A libidó növelése természetes módon

Mi az a libidó?

A libidó kifejezés az olasz nyelvből származik, vágyat és a szexuális ösztönt jelenti. Az emberekre gyakorolt hatását olyan nagy emberek vizsgálták, mint Sigmund Freud vagy Carl Gustav Jung. Megállapították, hogy a libidó a tudatalattinkban kialakuló olyan szexuális energia, amely a pszichénk, a biológiánk és a szociális kapcsolataink alapján jön létre. A célja az öröm elérése. 

Libidó

Ha az embereket nem hajtaná a szexuális libidó, nem lennénk képesek szaporodni

A libidó mértéke változhat. Minden a testünkben lévő hormonok keverékétől függ. Ha megfelelőek a keverék alkotóelemei, szexuális tornádót hozhat ki Önből. Viszont megtörténhet az ellenkező eset is, amikor egyáltalán nem lesz hozzá kedve.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

Ha a dolog rövid távú, nem kell mindjárt pánikba esni. Egy rossz nap a munkahelyen vagy egy veszekedés a hozzánk közel állókkal a libidó csökkenésére gyakran kihatnak.

Ugyancsak nem vehetjük számításba a néhány év utáni „otthoni megszokást“, amikor az érdeklődés csökkenése ugyanazon partner iránt természetes. Abban a pillanatban válik problémává, ha az érdektelenség hosszú távú és a libidó eltűnik.

TIPP: Hogyan növeljük partnernőnk libidóját? 

A libidó csökkenése korunk válsága?

szex iránti vágy csökkenése régebben inkább a nőkre volt jellemző. Sajnos ez a probléma viszont egyre gyakrabban érinti a férfiakat is.

A modern kor trendjei, a felgyorsult tempó és az egészségtelen életstílus a férfierő csökkenéséhez vezetnek. A helyzet korántsem olyan, mint pár évvel ezelőtt.

Apáinknak a kutatások szerint is kimutathatóan magasabb volt a tesztoszteronszintje és erőteljesebb férfiassággal rendelkeztek.

TUDTA, HOGY a tesztoszteron szintje tömegesen csökken, mert a kétkezi, nehéz fizikai munka helyét felcserélte az irodai munka? A hosszantartó ülőmunka és a testmozgás hiánya hatással vannak tesztoszteron szintjére.

Irodai dolgozo

A hosszadalmas üléssel és a mozgás hiányával csökken a tesztoszteron és romlik az egészségi állapot

Az élet tempóját manapság nagyban meghatározza a karrier és a munka. Sokan felcseréltük a motorfűrészt, kalapácsot és a csákányt a billentyűzetre, képernyőkre és székekre.

A következmények borzasztóak, tekintet nélkül a libidó mértékét befolyásoló tényezőkre. Tekintsük meg, hogy mi okozza a szexuális étvágy csökkenését és hogyan védekezzünk ellene hatékonyan.

A szexuális étvágy tetőzése

A tesztoszteron hormon szintje a serdülőkortól körülbelül húsz éves korig rohamosan növekszik. A férfiaknál ebben a időszakban tetőződik és ezt követően lassan elkezd csökkenni.

Ezzel együtt jár a szexuális vágy csökkenése is. A férfiak rendszerint a csökkenést 60-65 éves koruk körül veszik észre. Idősebb korban az orgazmus elérése, a magömlés és a felizgulás is tovább tart.

A merevedés már nem olyan, mint fiatalabb korban, és eltart egy kis ideig mire eléri. Mostanában a kereskedelemben rengeteg készítmény kapható, amelyek ezen a helyzeten képesek segíteni.

A férfiaknál egy kicsit másképp van, mint a nőknél. A férfiaknál a 30. és 40. életévük között a „legnagyobb mértékű az étvágy“. A libidó csökkenése minden férfit elér. Milyen hatásai vannak a libidó csökkenésének és milyen megoldásokat ismerünk? Olvasson tovább.

TUDTA, HOGY partnernője hogyan segíthet orálisan a libidóján és a merevedésén?

Mi okozza a libidó csökkenését?

Az alacsony tesztoszteron szint

tesztoszteron egy nagyon fontos férfi hormon. Főleg a herékben termelődik. Neki köszönhető az izmok és a csontok növekedése, valamint az ondótermelés serkentése. A tesztoszteron szintje a szex utáni vágyat is befolyásolja.

