentőséget tulajdonít neki. Mások nem tartják annyira életük fontos részének. Az erotománia így lett újonnan és tudományosan alátámasztva.

A szex függőség

A hiperszexualitás szélsőséges szex függőséget jelent. Annak ellenére, hogy képviselői kiváló szeretők és szeretni fogják a nőket, legbelül mégis szenvednek. Amíg az erotománia alapvetően ártalmatlan, addig a túlzott szex függőség bonyodalmat okozhat az életben.

Olyan összetett problémáról van szó, ami a normális működésben zavart kelthet és problémákat okozhat. A férfi alapvetően szex függő. Magatartásának túlnyomó része nagyon hasonlít a függőséghez

Ahogyan az alkoholista vágyódik a következő ital után, és azt mondogatja magában: „A következő pohár után képes leszek abbahagyni az ivást. Csakis a saját akaratomnak köszönhetően!“ Hasonló módon vélekedik a hiperszexuális férfi is. Hisz benne, hogy a következő nő kielégíti szexuális késztetését és a vágya egy darabig mérséklődik.

A szexet pajzsként használja az érzelmi stressz és a konfliktusok ellen. Elindul ezen az úton és keresi a további szexuális kalandokat. Az összes többi függőséghez hasonlatosan, ez is fejlődési szakaszokon megy át. Viszonylag ártalmatlanul kezdődik. Például gyakori önkielégítéssel a pornó nézése közben. Idővel az éhsége növekszik. Olyan tevékenységekre tevődik át a figyelme, amelyek egyre merészebbek.

A hiperszexuális férfi számára a szerelmi kalandok tele vannak mámorral és heves érzelmekkel. A szex csak ideiglenes levezetés. Amint az izgalom alábbhagy, a körforgás újból kezdődik.

FIGYELEM! A rendszeres szexben nincs semmi rossz, épp ellenkezőleg! Olvassa el a cikket, hogy Mennyi a túl sok szex?

Tiger Woods erotomán

A médiákból ismert erotomániás például Tiger Woods, a golfozó

Hogyan nyilvánul meg a hiperszexualiás?

A szex függő hiperszexuális magatartása különféle lehet, attól függően, hogy mit részesít előnyben. Vannak, akik számos szerelmi kalandban vesznek részt, mások gyakran veszik igénybe prostituáltak szolgáltatásait. Megint másoknak a telefonos szolgáltatások kedveznek vagy erotikus chat-szobákat látogatnak.

Itt a szex-megszállott erotomániás leggyakoribb tulajdonságainak a listája:

 • Gyakori önkielégítés, egy nap akár 20-szor is! – A függőség első jelei közül az egyik. Ezt a tevékenységet gyakran más ingerekkel is kibővítik. Telefon szex vagy pornófilmek nézése.
 • Szex általi megszállottság – Olyan mértékben, hogy a hétköznapi élet menetét megzavarhatja.
 • Az ideje nagy részét szexuális élete megtervezésével tölti – A drogfüggő és más függőségben szenvedő emberekhez hasonlóan, az erotomán is elég sok időt szán arra, hogy bebiztosítsa a következő „adagot“.
 • Pornográfia gyakori nézése – Pornóoldalak, erotikus chat-szobák, videók, szexuális tevékenységek megfigyelése kamerán keresztül és egyéjszakás szexet keresők ismerkedő oldalainak a gyakori megtekintése.
 • Szex több partnerrel – több szexuális partner talonban, vagy csoportos szex.
 • Gyakori alkalmi szex – Egyéjszakás akció külföldiekkel vagy prostituáltakkal.

