Terhesség: pózok amik gyorsítják a fogamzást

A kisbabát tervező párok a világ összes aranyát odaadnák a leggyorsabb fogantatásért. A valóság az, hogy a gyermektervezésnél az emberek többsége ösztönösen jár el. Teherbeesési tanácsból annyi van a világon, mint a mákszem. Mi működik és mi csak mítosz? Olvassanak tovább, jövendőbeli apukák és anyukák!

Terhesség

Manapság sok pár számára a teherbeesés „hosszú távú menet“

A legmegfelelőbb szexuális pózok teherbeesésre

Nem létezik a világon semmilyen ideális szexuális póz teherbeesésre. Legalábbis a tudomány szerint. Viszont elismerik, hogy némely csajos pletyka működhet. Miért is ne növelhetnénk az utódnemzés esélyeit? A történelem egy csomó tippel és tanáccsal szolgál. Melyek a legjobb pózok?

A misszionárius póz

A misszionáriusok gyakorlatiasak voltak. Azt hirdették, hogy a szex elsősorban a család fenntartásának ez eszköze. A lényeg számukra nem a szex általi örömszerzés volt, hanem a gyermeknemzés. Ezt a pózt róluk nevezték el.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

A nő ebben a pózban hanyatt fekszik, enyhén felfelé irányított hüvellyel, hogy az ondónak gyakorlatilag könnyebb legyen az útja a méh felé. A közösülés során a hímvessző nagyon mélyen hatol be és magömléskor az ondó közel kerül a méhnyakhoz. Így a spermiumoknak lerövidül az útjuk a cél felé. A pózon lehet javítani. Úgy, hogy a nő a feneke alá párnát helyez. Így a hüvely elhelyezkedése még jobb lesz.

TIPP A FÉRJURAK SZÁMÁRA: A Vimax tabletták táplálják a heréket, amivel jobb minőségű ondótermelést biztosítanak. A Vimax tabletta értékelése itt olvasható. 

„A hátsó bejárat“

A partnernő a hasán fekszik és a férfi beléhatol. Ebben a pózban mély behatolásra van lehetősége és a hímvessző különleges helyzetbe kerül a méhnyaknál. A reményteli ondókilövellés a nemzés szempontjából sokkal esélyesebb. Ezt a pózt a Journal of Sex & Marital Therapy elnevezésű újság a nemzőpózok közül az egyik legjobbként tette közzé.

Ennek a póznak a változata a kutyapóz, amikor a nő négykézláb van és a férfi hátulról hatol belé. Ez a póz elsősorban a méh retroverziójával, tehát hátrahajló méhhel rendelkező nők számára megfelelő.

VIDEÓ: Hogyan lehet a leggyorsabban teherbe esni? 

A legrosszabb szexuális pózok a teherbe esésre

Ha léteznek a legbiztosabb pózok, másrészt törvényszerű, hogy legyenek a „papírforma“ szerinti legrosszabbak is. Tekintsük őket meg együtt.

Pózok állva

gravitáció a legkülönfélébb helyeken képes garázdálkodni. Még a spermiumok méh felé tartó útját is képesek feltartóztatni. Ez a mítosz a diákok körében terjedt el, fogamzásgátlási trükként. Természetesen ez nem igaz, de van benne valami logika.

spermiumok nagyon mozgékonyak és képesek problémamentesen a gravitáció ellenében is úszni. De az útjuk ebben az esetben nehezebbé válik, ezért ezt a pózt nem nagyon ajánljuk.

Pózok ülve

Ezeknek a pózoknak hasonló hátrányaik vannak, mint az állóknak. A gravitáció és a méhnyak helyzete több szerepet játszanak a terhesség sikertelenségében. Viszont ezzel néhány szakember nem ért egyet.

Véleményük szerint fontosabb a szex során a kényelem és a kellemes érzés. Az a póz, amikor a nő fent van, sok nő számára nagyon kellemes. Tehát, ha szeretik, akkor a teherbeesés során se tartózkodjanak tőle.

Székek

Az ülős pózok nem igazán alkalmasak a megtermékenyüléshez

Hogyan növeljük a teherbe esés esélyeit?

Cirógatás szex előtt

Szereti a cirógatást szex előtt és más előjátékokat? Szuper! Önök előtt a gyors út a szülőszoba felé. A szeretkezés előtti játszadozások meggyújtják azokat a szikrákat, amelyek egy heves szex tüzét lobbanthatják fel. A termékenységi szakértők azt állítják, hogy a szerelmi előjáték szex előtt növeli a spermiumok számát az ondóban, így a megtermékenyülés esélyét is.

Persze ezzel senki nem akarja a férfiakat arra kényszeríteni, hogy a magömlésüket túl sokáig tartsák vissza. Nem szükséges. Ellenben azért korai magömlést sem szeretne. Ugyanis ebben az esetben a spermiumok száma kevés lesz.