A tesztoszteron szintjének a vizsgálatáról a körzeti orvosával is egyeztethet. A szintértékek a laboratóriumban vérvizsgálattal megállapíthatóak. A kevesebb, mint 300 nano gramm deciliterenként (ng/dl) alacsony tesztoszteronszintet jelent.

A csökkenés a kor előrehaladásával normális jelenség. Viszont nem szabadna drámaian csökkennie. Ha így érez, akkor mindenképpen forduljon orvosához. Megbeszélheti vele a nemi hormon növelésének a lehetőségeit.

A depresszió

Az ember életének minden területére kihat a depresszió. A depressziós embernél lecsökken vagy teljesen eltűnik a különféle tevékenységekből adódó öröm, amelyek azelőtt boldoggá tette. Ez a szexre is vonatkozik.

Az antidepresszánsok mellékhatása is lehet az alacsony libidó. Főleg azokról a gyógyszerekről van szó, amelyek hatással vannak a szerotonin visszaszívódására.

Ha jelentkezne a csökkent szexuális vágy, újfent a legjobb, ha orvoshoz fordul. Megegyezhetnek az antidepresszáns adagjának a megváltoztatásában vagy egy más típusú gyógyszert választanak ki. Segíthet a pszichoterápia vagy a partnernővel való kommunikáció.

A rossz alvás

A kutatások bebizonyították, hogy a rossz alvás és a légút szűkületével járó alvászavar alacsonyabb férfi nemi hormon szintet okozhatnak. És ez érthetően vezet a csökkent szexuális tevékenységhez.

A kutatók férfiak olyan csoportját vizsgálták, akik hosszabb ideje tartó álmatlanságban szenvednek. A csoport felénél alacsonyabb tesztoszteronszintet állapítottak meg.

Álmatlanság

Az alvás és a regeneráció hiánya meggyengíti a hormonkiválasztást és az összes szerv működését. A pihenés hiánya akár halálos is lehet

A stressz

Ha hosszú távon idegi nyomásnak vagyunk kitéve, az a szexuális vágyat is befolyásolja. A stressz az egyike azoknak az okoknak, amely hormonegyensúlyt felboríthatják és egyúttal a libidót is befolyásolják.

Ha tehát félünk tőle és úgy gondoljuk, hogy a helyzetet nem tartjuk a kezünkben kellőképpen, akkor a testünk begörcsölhet. Így van ez az erekkel is, és miatta merevedési zavarok léphetnek fel.

Bebizonyították, hogy a stressz és a lelki problémák, valamint a rossz partnerkapcsolat a libidó csökkenéséhez vezetnek.

Merevedési zavarok


A stressz többletet termel a stressz hormonból, ami negatív hatással van a tesztoszteronszintre és képesek hosszú távon is meggyengíteni a termelését

További befolyásoló tényezők

 • Gyógyszerek
 • Cigaretta és alkohol
 • Hosszan elhúzódó betegségek
 • Egészségtelen életmód
 • Elhízás

Hogyan kell természetes módon növelni a libidót

Táplálkozás

Némely természetes táplálék-kiegészítő és élelmiszer növelheti a libidót. Képesek növelni a sperma mennyiségét és mozgékonyságát, serkenteni a prosztata tevékenységét és támogatni a tesztoszteron termelését. Ide tartoznak például:

 • Az A, C, E vitaminok
 • A B komplex
 • Arginin
 • A cink
 • A béta karotin
 • A diófélék
 • A banán
 • Az avokádó
 • A zeller
 • A tojás
 • A füge
 • A dinnye
 • A jó minőségű csokoládé

 TIPP: A hétköznapi élelmiszerek is képesek erősíteni a merevedést és növelni a libidót. Melyek azok? 

Az ismételt fellobbanás

Állapítsa meg, hogy partnernőjét az ágyban mi hozza lázba. A szexuális vágy gyakran különféle emberekhez vagy forgatókönyvekhez kötődik.

Az elképzelést nem szükséges az utolsó apró részletig megvalósítani. Elég csak utalni rá. A szerephelyzet vagy a jelmez is elég ahhoz, hogy az a bizonyos szikra fellobbanjon.

 VIDEÓ: Könnyű gyakorlatok a kihűlt szexualitás helyrehozására. 