VIGYÁZAT! A szex megszállottja és gyakran váltogatja partnernőit? Vigyázzon a nemi úton terjedő betegségekkel. A betegségek teljes listája itt

Az erotománia előnyei

Annak ellenére, hogy az erotománia megnehezítheti az életet, vannak azért előnyei is. Amennyiben az enyhébb fajtájáról van szó, nem közvetlenül a függőségről, akkor több előny is származhat belőle. A szexuális életet gyakrabban élő emberek egészségesebbek és jobb lelki állapotban vannak. A további előnyök közé tartozik:

 • Életképesebb herék, hímvessző és prosztata – a rendszeres tevékenységnek köszönhetően megedződnek és javul az állapotuk
 • Jobb minőségű ondó és magömlés – a herék rendszeres kiürítésével a szervezet jobb minőségű anyag termelésére kényszerül. Ennek köszönhetően a magömlés egészségesebb és az ondótermelés erőteljesebb
 • Nagyobb lelki nyugalom – a szex során dopamin szabadul fel, amit más néven boldogsághormonnak neveznek. Előnyeit az ágyon kívül is élvezhetik, amikor az ember sokkal boldogabb

Az erotomán és a segédeszközei

Nincsen nála hozzáértőbb ember, aki ne sorolná be szívesen a repertoárjába a szex játékokat. Ennek az embernek a gondolatai egyfolytában a szex és partnernője kielégítése körül forognak. Azokban a pillanatokban is, amikor nem lehet, szexuális játékokra és a partnernő kielégítésére vágyik. Sokféle módon juthat el a kielégítéshez a játékszereken és más technikákon keresztül, vagy a kéz és száj segítségével. A következő játékszerek közül választhat:

 • Vibrátorok
 • Mű hímvessző
 • A közösülés vibrációs eszközei
 • Péniszgyűrű
 • Vénusz-golyó

A hiperszexualitás kockázatai

Az erotománia sok jót hoz az adott szereplőknek. De bizonyos kockázatokkal számolni kell. A szex függőség szélsőséges fajtája esetén lehetséges az érzelmi ellaposodás. A nagy függőségben lévő erotománok érzelmileg eltávolodnak a partnereiktől.

Így aztán nem képesek normális érzelmi kapcsolat kialakítására. Ezek az érzések néha kapcsolatban lehetnek a gyűlölet és a szégyen mélyen gyökerező érzéseivel. Nem kizárt, hogy a szex függők nem akarnak a partnereiktől már semmit, miután vége lett a szexuális tevékenységnek.

A következő vitán felüli hátrány a nemi úton terjedő betegségek kockázata. A szex függőség több esetben vezethet felelőtlen viselkedéshez, valamint védekezés nélküli szexhez. Ez azért van, mert a szex utáni vágy erősebb, mint az esetleges következmények tudomásul vétele.

Az erotománok további kockázatai közé tartoznak:

 • Olyan szexuális magatartás, ami ellentétben áll az emberi értékekkel vagy a vallással
 • A számukra nem elérhető partner iránti megszállottság – követés, szexuális zaklatás, kísérlet nemi erőszakra
 • Részvétel rendhagyó szexuális praktikákban – BDSM, kukkolás
 • Képtelen abbahagyni, a következményekre való tekintet nélkül

Hogyan szabaduljunk meg a túlzott szex függőségtől, ha az már kellemetlen?

Amíg az erotománnak, mint olyannak az élete tele van energiával és életörömmel, addig a hiperszexualitás szélsőséges fajtája gondot okozhat. A társadalom tagjai még mindig komolytalan ügynek tartják. Ezen a véleményen van egy sor szakértő is.

Ez egy nagy tévedés. A túlzott függőség valódi orvosi látlelet. Abban az esetben, ha valaki a szex függőség szélsőséges fajtájának a tüneteit mutatja, itt az ideje a szakorvosi segítségnek. Ilyen módon megelőzhetőek a felmerülő problémák, valamint a további kockázatos magatartás következményei.

A szex iránti ellenőrizhetetlen vágyat a férfiaknál pluszként kezelik. A társadalom számára sem probléma. Így volt ez az olyan hírességek esetében is, mint Tiger Woods vagy Russel Brand. De a tényen nem változtat, hogy ez egy betegség, amely szélsőséges esetben nem okoz sok örömöt. Hamarabb gondokat. Az emberek abba az illúzióba esnek, hogy vágyaik ellen tehetetlenek. Ami szerencsére nem igaz.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Kezelhetőek a kognitív terápiával és antidepresszánsokkal. De nemcsak ezek lehetnek segítségére. Amennyiben egy ilyen személyt olyan emberek veszik körül, akik a betegség elleni küzdelmében támogatják és bízni fognak benne, ennél nincs is jobb terápia.

4/5 - (1 vote)