Terhesség alatti nemi élet biztonságos pózai

A nemi életet a terhesség alatt senki sem akarja elkerülni. Kevés ember örülne a szex 9 hónapig tartó hiányának.

MÉG NEM SIKERÜLT A FOGAMZÁS? Ismerje meg a legjobb “gyerekcsináló” pózokat!

A nők és a férfiak is fel vannak izgulva, néhány ember számára a gömbölyű has képzete még izgatóbb. Hogyan közösüljünk a terhesség alatt biztonságosan és beidegződések nélkül?

Szex terhesség közben

A terhességben az a jó, hogy amíg tart, nem kell lemondani a szexről

Biztonságos a nemi élet terhesség alatt?

A legtöbb nő számára a szex ebben az időszakban nem jelent problémát. Gond nélkül élvezhetik a nemi életet addig a pillanatig, amíg el nem folyik a magzatvíz és meg nem szülnek.

De léteznek olyan körülmények, amik feltételekhez szabottak. Néha szükséges abbahagyni a szexet a terhesség bizonyos időszakaiban vagy az egész idő alatt. A nemi élet biztonságáról mindig kérdezze meg orvosát.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Mikor kell a nemi életet elkerülni?

 • a koraszülés kockázatánál
 • hüvelyi vérzés esetén
 • nemi betegség átadásának a kockázatánál
 • a méhlepény közel van a méhnyakhoz
 • a méhnyak tágulásakor
 • elfolyt magzatvíz
 • herpesz a nemi szerveken

OLVASSON TÖBBET A nemi úton terjedő betegségekről. A betegségek listáját itt találja meg

Veszélyezteti a nemi élet a magzatot?

A nemi élet a gyermeket nem veszélyezteti, ha a partnerek mindketten egészségesek. A magzatvíz és az erős méhnyaki izmok kiváló védelmet nyújtanak a magzat számára.

Ráadásul a méhnyak körüli nyálkaréteg a kisbabát védi a fertőzésekkel szemben. A közösülés folyamán a hímvessző a hüvelyen túl nem ér el, tehát a babafej megütése és hasonló babonák valóban nem veszélyeztetik a magzatot.

A terhesség alatti legjobb szex pozíciók

A terhesség alatti szexnél az Önök megszokott és kipróbált testhelyzeteik nem fognak működni. Röviden, partnernő növekvő hasa korlátozza a lehetőségeket. Viszont mégis van lehetőség a kényelmes nemi élethez. Csak egy kicsit másképp kell csinálni.

A misszionárius póz

Ha a misszionárius pózt használják az első harmadban, helyezzen partnernője alá párnát, hogy közvetlenül ne a hátán feküdjön. Vigyáznia kell, hogy a súlyával ne nehezedjen a partnernője hasára.

Misszionárius póz

A misszionárius póz megfelelő a terhesség első harmadában

A nő van felül

Ezt a póz a terhesség egész ideje alatt használhatják. A nő széttárt lábakkal Önre ül, míg Ön a hátán fekszik. Így a hasat nem terheli más súly és a partnernő határozhatja meg a behatolás mélységét.

Ennek a póznak a változata, ha székre vagy fotelbe ül, és partnernője Önre ül. Mindig bizonyosodjanak meg róla, hogy az ülő alkalmatosság szilárdan van-e rögzítve a helyén vagy a falhoz, nehogy ellensúly legyen.

Szex terhesség alatt

Ezt a pózt előrehaladott terhesség esetén is gyakorolhatják

Kanál póz

Mindketten oldalt fekszenek, és hátulról hatol be a partnernőjébe. Jó, ha van kéznél több párna arra az esetre, ha a hasa tovább gyarapszik. A párnákat támasztéknak lehet használni.

Ebben a pozícióban kisebb mértékű a behatolás. Ez a póz az előrehaladott terhesség szakaszában a megfelelő, amikor a mélyebb behatolás kellemetlen.

Pózok terhes nőknek

A kanál póz nagyon kényelmes és nem terhelő

Kutyapóz

A nő négykézlábra ereszkedik, amíg Ön hátulról hatol belé. A párna megint csak kiváló támasztékul szolgál a partnernő hasának.

Szex pózok terhes nőkkel

A nők szeretik a kutyapózt, ugyanis ilyenkor a hímvessző nagyon érzékeny helyeken izgatja őket

A ferdén oldalt fekvő pozíció

Feküdjenek a partnerükkel oldalra egymással szemben, hogy az ágyban V alakot vegyenek fel. A partnernő felpolcolja a hátát esetleg a hasát is párnával, hogy kényelmesebb legyen. Lábait kényelmesen átteszi a maga lábain. Ez a testhelyzet is ugyanolyan nagyszerű, mert nem helyez súlyt a partnernője hasára.

ÉRDEKESSÉG: Ismeri azt a 7 hímvessző típust, amelyeket a nők a legjobban szeretnek

Az ágy szélén

A partnernő úgy fekszik a hátára, hogy a feneke éppen az ágy szélénél legyen, és térdben behajlítja a lábát. Ennél a póznál az első harmadban párnával kellene kitámasztani a hátát, hogy ne feküdjön teljesen egyenesen a hátán. Az ágy magasságától függően térdelve vagy állva hatol be a partnernőjébe.

Terhes női lélek

Ne felejtse el a nőt rendesen kielégíteni, ugyanis a későbbi szakaszban a hüvely nagyon érzékeny lesz és megköveteli a szexet

Mit tegyünk, ha már túl nagy a has?