A reggeli szex

Biológiailag a tesztoszteron szintje a reggeli órákban a legmagasabb. Miért is ne használnánk ki? De mindig figyeljen oda arra, hogy legyen elegendő idejük és majd ne késsenek a munkahelyről, ugyanis az ilyen helyzet egyáltalán nem növeli a libidót.

OLVASSA EL: A kemény reggeli merevedés az egészséges hímvessző bizonyítéka

A szerető

A vitorlába új szelet hozhat egy szerető is. Akár titkos, akár a drága feleség beleegyezésével, egy szerető lehet a helyes megoldás. A testet és az agyat új ingerek érik, ami gyakran csodálatos hatással van a teljesítményre és a szexuális libidó növelésére.

Szerető

Egy fiatal szexi szerető „lángra lobbanthatja“ az elvesztett szenvedélyt

A rendszeres szex

Gyakorlat teszi a mestert. Ez a szexnél is így van. A rendszeres szex növeli a tesztoszteron szintet és így növeli a szexuális étvágyat. Az – evés közben jön meg az étvágy – közmondás a közösülésre is érvényes és a rendszeres önkielégítésre is.

TUDTA, HOGY miért ideális naponta közösülni? 

A természetes afrodiziákumok

A kávé és a csokoládé

Szex előtt nagyszerű dolog kávét inni vagy csokit enni. Afrodiziákumnak tartjuk őket, mert jó hangulatba hoznak. Az endorfin, a koffein és a megnövekedett fizikai tevékenység tehetnek róla.

Az alkohol

A bor és a többi alkoholfajta segíthetnek az ellazulásban. Viszont tanácsos csak kis adagban fogyasztani. A nagyobb adag férfi impotenciát okozhat.

Az alkohol mellékhatása még a rossz közérzet és a figyelem elveszítése. Vigyázat! A szex ilyen állapotban erőszaknak tekinthető, ezért inkább ne vigyék túlzásba.

MINI DOKUMENTUMFILM a diófélék fogyasztásának a tesztoszteron szintjére gyakorolt hatásairól. 

A spanyol légy

A spanyol legyet a női libidó megnövelésére használják és gyakran használatos trükként, ha a férfi oldani akarja helyzetet a partnernő részéről. A férfiakra is hatással van. Az ára a minőségtől függ.

Jobb, ha a drágább változatot választja, mert esetleg később megbánhatja. A gyógyszertárban nem kapható. A legjobb, ha ellenőrzött internetes üzletben vagy a szex boltban veheti meg.

[su_panel color=”#ffffff” border=”3px solid #3a7db5″ shadow=”0px 0px 0px #ffffff” radius=”5″ url=”https://www.merevedes.com/proerecta-hu”]

Proerecta a Merevedés.com ajálnásával

Proerecta Doboza

A legujabb természetes potencianövelő a táplálékkiegészítők piacán

 • 60 percen belül kifejti hatását
 • Pénzvisszafizetési garancia
 • Megfizethető ár
 • Személyes átvéltel Budapesten, vagy diszkrét kiszállítás országosan
 • 10% kedvezmény a készlet erejéig, kuponkód: PROERECTAX10
Rendelje meg a Proerectát most![/su_panel]

A tabletták

A kereskedelemben rengeteg tabletta létezik a libidó növelésére. A legjobbak a természetes alapúak, amelyeknek nincsenek olyan mellékhatásai, mint a természetellenesen hosszadalmas merevedés vagy a függőség kialakulása.

Ezek a tabletták hatásos természetes anyagok keverékeit tartalmazzák. Például királydinnyét, ginkot, ginzenget, macát, stb. tartalmaznak. Az adagolás nagyon fontos, amit soha ne lépjen túl.

TIPP: Oldalunkon megtalálja a merevedést erősítő táplálék-kiegészítőkről szóló értékeléseinket. Olvassa el őket!

A libidóval törődni kell!

A libidó kezelésénél mindig meg kell találni a probléma gyökerét. Több ezer oka lehet, ezért fontos a dolgon elgondolkodni és kikérni a szakértők tanácsát.

A problémát a partnernőjével is meg kell beszélnie. A legtöbb esetben a helyzet megoldható!

OLVASSA EL MÉG: A libidó rohamosan csökken a férfiklimax során

5/5 - (1 vote)