OLVASSON EL MINDENT, amit tudni akar a magömlés zavarairól

Szex után pihenés hanyatt fekve

Azt, hogy a nők feküdjenek hanyatt a szex után, már évszázadok óta javasolják. Azért, hogy a spermiumoknak legyen idejük eljutni a méhbe. A pihenésnek 20 – 30 percig kell tartania. A hagyomány úgy tartja, hogy a nő a tegye fel a lábát, mondjuk egy párnára vagy valamilyen támlára.

Az izgalom jobban számít, mint a póz

Ha megpróbálkoznak a teherbeeséssel, legyenek benne biztosak, hogy mindketten eléggé fel vannak izgulva. Ha a nő számára a szex nem eléggé izgató, akkor a természetes nedvesség nem lesz elegendő és nem lesz elég mély a behatolás. Ezzel csökken az esélye a fogamzásnak.

Sajnos az utódok felé vezető út gyakran többletmunkával jár. „Bele akarunk ugrani“ és tíz perc alatt túl lenni rajta. Ez természetesen nem így működik. Végül is a legjobb a szexet teljes mértékben ki kell élvezni.

TIPP: A libidót és állóképességet kiválóan felélénkíti a kanadai Vimax tabletta. Itt olvashatja el a részletes értékelést a Vimaxról

Mi segíthet még a fogamzásban

További trükkök, amelyek segíthetnek:

 • A magömlés után a férfinak még bent kell maradnia, hogy minél több ondó maradjon a hüvelyben
 • A hímvessző kihúzása után a partner a partnernő szeméremajkait összefogja, hogy az ondó „ne csurogjon“ ki
 • Néhány nő esküszik arra a módszerre, amikor az ujjak vagy vibrátor segítségével a spermiumokat a méhnyak felé tolják

Mi akadályozza meg a megtermékenyülést?

Az emberek azt gondolják, hogy a terhesség nem nagy ügy és sikerül az magától is. Ez határozottan nincs így. Megtörténhet, hogy az új élet születésének egy apró dolog vagy az emberi tudatlanság áll az útjában. Itt közöljük azon tényezők listáját, amelyek akadályozhatják a megtermékenyítést:

 • A hormonális fogamzásgátlás – teherbe esni a kihagyása után 24 órával, de inkább 1 vagy 2 hónappal később lehetséges
 • A pár nem találja el a termékeny napokat – az összeszokott pároknál is fél évig tart a megtermékenyülés. Az 1 év a normális.
 • A gyenge minőségű spermium – hibásak a szűk ruházat és a túl meleg hőmérséklet
 • Chlamydia
 • Stressz
 • Rendszertelen szex – miért kell naponta szeretkezni? 

TIPP AZ URAKNAK: Az ondó minőségét a spermiogram vizsgálat fedi fel.

Mi az ovuláció és hogyan kell felismerni?

A két menstruáció közötti időszakban történik a petesejt leválása – az úgynevezett ovuláció (tüszőrepedés). A petesejt az egyik, vagy a másik petefészekből elindul a méh felé, ahol a megtermékenyítésre vár.

A spermiumok a méhbe a méhnyakon keresztül jutnak el és csak egynek sikerül bejutni a petesejtbe, amit megtermékenyít. A petesejt az ovuláció után gyorsan elpusztul, körülbelül 24 órán belül. A férfi spermiumai 3 – 5 napon át is megtartják nemzőképességüket. Ezeknek az élettani tulajdonságoknak az összege adja ki a termékeny napokat.

VIDEÓ: Az ovulációs ciklusok és a fogamzás. 

Hogyan ismeri fel, hogy egy nőnek ovulációja van és vajon akkor a legjobb megtermékenyíteni?

 • A méhnyak-váladék ritka és áttetsző
 • Néhány nő alhasi fájdalmat érez
 • A nő bőre szebb és jobban kívánja a szexet

Hogyan tudja a férfi növelni a megtermékenyítés esélyét?

A fogantatás szempontjából nagyon fontos a páros egészsége és lelki nyugalma. Valamint jelentős szerepet játszik a spermium minősége és a férfi potenciája. Az ondó spermiogramos vizsgálata kiváló visszaigazolást biztosít. A tippeket potencianövelésre elolvashatja a libidó és a szexualitás legfőbb ellenségei című cikkeinkben.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Tipp a férfi számára – hogyan kell az ondó minőségét növelni

 • Kiegyensúlyozott étrend és elegendő tápanyag, minőségi étrend-kiegészítők
 • A rossz szokások elhagyása – a cigaretta és alkohol korlátozása
 • Hűtés – a herék rendszeres hűtése növeli a spermiumok minőségét. De vigyázzon, hogy meg ne fázzon!
 • A stressz korlátozása
 • A folsav – a férfi és a nő számára is fontos a fogamzás érdekében tett kísérletek során
 • Sport és elegendő testmozgás

OLVASSA EL: Hogyan lehet gyorsan merevedést elérni a leggyorsabb közösülés érdekében?

5/5 - (1 vote)