Szex a menstruáció alatt HIGIÉNIA, BIZTONSÁG

Van egy mondás, miszerint: „Minden lovag kardjának véresnek kell lennie.“ Ez egy népi szólam a menstruáció alatti szexről. Hiszen mindenkinek csinálnia kell. A valóság viszont egy kicsit más. Távolról sem akarja annyi lovag a kardját valójában vérben áztatni.

Társadalmunk sok tabut fellebbentett a szexről. Mindenesetre a menstruáció alatti szex még mindig az ellenszenves, furcsa és tiltott kategóriába tartozik. Ennek ellenére mégis egyre többen támogatják. Különösen az után, hogy az effajta szexet élteti Christian Grey és szubmisszív (alárendelt) partnernője A szürke ötven árnyalata című könyvben a híres tampon kihúzós jelenetben.

Rózsa

Gusztustalannak tűnik Önnek a menstruáció? Ne feledje, a felnőtt és érett nők teljesen természetes ciklusáról van szó!

Szex a menstruáció alatt – hogyan fogja fel a partnernő?

A nők számára a ciklus alatti szex nagyobb tabu, mint az Ön számára. A womenshealth magazin oldalain olvashat arról, hogy:

 • a férfiaknak több, mint 75 %-a vágyik az effajta szexre
 • a férfiak körülbelül 54 %-a csak komoly kapcsolatban vagy a feleségével vállalta be ezt a fajta szexet

Minden esetben a partnernő az, aki haladéktalanul bezárja ezt a kaput. Érzelmeik és esztétikai érzékük gátolja őket.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Persze vannak nők, akik ebben az időszakban is szívesen szeretkeznek. Ennek oka az lehet, hogy a menstruáció alatt a hüvely nagyon érzékeny. Némelyik nőnél az izgatás nem kellemes, mások mélyrehatóbban élik meg a szexet.

A menstruációm időszakában nagyobb gusztusom van a szeretkezéshez, tehát ebben az időszakban a partneremmel szívesen szeretkezünk. – anonim felhasználó

Némely nő jobban élvezi a szexet menstruáció alatt

Ők egyértelműen kisebbségben vannak. Mindenesetre közöttük találhatók azok, akik a szexet a ciklus alatt jobban élvezik. Miért is van ez így?

Ebben szerepe van a hormonoknak és a medence fokozott vérellátottságának. A felizgulás mértékét minden nő másképp fogja fel. Némelyek annyira szétszórtak és a hormonok keveredésétől és a fájdalomtól meggyötörtek, hogy a szex az eszükbe sem jut. Mások számára ez az időszak magasabb fokozatú felizgultságot jelent.

Ez azért van, mert az ösztrogén és a tesztoszteron szint a ciklus 1. napján nagyon alacsony. A 3. nap folyamán kezd növekedni. Ennek a hatására ebben az időszakban a nőknél megnövekedik a szex iránti vágy.

Természetesen nem csak a hormonok játszanak szerepet ebben, de a pszichológia is. A tudat, hogy valami tiltott és szokatlant csinál, sok nőt felizgat. Általában a szexhez a legmegfelelőbbek a menstruáció végső napjai. Az első napokban a nőknek nincs jó kedve, a görcsök és a fájdalmak nagyon erőteljesek. A menstruáció vége tehát az ideális időszak a kíváncsi párok számára, akik az effajta szexet először próbálnák ki.

Azok a nők, akik szeretik a menstruáció alatti szexet, jobban értékelik a természetes síkosítást. Bármennyire is furcsán hangzik, a menstruációs vér növeli a csúszást és az izgalmat a szex során.

A ciklus alatti szex hasznos is lehet. A ciklus alatt átélt orgazmus feloldják a menstruációs görcsöket és a PMS tüneteket.

A menstruációs alatti szex kockázatai

A szex ebben az időszakban számos kockázattal járhat. A méhnyak nyitottabb és így nagyobb a fertőzés veszélye. A hüvelykörnyezet általában savas, ami védelmet nyújt a baktériumok ellen. A menstruációs vér növeli a lúgosságot, így a baktériumok könnyebben túlélik a környezetet.

Így természetesen könnyebben hordozhatóak a további nemi betegségek. Nagyobb a kockázata HIV átvitelének valamint a további nemi betegségeknek. Egyértelműen fontos ismernie szexuális partnerét és a menstruáció alatt is óvszert használni.

Az óvszert a teherbeesés kockázata miatt is javaslom. Ami a menstruáció alatt ugyan kevésbé valószínű, de nem lehetetlen.

A spermiumok a nő testében 3 napig is életben maradhatnak. Amennyiben a menstruáció vége szinte egybeesik az ovuláció kezdetével, akkor a teherbeesés valóban lehetséges.

Szórakozzon, de elsősorban legyen biztonságban. A menshealth.com magazin kutatása szerint a férfiak 44 %-a a ciklus alatti szexet óvszer nélkül akarja kipróbálni. De ezt az ötletet inkább vesse el. A fent említett kockázatok miatt egyáltalán nem éri meg.