Ha már a szex a terhesség alatt kellemetlen, több más módszer is létezik az intim percek eltöltésére. A nyelv, a kéz vagy a szexuális segédeszközök.

A szexről nem kell lemondani, mert a hímvesszője ideiglenesen nem jut nőhöz. Használja a fantáziáját.

Vagina izgatás

Ha a hüvelyhez nyúl, legyen mindig tiszta és gyengéd!

TIPP: Nézze meg a nők és férfiak szexuális játékszereinek listáját.

A terhesség alatti szex biztonsága és kockázatai

A nemi úton terjedő betegségek

A nemi úton terjedő betegségek kockázatának kitenni magunkat a terhesség alatt rendkívül veszélyes. A nő is és a gyermek is megfertőződhet, így súlyosan veszélyeztetheti az egészségét. Ha bármilyen gyanúja támad, hogy fertőzött lehet, akkor a nemi élet minden formájától tartózkodjon. A hüvelyitől, análistól és az orálistól is.

  Használjon óvszert ha:

 • ha nem tisztán monogám kapcsolatban él
 • ha a partnernője a terhesség alatt más partnerrel is él nemi életet

A koraszülés kockázata

Ahogyan az orgazmus, úgy az ondóban található prosztaglandinok is kiválthatják a méh összehúzódásait. Sok tanulmányban kimutatták, hogy a terhesség alatti szexhez kapcsolható a koraszülés nagyobb kockázata.

De csak azoknál a nőknél, akiket veszélyeztet a koraszülés kockázata. Ebben az esetben a nőnek az egész terhesség alatt kerülnie kell a szexet. Az ilyen kockázati tényezővel nem rendelkező nőnek az egész terhesség alatt gond nélkül élvezheti a nemi életet.

VIDEÓ: Hogyan néz ki a koraszülött gyermek? 

Az orális szex kockázatai

A legtöbb esetben az orális szexszel nincs semmi baj. A partnernő nyalása problémamentes. Vigyázzon a korábban említett hüvelybe fújással, ami lég embóliát okozhat (a légbuborék bejut a véráramba). Ezek az esetek ritkán, de megtörténhetnek.

Nem éppen biztonságos az orális szex gyakorlása, ha heveny száj herpesze van. A harmadik harmadban ne alkalmazzák az orális szexet, ha valaha az életében volt már herpesze.

Az orális szex a terhesség alatt biztonságos. Csak akkor kockázatos, ha a terhesség alatt levegőt fújt közvetlenül a partnernője hüvelyébe. Ritkán, de mégis megtörténhet, hogy a levegő érelzáródást okoz, ami a magzat számára végzetes következményekkel járhat.

Ha nincs tisztában HIV státuszával, használjon orális kendőt vagy szájgumit. A nemi úton terjedő betegségek a szervezetbe juthatnak a szájban vagy a nemi szerveken található pici bőrsérüléseken keresztül.

Az anális szex kockázatai

A terhesség alatti anális szex esetében ne hanyagolja el a hüvelyi közösülés előtt tisztára mosni a hímvesszőjét, vagy használjon új óvszert. A bélbaktériumok kellemetlen gyulladást okozhatnak. Ezenfelül megállapították, hogy közvetlen kapcsolat áll fenn a méhen kívüli terhességgel.

A terhesség alatti anális szex további kockázata az is, ha a nőnek aranyere van. Ezek az anális szex alatt kifakadhatnak, és erőteljes vérzést okozhatnak. Ebben az esetben a magzat életveszélybe kerülhet az oxigénhiány miatt.

A székrekedés gyakori jelenség terhesség alatt. Hatására a nő végbélnyílásában apró sebek keletkezhetnek. A szex folyamán felszakadhatnak, fájdalmat és vérzést okozva.

Amennyiben a nőnek nagyon alacsonyan helyezkedik el a méhlepénye (placenta praevia), abban az esetben elfedi a méhnyak egy részét vagy az egészet. Az anális szex folyamán megtörténhet a leválása, amit erőteljes vérzést követhet.

Azt is jó tudatosítani, hogy a nemi úton terjedő betegségek az anális közösüléssel nagyon könnyen terjednek.

A terhesség alatti vérzés

A nők terhesség alatti vérzésének az oka, hogy a megtermékenyített petesejt a méh nyálkahártyáján tapad meg és ez enyhébb vérzéseket okozhat. Ha a vérzés nem túl erős és nem társul hozzá alhasi fájdalom, akkor a terhesség lefolyását nem veszélyezteti.

A nő úgymond „pecsétel“, ami apró foltok vagy barna folyás formájában nyilvánul meg

A pecsételés együtt jár a nemi érintkezéssel, amikor az erek a hüvely nyálkahártyáján elpattanhatnak, ami a terhesség alatt hajlamosabb a sérülésre. Tehát ez nem egy különleges jelenség.

De ha a pecsételés nem szűnik meg vagy ha világos piros vér jelenik meg, akkor jobb lesz kapcsolatba lépni a nőgyógyásszal. És ha a vérzéshez alhasi fájdalom is társul, ne habozzanak és azonnal menjenek orvoshoz. Az orvos kizárhatja a méhen kívüli terhességet vagy más komplikációt.

A szülés utáni nemi élet

A szülés a szervezet számára viszonylag nagy sokkot jelent és a felépüléshez bizonyos időre van szüksége. Az orvosok körülbelül hat hetet tanácsolnak. Ez idő alatt begyógyulnak az apró szülés utáni sebek és a méhnyak visszahúzódik az eredeti állapotába.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

4/5 - (1 vote)