Menstruáló nő

Viszont amikor néha rátekintünk egy menstruáló nőre, a szex iránti vágy elpárolog

A menstruáció alatti közösülés higiéniája

Amennyiben intim kapcsolatba lépnek a menstruáció alatt, partnernőjével együtt tartsanak be néhány fontos szabályt. Helyénvaló a nagyobb szintű tisztálkodás mindkettőjük számára. Zuhanyozzanak le a szeretkezés előtt és után is! Jól jön az intim higiéniára szolgáló  speciális szappan és törülköző, amelyet rögtön a mosnivalók közé dobhat.

Még sincs „annyira mocskos“ dologról szó

Sokan attól tartanak, ha megtörik ezt a tabut, akkor több liternyi vérben fognak fürödni. Hát a valóságban ez egyáltalán nem így van.

Az egész menstruáció alatt eltávozó vér átlagos mennyisége 30 – 40 ml.

Akkor képzelje el, hogy milyen kis mennyiség távozik egy perc alatt. És vegye számításba, hogy mennyi ideig tart a nemi érintkezés. Milyen az eredmény? Hát akkor valószínűleg annyira nem lesz a dolog véres.

TIPP: Szeretné meghosszabbítani az állóképességét és minél tovább közösülni? Hasznos segítséget talál a merevedést serkentő táplálék-kiegészítőkről szóló termék ismertetők szekciójában 

A menstruációs vér nem mérgező

Önök közül néhányan esetleg aggódhatnak. Mi lesz, ha a vér a kolbászába kerül? Árthat valamilyen módon magának?

Megnyugodhat. A menstruációs vér ártalmatlan.

Ami lényegében a méh nyálkahártyájának darabkái és egy kevés vér. Ha vér kerül a hímvesszőre, nem történik semmilyen nagy dolog. Egyszerűen nedves törlőkendővel vagy szalvétával letörli és bátran folytathatja. Aztán közösen zuhanyozzanak le.

Tippek a menstruáció alatti szexhez

Hogy probléma nélküli menjen minden, néhány fontos dolgot kellene észben tartania:

 • Próbálják ki a szexet a zuhanyozóban, akkor nem lesz semmilyen kellemetlen meglepetés. Kattintson és ismerje meg a biztonságos pózokat!
 • A szexet megelőzően terítsenek az ágyra pokrócot!
 • A szexhez használjon latex óvszert. Ha vér folyik ki, az óvszeren marad, amit az akció után könnyen legörget
 • Legyen kéznél nedves higiénikus törlőkendő vagy forró vízbe mártott törülköző
 • A ciklus végén a szex rendszerint kellemesebb és a vér is kevesebb

VIDEÓ: Tudjon meg mindent a menstruációról!

Szinte észre sem veszi, hogy menstruál

A rendetlenség minimalizálására más trükköket is lehet alkalmazni. Beszerezhet menstruációs csészéket. Ezek kicsi, puha kádacskák, amit a nő a hüvelyébe helyez, hogy a menstruációs vér ne folyjon ki.

A csészék inkább a cirógatásnál alkalmasak. A közösülésnél nem praktikusak.

A közösülésnél inkább a női óvszert válasszák – pesszáriumot. A klasszikus óvszerhez hasonlóan működik. Csak a szex előtt a nő helyezi a hüvelyébe. Ez a segédeszköz csökkenti a vér mennyiségét, ami a közösülés során kifolyik.

FIGYELMEZTETÉS A TAPASZTALATLANOKNAK: Kerüljék a szexet, amikor közönséges tampon van bent. Esetleg megtörténhet, hogy nem fogja tudni kivenni.

Válasszanak megfelelő pózt

A partnernő számára a legmegfelelőbb póz a háton vagy az oldalán. Biztos lehet benne, hogy a gravitáció Önnek fog dolgozni, nem Ön ellen. Felejtse el a nő felül-pózt és hasonlóakat.

Mindig léteznek alternatívák

Nincs mindig kedv a nemi érintkezéshez, és a feltételek sem mindíg adottak. Főleg, ha a partnernő állandóan aggódik a szennyeződés és higiénia miatt.

Ebben az esetben beteheti a nő a tampont és Ön más dolgok felé fordíthatja a figyelmét. Mondjuk a csikló vagy más erogén zóna felé. A nő pedig kézzel vagy orális izgatással viszonozhatja az Ön figyelmességét.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Kísérletezzen és fedezzen fel dolgokat!

A partnernője még mindig aggódik és fél kísérletezni? Biztosítsa arról, hogy nincs miért szégyellnie magát. Nagy valószínűséggel egyre több ember fogja kipróbálni a szexet a pirosban. Ki tudja, talán a szomszédok és a barátai már elkezdték.

Magömlés és menstruáció. Mindkettő egy kicsit a vadságról és a rendetlenségről szól. De általában ilyen a legjobb szex is.

OLVASSA EL: Nem csak a hüvely érdemel figyelmet. Próbálja ki az anális szexet és ismerjen meg valami újat!

5/5 - (1 vote)